Tokkies wijzen huis in 'asociale' buurt af

De Tokkies hebben in hun zoektocht naar onderdak een huis afgewezen in de Haarlemse Albert Schweitzerlaan omdat dit een asociale buurt is. Emile Ratelband, woordvoerder van de familie, noemt de bewoners 'tuig van de richel' en de huiseigenaar een 'geldwolf'.

Ratelband, die samen met de Tokkies op zoek is naar een huis, had zijn oog laten vallen op een woning in de Haarlemse Schalkwijk. Toen de buurtbewoners dit ter ore kwam, werd er meteen een handtekeningenactie op touw gezet. Huiseigenaren Arjan en Karin Gelder verhoogden bovendien zonder medeweten van de makelaar de prijs van 275.000 euro naar 350.000 euro.

Toen de Tokkies dit hoorden wilden ze niet meer tussen mensen in de Albert Schweitzerlaan wonen omdat de bewoners in hun ogen asociaal waren. Ook Ratelband is woedend en wil het liefst de straat aanklagen wegens smaad en laster. 'Het is belachelijk dat men zo op de familie reageert', vindt Ratelband. 'Het zijn juist alleraardigste en sociale mensen.'

De Haarlemse buurt is dolblij dat de Tokkies niet komen. Arjan en Karin Gelder zitten inmiddels zonder makelaar maar denken hun pand snel te verkopen omdat het volgens hen nu het beroemdste huis van Nederland is. Ratelband heeft intussen weer diverse aanbiedingen gekregen voor huisvesting. Zo kunnen de Tokkies als ze willen in een schip gaan wonen.