Noor laat broek zakken in rechtbank

Een 28-jarige Noor heeft voor opschudding gezorgd door in de rechtbank zijn broek te laten zakken. Tommy Hol Ellingsen stond samen met zijn vriendin Leona Johansson (21) terecht nadat ze in juli tijdens een rockconcert op het podium seks met elkaar hadden. De twee, die met hun actie internationale media-aandacht haalden, moesten voorkomen omdat ze weigerden een boete te betalen.

Het koppel kwam bij de rechtbank gekleed in kinderkleding opdagen. Op de kleren waren foto's aangebracht van geslachtsdelen. Hol Ellingsen en Johansen beweerden met hun seksstunt aandacht te willen eisen voor een campagne om het regenwoud te redden. Voor dat doel is tevens een website gemaakt, waar tegen betaling filmpjes van de seksuele avonturen van het tweetal kunnen worden bekeken. De opbrengsten gaan naar milieubeschermingsorganisaties.

Seks in de openbaarheid is verboden in Noorwegen, maar de advocaat van Hol Ellingsen en Johanssen betoogde dat het gedrag onder vrijheid van meningsuiting zou moeten vallen. De organisatoren van het rockconcert kregen een boete van ongeveer 6.000 euro. Zij blijven er echter bij dat ze niet op de hoogte waren. Deze zaak dient volgende week voor de rechter in het Noorse Kristiansand.


Tommy Hol Ellingsen en Leona Johansson in actie