Alzheimer patiënt veroordeeld tot verzorgingshuis

Icoon Buitenlands nieuwsDe 75-jarige Amerikaanse Alzheimerpatiënt Albert Brenner blijft ondanks het verbod van verschillende rechters gewoon in zijn auto rondrijden. Hij werd op drie juni gearresteerd en gevangengezet nadat hij voor de zoveelste keer achter het stuur van een auto was aangetroffen. Albert denkt ten onrechte dat hij een vertegenwoordiger is in draaischijftelefoons uit de jaren '70, aldus zijn advocaat.

Ondanks dat zijn autosleutels en rijbewijs zijn afgepakt en zijn familie hem achter het stuur vandaan moet houden, weet hij toch iedere keer een auto te regelen. Aangezien eerdere veroordelingen dus niet blijken te werken heeft de rechtbank besloten om zwaardere middelen toe te passen. Ze heeft Brenner vandaag veroordeeld tot gedwongen opname in een verzorgingshuis. Brenners advocaat is hier niet blij mee. "Het is niet de schuld van Albert Brenner dat hij Alzheimer heeft", aldus de advocaat.

Volgens vrienden en familie denkt Brenner voortdurend dat hij weer aan het werk moet. Het lukt niemand hem ervan te overtuigen dat hij allang gepensioneerd is. Volgens Brenners psycholoog vormt Brenner geen enkel gevaar voor de maatschappij. "Natuurlijk zou hij niet moeten rijden, maar dat kan hij zich gewoon niet herinneren", aldus de psycholoog.