Tennis: Uitslag herenfinale US Open

SubheaderRoger Federer heeft zojuist de US Open op zijn naam geschreven door in de finale de Australiër Leyton Hewitt te verslaan. De als eerste geplaatste Zwitser versloeg in New York de als vierde geplaatste Hewitt in drie sets: 6-0, 7-6 en 6-0.

De Zwitser ging op jacht naar zijn derde grand slamtitel van dit seizoen. Dit jaar schreef hij al de Australian Open en Wimbledon op zijn naam. Federer begon bijzonder goed aan de partij. De eerste set was Hewitt geen partij voor de Zwister, Federer trok de set met 6-0 naar zich toe. In de tweede set herstelde Hewitt zich aardig, maar werd toch weer gebroken. Bij een 5-4 stand voor Federer serveerde de nummer één van de wererld voor de set. Hewitt liet zich echter niet kennen, liet weer wat goed tennisspel zien en sleepte er een tie-break uit. Hewitt viel hierin wat terug, Federer won de tie-break met 7-4 en sleepte zo de tweede set binnen.

In de derde set brak Federer de Australiër in zijn eerste opslagbeurt en kwam al snel op een 3-0 voorsprong in de set. Leyton Hewitt liet niet meer zijn beste tennis zien en werd wederom gebroken. Federer liet zien ook in New York de beste te zijn. Hewitt kwam er niet meer aan te pas, Federer pakte de derde set met 6-0 en sleepte zo de herentitel bij de US-Open binnen. Alweer zijn derde Grand Slamtitel dit jaar, iets wat grootheden als Pete Sampras, André Agassi en John McEnroe in hun carrière nooit wisten te bewerkstelligen.

Meer sportnieuws en achtergronden vind je op de sportsite van FOK!