Uitslag Portugal - Griekenland

Vandaag begon dan eindelijk het Europees Kampioenschap voetbal in Portugal. In een 15 minuten durende openingsceremonie werd het toernooi officieel geopend. Om 18.00 uur werd de eerste wedstrijd van het toernooi gespeeld. Gastland Portugal nam het op tegen Griekenland. Griekenland won in een enerverende wedstrijd verrassend met 1-2.

Griekenland begon gelijk goed aan de wedstrijd. Al na twee minuten was er een grote kans voor de ploeg. In de zesde minuut was het dan echt raak. Karagounis kon een slechte bal in de verdediging van Portugal onderscheppen en van afstand de 0-1 binnenschieten.

In de tweede helft kon Portugal nog steeds geen echte kansen creëren. In de 51e minuut was het zelfs Griekenland dat verder wegliep van de Portugezen. Seitaridis werd in het strafschopgebied licht aangetikt door de Portugees Ronaldo. Scheidsrechter Collina zag er een strafschop in, die door Basinas werd benut.

Griekenland zakte na de 0-2 terug. Portugal wist echter geen verandering in de score te brengen. Tot in de 93e minuut, toen Ronaldo nog de eer voor Portugal kon redden.

Hieronder staat de stand zoals die nu is in Groep A. Om 20.45 uur vanavond nemen de andere twee teams uit Groep A, Spanje en Rusland, het tegen elkaar op.