Oud-president Ronald Reagan begraven

Het Amerikaanse volk had vijf dagen de tijd om afscheid te nemen van oud-president Ronald Reagan. Vandaag kwam hij aan bij zijn laatste rustplaats en werd hij begraven tijdens de zonsondergang in Simi Valley (Californië). Dit gebeurde rond zes uur 's ochtends Nederlandse tijd.

Nadat 700 vrienden en familieleden in een besloten ceremonie afscheid hadden genomen, werd de kist met daarin de 40ste president van de Verenigde Staten naar de begraafplaats gedragen. Militaire vliegtuigen vlogen over in een laatste eerbetoon aan Reagan terwijl weduwe Nancy de Amerikaanse vlag ontving die vijf dagen lang op de kist had gelegen. Vervolgens drukte Nancy haar gezicht op de kist en zei huilend voor het laatst vaarwel tegen de man die ze 'Ronnie' noemde, terwijl ze door haar kinderen getroost werd.

Subheader
Nancy Reagan wordt door haar kinderen getroost


''Hij is thuis nu. Hij is vrij. Jullie kenden hem als een president. Ik kende hem als vader. Mijn vader was ook nooit bang voor de dood. Hij zag het niet als een einde'', sprak zoon Ron Reagan jr. tijdens de ceremonie.

Honderdduizenden mensen hebben de afgelopen dagen afscheid genomen van Reagan door langs zijn kist te lopen. Ronald Reagan overleed zaterdag in zijn woning in 'Bel Air' (Californië), tien jaar nadat hij bekend maakte aan de ziekte van Alzheimer te lijden.

Subheader
Ronald Reagan is 93 jaar oud geworden