Euro 2004: Uitslag Spanje - Rusland

Icon EK 2004 Portugal Om kwart voor negen Nederlandse tijd werd vanavond bij de wedstrijd tussen Spanje en Rusland afgetrapt. De wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor Spanje.

De eerste helft begon met een overwicht voor Spanje, maar ondanks de aanwezigheid van het koningsduo Morientes en Raúl wist Spanje geen echte kansen te creëren. In de laatste tien minuten van de eerste helft werd Rusland wat dreigender, maar ook dit leidde niet tot doelpunten.

De tweede helft begon zoals het grootste deel van de eerste helft was verlopen, met het kabbelend heen en weer gaan van het spel. Al in de 58ste minuut was er een dubbele wissel bij Spanje. Baraja en Morientes werden vervangen door Alonso en Valerón. Valerón stond nog geen minuut in het veld toen hij het openingsdoelpunt wist te scoren.

Na de 1-0 probeerde Rusland meer druk te zetten naar voren. De Spaanse verdediging bleef echter redelijk makkelijk overeind en Spanje was aanvallend ook nog vrij gevaarlijk. Waar de Russen gevaarlijk leken te worden, werd vaak te ver doorgecombineerd. In de slotfase kreeg de Rus Sjaronov zijn tweede gele kaart en dus rood.

Stand in Groep A
Griekenland132-1
Spanje131-0
Portugal101-2
Rusland100-1

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Voetbalmanager!