'Kerry wil McCain als running mate'

Icoon US verkiezingen 2John Kerry, de Democratische kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap, heeft de Republikeinse senator John McCain meerdere malen gevraagd zijn 'running mate' te worden. Dat melden twee Amerikaanse kranten op basis van welingelichte bronnen. McCain zou tot nu toe 'nee' hebben gezegd tegen het aanbod.

John McCain was in 2000 de belangrijkste tegenstrever van George Bush om de Republikeinse kandidaat te worden. Hij is goed bevriend met John Kerry. Volgens de Washington Post heeft Kerry meerdere informele gesprekken gevoerd met de Republikein. The New York Times citeert een anonieme bron die bevestigt dat McCain gepolst is. "Het werd steeds kunstig geformuleerd, maar hij heeft hem bij diverse gelegenheden gevraagd als zijn 'running mate' op te treden," aldus de bron.

De 'running mate' is de beoogde kandidaat voor het vice-presidentschap. Met een Republikeinse running mate kan Democraat Kerry een belangrijke slag slaan om de zwevende kiezers binnen te halen. In de peilingen gaan Kerry en Bush tot nu toe ongeveer gelijk op. Zowel McCain als Kerry heeft nog geen commentaar gegeven op het bericht.

John McCain for vice-president?
Senator John McCain