FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 7 juni 2004

Nieuwe waarschuwing Al-Qaida

Icoon Buitenlands nieuwsEen islamitische website heeft vandaag een mededeling van Al-Qaida gepubliceerd. Er zullen nieuwe aanslagen op Amerikaanse en westerse luchtvaartmaatschappijen komen. Plaatsen die door westerlingen vaak bezocht worden, zullen ook niet veilig zijn.

"Alle gebouwen, basisplaatsen en transportmiddelen, in het bijzonder de Amerikaanse en westerse luchtvaartmaatschappijen, zijn een doelwit voor onze operaties in de toekomst", schrijft al-Qaida in de mededeling, die op de pro-al-Qaida site werd gepubliceerd

Missverkiezing plastische chirurgie in China

Icoon Buitenlands nieuwsIn augustus wordt er in China een miss-verkiezing gehouden, speciaal voor vrouwen die de plastische chirurg hebben bezocht. Vrouwen uit alle landen zijn welkom, transseksuelen worden echter uitgesloten van deelname.

De verkiezing komt voort uit een rel tijdens de afgelopen 'echte' missverkiezing in de hoofdstad Peking. Daar werd een 18-jarige deelneemster uitgesloten van deelname omdat ze een bezoek had gebracht aan de plastische chirurg. Na de uitsluiting was de vrouw laaiend op de organisatie, aangezien de vrouw 13.250 Amerikaanse dollars had uitgegeven om speciaal voor de verkiezing haar gezicht te verbeteren.

Zo, nu even geen Bavaria

De Duitsers uit de deelstaat Beieren hebben een probleem met het Nederlandse bier Bavaria. Door de naam lijkt het namelijk of het Nederlandse bier uit Beieren komt, en dat is de Duitsers in het verkeerde keelgat geschoten. Ze doen er daarom alles aan om te voorkomen dat Bavaria Holland Beer, de officiële naam van het bier in Duitsland, voet aan de grond krijgt.

Tot verbazing van de Nederlandse moedermaatschappij lukte het de Duitsers om een rechter in München te overtuigen van hun gelijk. Die vindt dat het Brabantse merk ten onrechte een Beierse afkomst suggereert. Bavaria betekent in het Engels en het Latijn Beieren. Bavaria is bijzonder boos over de uitspraak, te meer omdat het Nederlandse bedrijf al in 1995 zijn merk in Duitsland heeft laten registreren.

'Arafat gebruikte hulpgelden voor terreur'

MasterG had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsVolgens het actualiteitenprogramma 'Report München' hebben de Palestijnse leider Arafat en de Palestijnse autoriteit de afgelopen jaren op grote schaal internationaal verstrekte hulpgelden aangewend voor de financiering van terreurdaden. Redacteuren van het programma zeggen ook documenten te hebben die bewijzen dat Arafat persoonlijk geld heeft overgemaakt aan de Fatah-beweging en de al-Aqsa Martelaren Brigades.

Een deel van het gebruikte geld komt van een bijdrage van de Europese Unie voor hulp aan het Palestijnse volk. De beschuldigingen aan het adres van Arafat zijn niet nieuw. Israël en de Verenigde Staten hameren er al jaren op dat de Palestijnse leiding corrupt is. Het actualiteitenprogramma 'Report München' zegt nu echter de eerste concrete bewijzen in handen te hebben. ''Het Palestijnse bestuur pompt via een netwerk van 'brievenbusbedrijven' illegaal internationale hulpgelden rond. Hiervoor worden bankrekeningen gebruikt in Londen, Caïro, New York en Genève.''

Opvallend aan dit verhaal is dat Uzrad Lew, die als voormalig vertrouweling van Arafat wordt opgevoerd, tegen de Duitse journalisten verklaarde dat Arafat met behulp van buitenlandse donoren "het grootste financieringsnetwerk voor terreur ter wereld" heeft opgebouwd.

Het antifraudebureau van de Europese Commissie onderzoekt momenteel of er inderdaad Europees geld is gebruikt voor de financiering van terreurdaden tegen Israël. "We wachten nog op een reeks documenten uit Israël en de Palestijnse gebieden voordat we een eindoordeel kunnen vellen", aldus Franz-Hermann Brüner van het bureau OLAF.

De Roteb, beter kunnen ze het niet maken

Al minimaal sinds mijn geboorte gaat de afvalverwerking in mijn Rotterdamse wijkie als volgt; De avond voordat de ophaaldienst langs komt zet met het vuil langs de stoeprand en de volgende dag wordt het keurig opgehaald. Niets aan het handje, werkt al jaren meer dan uitstekend en er zijn zelden echte problemen. Gewoon je komozakken even bij de boom voor de deur zetten en de volgende dag is er geen spoort meer van te bekennen. Ideaal. Als je een keer uitslaapt is het alsof je afval in een zwart gat is verdwenen.
De Roteb, de Rotterdamse vuilverwerking, vond echter dat dit wel een stuk makkelijker kon, en dus werd er een geniaal plan bedacht, waarschijnlijk tijdens een gezellige vergadering waar iets te veel borrels werden geschonken.

[update] Verdachten brand Huizen opgepakt

De politie heeft drie vijftienjarige jongens uit Huizen en Blaricum aangehouden op verdenking van brandstichting. De politie vermoedt dat zij de sporthal van scholengemeenschap Huizermaat in Huizen zondagavond in brand gestoken hebben. Dit is maandag bekendgemaakt.

Door de brand is de sporthal van de school geheel verwoest. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar het schoolgebouw. Ook de nieuwbouw van de school liep brand- en waterschade op, er is voor miljoenen euro's schade. De examens van een andere school die op de Huizermaat lagen voor een tweede correctie konden gered worden. De circa duizend leerlingen van de school hebben de rest van de week vrij.

Update 22:51
De drie verdachten hebben inmiddels bekend. Door de politie worden verdere arrestaties niet uitgesloten.


De sporthal stort in

Zaak Andrea Luten heropend

Icoon Binnenlands nieuwsHet Openbaar Ministerie (OM) te Groningen heeft vandaag bekend gemaakt dat het onderzoek naar de in 1993 vermoorde Andrea Luten heropend wordt. Niet omdat er nieuwe aanwijzingen of tips zijn binnengekomen, maar in samenspraak met de ouders van Andrea die altijd nauw betrokken zijn geweest bij het Drentse onderzoek.

De uit Ruinen afkomstige Andrea Luten werd in mei 1993 vermoord op 15-jarige leeftijd. De dader is tot nu toe niet gevonden. Sinds 1993 kwamen er vijf verdachten in beeld. De laatste kwam in 2002 voor de rechtbank, maar werd vrijgesproken omdat de rechters de getuigenverklaringen onvoldoende betrouwbaar vonden.

Het Groningse OM zet 10 rechercheurs uit Groningen en Friesland op de zaak. Zij lopen alle onderzoekshandelingen na die in de laatste elf jaar gedaan zijn. Dit op advies van het 'Landelijk Team Kindermoord', dat alle dossiers heeft bekeken.

Volgens een woordvoerster van het OM in Groningen gaat het er om dat nieuwe mensen met een frisse nieuwe blik nog eens naar de zaak kijken en dat kan volgens het LTK het best door rechercheurs van andere korpsen onder leiding van een ander parket in te schakelen.

Subheader
Een vrouw herdenkt Andrea Luten

Baanrecord Monza verbroken

Ferrari-testrijder Luca Badoer heeft vrijdag het baanrecord van Monza verbroken. Hij reed in 1:20.145 zijn recordrondje en was daarmee één seconde sneller dan Giancarlo Fisichella, die op diezelfde dag zijn Sauber testte.

Badoer testte nieuwe onderdelen die mogelijk worden ingezet op het circuit Gilles Villeneuve. Daar wordt aankomend weekend de Grandprix van Canada verreden.

Niet alleen testrijder Badoer bestuurde vrijdag een Ferrari, ook Andrea Bertolini deed dat. Bertolini is werkzaam als Ferrari-Maserati sportscar tester. Rondetijden van Bertolini wil Ferrari niet geven maar volgens verschilllende bronnen was hij zo'n zeven seconden trager dan Badoer.

Het baanrecord van Badoer is overigens niet officieel, alleen rondjes tijdens een grandprix-weekend komen namelijk in de boeken. Het officiële record is nog steeds in handen van Juan Pablo Montoya, geklokt in 2002.

Khan wint Wales Open

De Engelsman Simon Khan heeft na een sudden death playoff de Wales Open gewonnen.

Voor nummer 255 van de werelranglijst was dit zijn eerste overwinning als prof. Na vier speelrondes stond hij samen met Paul Casey op 21 onder par, vier slagen voorsprong op de rest van het veld. Casey had met nog zeven holes te gaan vier slagen voorsprongmaar verloor deze en wist alleen op de laatste hole een birdie te slaan.

Sanchez wint eerste titel

De Spaanse Ana-Belen Sanchez heeft haar eerste title gewonnen door op het BMW Ladies Open Martina Eberl één slag voor te blijven.

De duitse sloeg een eagle drie op de laatste hole en dwong de 28-jarihe Sanchez daarmee tot eenput van 5 meter voor een zeven onder par overwinning.De francaises Karine Icher en Virginie Beauchet werden derde en vierde na een laatste ronde door beiden van 68 slagen.

'Mensenrechtensituatie Iran slechter dan ooit'

Icoon Buitenlands nieuwsVolgens een rapport van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch is de mensenrechtensituatie in Iran nog nooit zo slecht geweest als op dit moment. Dit komt volgens de organisatie door Mohammed Khatami, die sinds 1997 president is. Human Rights beschuldigt de Iraanse rechterlijke macht ervan te hebben gefaald in het bijdragen aan gerechtigheid. In plaats daarvan gelast het de marteling van gevangenen, aldus het rapport.

De dialoog die de Europese Unie voert met Iran over de mensenrechten, heeft tot nu toe niets concreets opgeleverd, aldus de organisatie. De organisatie dringt er bij de Europese Unie op aan om meer druk uit te voeren op Iran tijdens de mensenrechten dialoog die volgende week verder gaat in Teheran. Het rapport van Human Rights Watch legt de nadruk op het voor onbepaalde tijd opsluiten van gevangenen in isoleercellen om zo hun wil te breken.

Amnesty spreekt over steeds voortdurende, schandelijke, overtredingen van mensenrechten door de Iraanse overheid. Wel is Amnesty International minder sceptisch over de dialoog die de Europese Unie met Iran voert. Zij wijten het niet verbeteren van de mensenrechtensituatie aan het doodgelopen overleg tussen Iraanse hervormingsgezinden en voorstanders van een hard beleid. Ook zeggen zij dat het erop lijkt dat sinds de overwinning van de conservatieven in Iran in februari de situatie iets is verbeterd, althans oppervlakkig.

Er is een wet aangenomen in Iran die martelingen verbied. Ook zijn er instructies rondgegaan waarin staat dat fatsoenlijke procedures moeten worden gevolgd tijdens arrestaties en gevangenschap. Of deze wet goed wordt nageleefd, zal in de komende maanden blijken.

Subheader
De Iraanse president Mohammed Khatami

Anal pleasure & health

Ik vraag me altijd af bij het zien van boektitels zoals Anal pleasure & health bij wie zo'n boek nou in de kast zou staan. Of wie dit boek alleen heeft voor de plaatjes. En zou degene met dit boek misschien ook wel een hele rij met boeken hebben staan, waaronder deze of deze? Ben ik nou de enige die zich afvraagt wie deze boeken nou in zijn kast in de woonkamer zou zetten? Of op de tafel zou leggen als vervanging voor de leesmap?

Cas naar FC Den Bosch

Marcel Cas tekent, mits hij de medische keuring doorstaat, een contract bij FC Den Bosch

Cas kwam in januari terug naar RBC Roosendaal na een mislukt avontuur bij Grimsby Town. Bij de Brabanders kreeg hij een nieuwe kans en speelde nog 16 wedstrijden, toch werd z'n contract niet verlengt.

De 32-jarige middenvelder ziet veel perspectief bij FC Den Bosch en denkt zich dan ook te kunnen handhaven in de Holland Casino Eredivisie. "Ze gaan bij FC Den Bosch een ploeg samenstellen met jongens die voor elkaar door het vuur willen gaan. Dat is een goede basis voor handhaving, weet ik uit ervaring bij RBC", aldus Cas.

Ritzege Hushovd in Dauphiné

De 26-jarige Noor Thor Hushovd heeft in de Dauphiné Libéré de eerste etappe gewonnen. Hij versloeg in de sprint O'Grady, Cooke en Freire. Voor de Noor is dit al zijn zevende overwinning van het seizoen.

Eerste etappe - zeven juni - Van Megève naar Bron - 231 km
De etappe was vooral in het begin heuvelachtig, maar de laatste 120 kilometer waren vrijwel vlak. Al na vier kilometer kwamen de te verwachten uitlooppogingen. De eerste van Jimmy Casper (Cofidis) was meteen succesvol. Na ruim 120 kilometer had hij een voorsprong van maar liefst 17 minuten. Enige nadeel, er moesten nog 110 kilometer gereden worden.

De ploegen van de sprinters hadden de rekensom juist gemaakt, waardoor het voor Casper een hopeloze missie werd. Met een voorsprong van één minuut waren er nog 55 lange kilometers te gaan. De hulp kwam van Christophe Laurent (R.A.G.T.), hij demarreerde en haalde Casper bij. Samen bouwden ze de voorsprong weer uit tot drie minuten.

Na enkele kilometers zetten de sprintersploegen zich wederom op kop. Ook deze keer werd de rekensom juist gemaakt. Met nog twee kilometer te gaan werden de vluchters in de kraag gevat. De verwachte massasprint werd toch wel verrassend gewonnen door Hushovd. Verrassend omdat hij Cooke, Freire en O'Grady wist te kloppen. Vorig jaar wist de Noor amper twee overwinningen bij elkaar te fietsen. Nu, nog niet eens halverwege het seizoen, staat de teller al op zeven.

Etappe-uitslag:
1 Thor Hushovd (Nor) Credit Agricole 6.03.47
2 Stuart O'grady (Aus) Cofidis, le credit par Telephone
3 Samuel Dumoulin (Fra) Ag2R Prevoyance
4 Baden Cooke (Aus) FDJeux.com
5 Oscar Freire (Spa) Rabobank
6 Jérôme Pineau (Fra) Brioches La Boulangere
7 Yuriy Krivtsov (Oek) Ag2R Prevoyance
8 Pedro Horrillo Munoz (Spa) Quick.Step-Davitamon
9 José Gutierrez (Spa) Phonak Hearing Systems
10 Inaki Isasi Flores (Spa) Euskaltel-Euskadi

Klassement:
1 Iban Mayo (Spa) Euskaltel-Euskadi 6.11.38
2 Tyler Hamilton (VS) Phonak Hearing Systems +0.01
3 Lance Armstrong (VS) US Postal presented by Berry Floor +0.02
4 Oscar Pereiro (Spa) Phonak Hearing Systems z.t.
5 Michael Rogers (Aus) Quick.Step-Davitamon +0.06
6 Oscar Sevilla (Spa) Phonak Hearing Systems z.t.
7 Cyril Dessel (Fra) Phonak Hearing Systems +0.08
8 José Gutierrez (Spa) Phonak Hearing Systems +0.09
9 Thor Hushovd (Nor) Credit Agricole +0.10
10 Stuart O'grady (Aus) Cofidis, le credit par Telephone z.t.

FlyingFox, Jogy, Knut en veel onzin in FOK!Radio

FOK!RadioFOK!Radio staat vanavond vanaf 20:00 uur in het teken van onzin. En dan niet de gebruikelijke onzin van SunChaser en Nolius, maar het Onzin voor je leven-forum. In dit subforum staat humor hoog in het vaandel. Maar de baggeraars hebben het ook naar hun zin. Je hoort meer over de geschiedenis van ONZ, wie er de vaste users zijn en wat de beste en slechtste topics waren.

Meteen luisteren?
Dat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort non-stop muziek met verzoekjes van luisteraars die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

In de studio is FlyingFox aanwezig. Hij verdoet bijna zijn hele tijd in ONZ. Aan de lijn hebben we ook nog de moderators Jogy en Knut met wie we een paar users gaan doornemen. Verder hoor je weer een gedicht van Vleermuis en roddelen we met Yvonne. SunChaser maakt weer een column en de muziek wordt weer door jullie uitgezocht. Via de webcam kun je uiteraard weer mee kijken.

Deze week zijn er ook weer prijzen te winnen!!

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

Sibon de opvolger van Kezman?

PSV ziet Gerald Sibon als opvolger van de waarschijnlijk vertrekkende Mateja Kezman. Met name de gelimiteerde transfersom in het contract van de spits spreekt PSV aan.

Hoewel de scouts van PSV niet stilzitten, wordt voorlopig Gerald Sibon als de eventuele opvolger van Mateja Kezman gezien. Sibon kan tegen een gelimiteerde transfersom van 750.000 euro bij SC Heerenveen vertrekken. Met de verhuur van Klaas-Jan Huntelaar aan Heerenveen hoopt PSV er helemaal goedkoop vanaf te komen.

Overigens verloopt de verkoop van Mateja Kezman voorlopig niet voorspoedig. Tot nu toe kwam er alleen een bod Wolverhampton Wanderers van 4,5 miljoen euro. Kezman heeft inmiddels met zijn zaakwaarnemer Chiel Dekker gebroken en hoopt met andere zaakwaarnemers grotere clubs aan te kunnen trekken.

Barcelona vindt Kluivert te kieskeurig

Barcelona vindt dat Patrick Kluivert niet te kieskeurig moet zijn. Anders zijn ze bang dat een transfer er niet inzit.

Bij Barcelona denken ze dat Kluivert eigenlijk alleen naar Londen wil en dan blijven als topclubs alleen Chelsea en Arsenal over. Met nog een contract voor komend seizoen hoopt Barcelona Kluiver snel te kunnen verkopen. Niet vanwege de transfersom, maar omdat zijn salaris zwaar op de begroting drukt.

Vice-voorzitter Sandro Rosell van Barcelona vertelde: "Hij moet verder denken dan Londen. Ik begrijp goed dat hij naar een grote club wil, maar naast Londen zijn er meer steden met grote ploegen. Dat idee moet hij zich inprenten."

Pakket van 23 kilo landt in tuin

Icoon opmerkelijk nieuws In Ouderkerk aan de Amstel kwam zondagavond een survivalpakket van 23 kilo uit de lucht vallen. Het oranje pakket van één meter bij veertig centimeter kwam in een tuin terecht. In het pakket bevonden zich spullen voor slachtoffers van een vliegtuigramp in het water.

Rond 19.30 uur zagen getuigen ook een pakket in de Amstel vallen. Duikers van de brandweer hebben hier tot nu toe zonder resultaat naar gezocht. Bij beide incidenten vielen geen gewonden, aldus het Korps Landelijke Politiediensten. Het is nog onbekend waar de pakketten vandaan kwamen.

Piranha's maken vijvertje onveilig

Icoon opmerkelijk nieuwsVisser Mark Ward schrok zich een hoedje toen hij uit een vijver in het Engelse Middleton een piranha naar boven hengelde. Piranha's komen normaal voor in de Amazonerivier in Brazilië. De tandjes van piranha's zijn zó scherp dat ze grote prooien in enkele seconden kunnen verslinden.

Tot nu toe zijn twee piranha's bovengehaald uit het vijvertje en er wordt gevreesd dat er nog meer rondzwemmen. "Het is waanzin dat iemand hier een piranha heeft uitgelaten. Veel kinderen komen hier pootjebaden. De piranha is waarschijnlijk gebruikt als levend aas om grotere vissen zoals een snoek te kunnen vangen," meende de visser.

"De persoon die de piranha's in de vijver heeft uitgelaten wou waarschijnlijk van de vissen af. Misschien hadden die zijn andere vissen in een aquarium opgegeten. In groep durven piranha's grote prooien zoals mensen aan te vallen. Een enkele piranha eet vooral andere vissen," aldus een woordvoerder van de plaatselijke milieudienst

Subheader
Piranha's hebben scherpe tandjes

15 jaar geëist voor doodslaan fietstoerist

Officier van justitie B. den Hartigh heeft vandaag voor de rechtbank in Rotterdam vijftien jaar cel geëist tegen de Roemeen G.I. De 35-jarige I. sloeg in juni vorig jaar een 73-jarige fietstoerist uit Oostenrijk met een hamer dood.

De twee fietsten vorig jaar al een paar weken samen door het land, nadat ze elkaar hadden ontmoet op een camping in Groningen. I. bedacht toen al het plan om de Oostenrijker te beroven. Hij zag de mooie fiets van de man en dacht dat er meer te halen was. De buit betrof uiteindelijk 75 euro. "Als ik vooraf had geweten dat het zo weinig was, had ik het niet gedaan", zei hij later tegen een pyschiater.

Op 29 juni vertrokken de twee van een camping in 's Gravenzande. I. sloeg zijn oudere reisgenoot vervolgens langs het spoor tussen Maassluis en Hoek van Holland dood met een hamer en beroofde hem. Het lijk liet hij liggen. Hij reisde daarna alleen verder door België en Frankrijk, toen zijn fiets kapot ging pakte hij de trein. Later werd hij door de politie in Hongarije aangehouden.

De man heeft zijn daad inmiddels bekend. Hij is onderzocht door verschillende psychiaters van het Pieter Baan Centrum (PBC), dat hem uiteindelijk als verminderd toerekeningsvatbaar beoordeelde. Het PBC adviseerde Den Hartigh om ook tbs te eisen, maar dit advies legde de aanklager naast zich neer. De Roemeen verblijft illegaal in Nederland en tbs is volgens justitie alleen bedoeld voor mensen met een kans om terug te keren in de Nederlandse maatschappij. De uitspraak in deze zaak is op 21 juni van dit jaar.

Gratis seks na elke goal van Oranje

Een anonieme Fokker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icon EK 2004 PortugalArie Schouten, exploitant van een bordeel in Emmen, heeft een ludieke actie bedacht om toch goede zaken te draaien onder het EK; gratis seks na elk goal van het Nederlands elftal. "Voetbal is voor ons soort bedrijven een grote concurrent. Tja, wat doe je dan? Dan bedenk je wat ludieks", aldus Schouten.

Alle mensen die in het bordeel naar een duel van Oranje kijken krijgen een gratis lotnummer. Na ieder doelpunt van Oranje wordt er een nummer getrokken. De winnaar mag gratis een half uur met een meisje van zijn keuze naar een kamer. "De winnaars mogen wel eerst de wedstrijd afkijken", zo zei Schouten. De actie duurt nog tot en met de finale.

Ster komt met EK-quiz voor extra inkomsten

In de hoop dat de kijkers bij de reclameblokken tijdens het EK Voetbal niet wegzappen, komt de Ster met de EK-quiz. Rond de voetbalwedstrijden die de NOS uitzendt, wordt aan het begin van een reclameblok steeds een historisch EK-moment getoond, waaraan een vraag met drie antwoordmogelijkheden gekoppeld is. Aan het eind van het reclameblok wordt het goede antwoord gegeven. Bij belangrijke wedstrijden wordt de vraag in het eerste blok in de rust gesteld, en volgt het antwoord in het tweede rustblok.

Door de quiz hoopt de Ster het doorkijkeffect te bevorderen en zo uiteindelijk meer inkomsten binnen te halen. Volgens productmanager Roel van Santen van de Ster moet de quiz de Ster ook een extra inkomstenstroom bezorgen. Kijkers kunnen namelijk bellen of sms'en met het goede antwoord. Met de quiz kunnen prijzen gewonnen worden, zoals dvd's, tv's en spelcomputers.

Vorige week werd bekend dat de blokken rond het EK Voetbal bij de NOS nog niet vol zitten. "Als we uitverkocht waren geweest, hadden we meer verdiend met het uitzenden van commercials", aldus Van Santen. De Ster mag op deze manier extra inkomsten genereren, omdat de quiz plaatsvindt binnen de commerciële zendtijd.

Volgens Van Santen is de moeilijkheidsgraad van de quiz hoog, omdat deze de echte voetbalkenner moet aanspreken. Het is overigens niet voor het eerst dat de Ster door middel van een spelletje het doorkijkeffect probeert te bevorderen. Zo'n zes jaar geleden was er tijdens de reclameblokken het Ster-spel.

Slobodan Milosevic is Slobodan Milosevic niet

Icoon opmerkelijk nieuwsEen bank in München heeft de rekening van Slobodan Milosevic bevroren. Een Duitse buschauffeur keek hier echter raar van op. Het ging namelijk om zijn rekening. De Duitse buschauffeur is van Servische afkomst en heeft dezelfde naam als de van oorlogsmisdaden beschuldigde Slobodan Milosevic.

Busschauffeur Slobodan Milosevic emigreerde 32 jaar geleden uit Servië. Hij probeerde aan de bank uit te leggen dat zijn naam een veel voorkomende naam is in Servië. ''Zoals Hans Schmidt in Duitsland'', probeerde hij. ''Maar de bank wilde daar niets van weten. Ze vertelden me dat Hans Schmidt geen oorlogsmisdadiger was'', aldus de buschauffeur.''De andere Slobodan Milosevic zit opgesloten in Den Haag, waarom zou hij een doodgewone bankrekening hebben bij een Duitse postbank? Als mijn naam Adolf Hitler was, zou mijn rekening dan ook worden gesloten?''

De Muencher Postbank geef de man een week tijd om te bewijzen dat hij niet de ex-dictator van Joegoslavië is. Anders worden al zijn tegoeden in beslag genomen. De 52-jarige buschauffeur heeft gewoon een Duits paspoort. Naar eigen zeggen heeft hij wel al heel veel last gehad door zijn naam.

NS verhoogt prijzen opnieuw

FormerlyKnownAs had ons via de nieuws-submit te melden:

De NS gaat nog dit jaar wederom de prijzen van het treinkaartje verhogen. Volgens het spoorwegbedrijf kan dit omdat 84,4 procent van de treinen op tijd reed in het afgelopen jaar. Met consumentenorganisaties was overeengekomen dat de prijsstijging gerechtvaardigd zou zijn als er genoeg treinen volgens de dienstregeling zouden rijden.

In januari werden de prijzen ook al met vier procent verhoogd. Daarnaast werden op 1 juni de prijzen aan het loket met 50 cent verhoogd. De huidige prijsverhoging bedraagt 2,7 procent. Wanneer de nieuwe prijsstijging in zal gaan is niet bekend.

Gemeente krijgt islamitische koopzondag

De Rotterdamse deelgemeente Feijenoord heeft dit jaar een islamitische feestdag uitgeroepen tot koopzondag. Islamitische winkeliers verwachten dat hun klanten op deze dag extra inkopen willen doen.

Dit tot woede van De Karwei Bouwmarkt, aangezien Hemelvaartsdag wel moest vervallen als koopzondag. "Voor onze klanten is dit allemaal niet te volgen en niet klantvriendelijk", aldus J. de Leeuw.

K. Bozkir van bakkerij Pasa zegt blij te zijn met het besluit. Hij zou zijn winkel het liefst op alle zondagen tijdens de ramadan open zien. "De mensen willen dan graag vers brood hebben voor na zonsondergang."

Ook de lokale juwelier steunt het plan: "Er wonen hier zoveel islamieten. Waarom zou je wel rekening houden met een christelijke feestdag en niet met de ramadan?".

Kok verwerkt sperma in gerechten

Icoon opmerkelijk nieuwsAnthony J. Lindhorst, een kok van een restaurant in de Amerikaanse staat Illinois, is ontslagen omdat hij zijn sperma in gerechten verwerkte. Hij vermengde zijn sperma minstens twee keer in een dressing van mosterd. Hij deed dit bij mensen die hij om de een of andere reden niet kon uitstaan.

Een van zijn slachtoffers is een agent die Lindhorst een parkeerboete gaf. Lindhorst heeft een jaar in het restaurant gewerkt. In april werd hij ontslagen nadat hij marihuana verwerkt had in brownies die hij aan twee collega keukenhulpjes serveerde. Die collega's merkten dit na het eten van de brownies en gaven hem aan. De man moet nu binnenkort voor de rechter verschijnen.

Williams: "Ferrari schaadt de sport"

Frank Williams, teambaas van het gelijknaamige team Williams, ziet in de dominantie van Michael Schumacher een gevaar voor de sport. Hij gelooft niet dat de beide coureurs van Ferrari gelijkwaardig behandeld worden. Rubens Barrichello is de waterdrager voor Michael Schumacher, aldus Frank.

Frank ziet het liefst dat beide Ferrari-coureurs het tegen elkaar opnemen. "Ferrari heeft Barrichello nog nooit toestemming gegeven om op gelijk niveau tegen Michael te rijden". Frank is een groot fan van Michael, maar "Ferrari zou zijn coureurs eens gelijkwaardig moeten behandelen."

Op de Nürburgring won M. Schumacher en werd Barrichello tweede. Barrichello stond voor de zestiende keer op het tweede schavot naast zijn teammaat M. Schumacher. Het is het vijfde Ferrari-seizoen voor Barrichello en wederom heeft hij in de Eifel gedaan wat van hem verwacht wordt.

VVD ontzet over uitlatingen Dijkstal

De top van de VVD is totaal niet te spreken over de uitlatingen van oud-fractieleider Hans Dijkstal over de onjuiste integratiepolitiek die de VVD zou voeren. Volgens Dijkstal wakkert die politiek de haat jegens blanken bij moslims aan. Vanmiddag gaf Dijkstal aan nog steeds achter zijn uitspraken te staan.

VVD-minister Verdonk eist dat Dijkstal zijn woorden over haar beleid terugneemt, anders onderneemt zij actie. Dijkstal zei vanochtend in een interview met het Algemeen Dagblad dat haar voorstel om met een vignet de mate van inburgering bij allochtonen aan te geven, hem doet denken aan de jodenster.

Verdonk zegt "verrast en geraakt" te zijn door de uitspraken van haar partijgenoot. Volgens haar weet Dijkstal niet waar hij het over heeft. Ze wil een wetenschappelijke methode invoeren waarmee de mate van integratie van allochtonen in Nederland kan worden vastgesteld. Dat heeft volgens de minister niets te maken met vignetten.

Dijkstal, oud vice-premier, is momenteel lid van van de commissie PaVEM, die werkt aan de emanicipatie en participatie van allochtone vrouwen. In de VVD gaan stemmen op om Dijkstal uit die functie te ontheffen, onder meer omdat hij de politiek incompetent heeft genoemd. Ook de fractieleiders Verhagen (CDA) en Bos (PvdA) vindt Dijkstal overigens incompetent.

''Il capo''

VVD-leider Gerrit Zalm noemde de uitspraken van Dijkstal onwaar en te betreuren. De verwijzing van Dijkstal naar de jodenvervolging vanwege het vignet, noemt Zalm onterecht en een misverstand.

VVD-fractievoorzitter Jozias Van Aartsen, die door Dijkstal 'il capo' wordt genoemd ''onder zijn leiding hebben ze voor de harde lijn gekozen'', zei dat hij Dijkstal een briefje zal sturen. Daarin zullen enige fractiestandpunten en speeches staan, ''zodat Dijkstal zich over de feiten kan buigen'', aldus Van Aartsen.

VVD-Kamerlid Geert Wilders, die ook door Dijkstal op de korrel wordt genomen, reageerde zeer fel: ''Dijkstal slaat enorm om zich heen. In de islam komen excessen voor, zoals eerwraak en verminking. Het is onaanvaardbaar dat je die niet kunt benoemen, ook voor de meerderheid van de moslims. Het is schandelijk dat hij het kabinetsbeleid vergelijkt met nazi-praktijken. Hij moet daarom terugtreden uit de adviescommissie PaVEM'', aldus Wilders.

Ook bij andere VVD'ers zijn de uitlatingen van hun voormalige lijsttrekker slecht gevallen.

Vrachtwagen rijdt een ravijn in

Icoon Buitenlands nieuwsAchtendertig mensen zijn omgekomen en acht andere inzittenden zijn gewond geraakt nadat een vrachtwagen uit de bocht vloog en een ravijn inreed. Dit gebeurde in de Noord-Pakistaanse stad Abottabad.

"Momenteel weten we nog niet wat het ongeluk heeft veroorzaakt. Het ongeval gebeurde erg laat en ook de bestuurder van de vrachtwagen is omgekomen", aldus politieofficier Nadeem Akhtar. De vrachtwagen vervoerde pelgrims die terugkeerden van een feest ter ere van een lokale heilige in Abottabad. Onder de doden zijn 25 mannen, twaalf vrouwen en een kind. Van de acht gewonden verkeert er één nog in kritieke toestand.

Henk Westbroek naar Yorin FM

Henk WestbroekHenk Westbroek keert weer terug op de landelijke radio. Vanaf augustus zal hij dagelijks tussen 12:00 en 13:00 uur te horen zijn op Yorin FM. De zanger en presentator is geen vreemde op de radio. Hij presenteerde jarenlang het programma 'Denk aan Henk' op Radio 3FM en is nu actief bij de Utrechtse regionale omroep Radio M.

"Robert Jensen belde me tijdens mijn bezoek aan de sportschool. Ik was net bezig met een sprintje op een fiets zonder wielen. Ja, en dan zijn er nog mensen die het bestaan van hogere machten in twijfel durven trekken! De volgende dag werd de deur van de Yorin FM-studio voor mij opengedaan door vriend Rob Stenders. In alle oprechtheid durf ik te beweren dat ik me al meteen thuis voelde bij Yorin FM nog voordat ik mijn schoenen op de deurmat had kunnen vegen", aldus Westbroek zelf.

Eerder gingen Robert Jensen en Rob Stenders al naar Yorin FM. Zij zijn daar binnenkort ook te horen.

[upd] Beloki wil weg

Joseba Beloki voelt zich niet in zijn sas bij de Franse ploeg La Boulangère. Hij is er onder andere niet over te spreken dat hij zijn medicatie voor astma niet mag nemen van de ploegdokter.

Van kinds af aan neemt Joseba Beloki geneesmiddelen tegen astma die cortisonen bevatten. Hij heeft hiervoor een attest van de UCI en de bond, maar nu weigert de ploeg hem het middel voor te schrijven. "Ik wil een specialist bezoeken en wil dat La Boulangère een dokter meestuurt. Zo kan hij alles superviseren en weet hij hoe de zaken staan", zegt Beloki in een Spaanse krant.

De ploegdokter Pierre-Yves Mathé van La Boulangère heeft er zijn idee over: "Beloki vertoont duidelijk allergische verschijnselen, maar zware astma heeft hij niet. We hebben zeker en vast het beste voor met Beloki, maar de dopingwetgeving laat ons gewoon niet toe om in zulke gevallen al een cortisonenbehandeling voor te schrijven." Desondanks zijn volgens Beloki zijn slechte prestaties in de Bicicleta Vasca vooral te wijten aan zijn ademhalingsproblemen.

Maar ook over de communicatie binnen de ploeg is hij niet tevreden. Zo moesten de renners via de pers te weten komen dat Brioche - la Boulangère volgend jaar stopt met sponsoring. "Ik heb nog een contract voor twee jaar, maar als ze het me toelaten, dan wil ik zeker weg uit deze ploeg. De gang van zaken is hier niet meer normaal."

update
Joseba Beloki heeft een akkoord bereikt met zijn ploegbaas Bernaudeau en mag eind dit jaar de ploeg verlaten. De Spanjaard, die begin dit jaar een miljoenencontract tekende bij La Boulangère, zal nu op zoek moeten gaan naar een nieuw onderkomen als wielrenner.

Verkerk uit top vijftig

Martin Verkerk heeft een vrije val gemaakt in de entreelijst van de ATP. Door het verlies in de derde ronde van Roland Garros verloor hij veel punten en zakte zelf uit de top vijftig.

Verkerk haalde vorig jaar de finale in Parijs. Dit jaar kwam hij niet verder dan de derde ronde, waarin hij verloor van Lleyton Hewitt uit Australië. Daardoor zakte Verkerk van plek 19 naar 55.

Sjeng Schalken is met zijn zestiende stek nog steeds de hoogst gerankschikte Nederland. Roger Federer staat nog steeds op nummer één. Roland Garros winnaar Gaston Gaudio steeg maar liefst 34 plaatsen en komt nu uit op nummer tien. Ook halve finalisten David Nalbandian en Tim Henman stegen naar de top vijf van de wereldranglijst.

Red Bull koopt Jaguar?

De geruchten doen de ronde dat energy drink fabrikant Red Bull het team van Jaguar zou willen overnemen.

Een van de redenen van de overnamespeculaties, is dat het team aan het eind van dit seizoen waarschijnlijk zijn hoofdsponsor zal verliezen. De HSBC bank zou er aan denken om een overstap te maken naar het McLaren team. Jaguar zou er daarom aan denken om het team te verkopen aan Dieter Mateschitz. Dieter krijgt met zijn energy drink maar geen poot aan de grond op de Amerikaanse markt. Daarom zou hij een all-American Formule 1 team willen beginnen. Mateschitz ziet hierin het ultieme wapen om de Amerikaanse markt te bestormen.

Een en ander zou nog afhangen van Ford. Indien Ford doorgaat met zijn Formule 1 activiteiten zou dat een overname van Cosworth door Red Bull in de weg staan. Jaguar baas Tony Purnell zegt er het volgende over: "Ford wil in de Formule 1 blijven, maar niet om belachelijke bedragen te blijven spenderen!"

Clijsters definitief niet naar Wimbledon

Kim Clijsters heeft zich dan toch moeten afmelden voor het toernooi van Wimbledon, het grastoernooi in Londen. Dit heeft de Belgische vandaag laten weten op haar website.

Clijsters kampt nog steeds met een hardnekkige polsblessure. Uit onderzoek is gebleken dat zich een cyste heeft gevormd op het gewricht. Ze heeft meer tijd nodig om te herstellen.

De nummer twee van de wereld moest eerder al afmelden voor Roland Garros. In 2003 haalde Clijsters de halve finales op Wimbledon.

VS acht marteling terroristen toelaatbaar

Uit een rapport van het Amerikaanse ministerie van Defensie blijkt dat de regering het toestaat om onconventionele ondervragingstechnieken toe te passen als de nationale veiligheid op het spel staat. Anders gezegd: het martelen van terroristen is onder bepaalde omstandigheden toegestaan. In een voorlopige versie van het rapport uit maart 2003 wordt door militaire en civiele juristen bepleit dat de Amerikaanse minister van Defensie het bevel kan geven om gevangenen onder grote druk te zetten. Ook marteling zou dan mogen.

Overheidsbeambten die worden aangeklaagd wegens marteling, kunnen in het rapport verscheidene manieren terugvinden om zich juridisch te verdedigen. Zo kunnen zij zich bijvoorbeeld beroepen op de bevelen van hun meerdere of op de noodzaak het land te verdedigen. Critici menen dat het uitgelekte rapport indruist tegen de belofte van de overheid zich te houden aan de VN-conventie die marteling verbiedt. De VS ratificeerden deze conventie in 1994.

Het rapport zou opgesteld zijn nadat terreurverdachten op Guantánamo Bay tijdens ondervragingen hardnekkig bleven zwijgen. De Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld zou instructies hebben gegeven over welke ondervragingsmethoden daar toelaatbaar zijn en welke niet.

Zo mogen zonder toestemming van de minister gevangenen voor een beperkte tijdsduur voedsel, slaap en kleding worden ontzegd. Ook mogen ze regelmatig in alle lichaamsholten worden gefouilleerd. Verder is het vastketenen in een onnatuurlijke houding toegestaan.

Onbekend is voor welke ondervragingsmethoden toestemming van Rumsfeld nodig is, en welke de toestemming van de president zelf vereisen.

Kerken in Indonesië aangevallen

In Indonesië zijn even buiten de hoofdstad Jakarta vier kerkgebouwen aangevallen door moslims. De gebouwen werden beschadigd, maar de kerkgangers werden grotendeels ongemoeid gelaten. Er zouden inmiddels vier verdachten zijn gearresteerd.

De aangevallen kerken behoren tot de zogenoemde 'wilde kerken'. Dat zijn kerken die zonder toestemming zijn opgericht, meestal in bedrijfs- of winkelpanden. Christenen beklagen zich al langer dat het hen onmogelijk wordt gemaakt om nieuwe kerken te bouwen.

In Indonesië is 85% van de bevolking islamitisch en een minderheid van 8% christelijk. Moslimorganisaties beschuldigen de christenen van 'agressieve' missie-activiteiten en vragen zich bovendien af wat het nut is van kerken in door moslims gedomineerde regio's.

Pistons verrassen in NBA-finale

De Los Angeles Lakers, die algemeen als favoriet beschouwd worden, hebben de eerste wedstrijd thuis verloren tegen Detroit met 75-87.

De Detroit Pistons gingen de Lakers te lijf met een ijzersterke verdediging. Enkel Shaquille O'Neal en Kobe Bryant konden er tegenop, met respectievelijk 34 en 25 punten scoorden ze bijna 80% van de punten van de hele ploeg.

Malone, die over de hele wedstrijd maar vier punten scoorde, was teneergeslagen: "Ik moet die shots maken, vier punten is vreselijk, mijn zoontje had het gekund. De Pistons hielden iedere speler, op Kobe en Shaquile na, in bedwang. Onze toppers waren beter, maar hun bredere kern was sterker vandaag."

De L.A. Lakers kunnen zich in deze best-of-seven finale dinsdag thuis terug herpakken tegen de Pistons.

Steeds minder autochtonen in grote steden Nederland

The_T had ons via de nieuws-submit te melden:

Er wonen steeds minder autochtonen in de vier grote steden van Nederland, zo blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het percentage autochtonen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag is de laatste negen jaar gedaald van 64 naar 57%. Van de 43% allochtonen die er nu wonen is 31% niet-westers, de overige 12% komen uit westerse landen.

De verschuiving ontstaat doordat autochtonen uit de steden wegtrekken naar andere gemeenten en allochtonen uit het buitenland daarvoor in de plaats komen. Bij de autochtone stedelijke bevolking is bovendien ook de natuurlijke aanwas lager. Zo trokken er per saldo 89.000 autochtonen weg uit de vier steden. Daarvoor kwamen 63.000 allochtonen in de plaats; daarvan zijn 54.000 niet-westerse allochtonen. Het sterfteoverschot onder autochtonen bedroeg 40.000. Onder allochtonen was juist een geboorteoverschot van 85.000.

In de totale oorspronkelijke stadsgebieden is het aantal autochtonen afgenomen met 129.000, terwijl het aantal allochtonen toenam met 139.000.

Voetbal: Turkije wint 'WK Amsterdam'

Icon Sport - VoetbalTurkije heeft afgelopen zondag de derde editie van het voetbaltoernooi 'WK Amsterdam' gewonnen. In de finale werd Nigeria met 2-1 verslagen. Vorig jaar ging de finale ook al tussen deze twee landen, toen trok Nigeria aan het langste eind.

Het 'WK Amsterdam' is een voetbaltoernooi, georganiseerd om de verschillende bevolkingsgroepen van Amsterdam te verbroederen. 32 teams van evenzoveel nationaliteiten strijden elk jaar om de wereldtitel. Het toernooi werd gehouden op 'Sportpark Middenmeer' en bood naast voetbal ook veel gezelligheid in de vorm van muziek en cultuur.

De dag is zonder incidenten verlopen. Na het eindsignaal protesteerden de Nigerianen nog bij de scheidsrechter, omdat die volgens hen een minuut te vroeg had afgefloten. Dit mocht echter niet baten, voor Turkije was de titel binnen.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

Dijkstal: "politiek zaait haat bij moslims"

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws In een interview met het Algemeen Dagblad heeft oud-minister en VVD-politicus Hans Dijkstal de huidige politiek met scherpe woorden veroordeeld. Volgens Dijkstal maken de politici zich schuldig aan het criminaliseren van allochtonen en het stigmatiseren van moslims. Indirect is dat volgens hem de schuld van VVD-fractieleider Van Aartsen, die Dijkstal denigrerend aanduidt als 'il capo'.

De plannen van minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie, om vignetten in te voeren die de mate van integratie van allochtonen aangeven, zegt Dijkstal eng te vinden. Volgens hem heeft het plan wat weg van een jodenster. Ook VVD-politici krijgen de wind van voren. Zo zouden de one-liners van Geert Wilders en Hirsi Ali de debatten op een verkeerd spoor zetten, qua toon en inhoud.

De wijze waarop in de politiek over allochtonen, en dan met name moslims, het debat gevoerd wordt, zint Dijkstal niet. "Moslims worden gestigmatiseerd. Een hele godsdienst wordt aangevallen, hoewel de meeste moslims gematigde, nette mensen zijn. Door keer op keer deze groep aan te vallen, kweek je een heftige tegenreactie. De haat die sommige jonge islamieten voelen voor blanke Nederlanders, komt daar ook uit voort", zo zegt Dijkstal.

"We moeten niet zeuren als er nog een moskee bij komt. Er zijn toch ook kerken? Als je moskeeën verbiedt, tast je de Grondwet aan." Dijkstal vindt het 'van de zotte' dat CDA-leider Verhagen en Van Aartsen over elkaar heen buitelen om het boek De weg van de moslim te verbieden. Wilders pleit zelfs voor sluiting van de Al-Tahweedmoskee in Amsterdam, waar het boek te koop is. Dijkstal zegt het onbegrijpelijk te vinden dat deze politici de Grondwet niet respecteren.

Hans Dijkstal
Hans Dijkstal

Geslaagde achtervolging met tractor

Een agent en een boer uit Bleskensgraaf hebben met succes twee criminelen in de kraag gevat na een achtervolging op een tractor. De 38-jarige en 39-jarige dieven stuitten met hun gestolen auto op een politiecontrole. Hierop gingen ze er vandoor door een weiland.

De politieman riep meteen de hulp in van een boer. Samen klommen ze op de tractor en achtervolgden de twee. Na een tijdje konden ze de dieven inrekenen.

Pieter Collen langer bij NAC

NAC Breda huurt Pieter Collen nog een jaar van Feyenoord, tevens hebben de Brabanders een optie tot koop afgedwongen.

Collen staat sinds de zomer van 2001 onder contract bij Feyenoord, mede door blessures is hij nooit echt doorgebroken in Rotterdam. De afgelopen 1,5 jaar voetbalde Collen bij NAC, waar hij ook weer veel last had van blessures. Zo raakte hij in z'n eerste wedstrijd voor de Brabanders zwaar geblesseerd en hij moest een jaar revalideren.
Dit seizoen speelde de Belg 19 wedstrijden.

Onrust op scholen door kinderlokkers

Icoon Binnenlands nieuwsBasisscholen in Nederland zijn massaal op hun hoede voor kinderlokkers en aanranders. De afgelopen paar weken zijn ouders per brief gewaarschuwd voor de aanwezigheid van verdachte figuren. De angst voor kinderlokkers en aanranders is aangewakkerd door de ontvoering van de 13-jarige Wei Wei Hu uit Eibergen.

In de brieven die scholen hebben rondgestuurd worden ouders aan deze ontvoering herinnerd. Volgens een woordvoerder van een basisschool in Barendrecht "laat het verhaal van Wei Wei zien dat we niet voorzichtig genoeg kunnen zijn." In de brief staat onder andere te lezen: "Wees alert! Er bereikte ons een bericht over een man die ongevraagd kinderen fotografeert."

De basisschool in Barendrecht is niet de enige die brieven heeft verzonden. Ook basisscholen in Purmerend, Schagen, Egmond aan de Hoef en Boxtel hebben dergelijke brieven de deur uit gestuurd. In Purmerend is al een verdachte aangehouden, in de andere plaatsen gaat het tot nu toe alleen om geruchten. Zo'n honderd basisscholen geven inmiddels speciale lessen over de gevaren van kinderlokkers.

Phillip Cocu naar PSV

Phillip Cocu speelt komend seizoen voor PSV. De 33-jarige aanvoerder van het Nederlands Elftal heeft met de Eindhovense club overeenstemming bereikt over een contract voor twee jaar.

Cocu vertrekt transfervrij bij FC Barcelona, waar hij het met de clubleiding niet eens werd over een nieuw contract. Hij zal vanmiddag tijdens een persconferentie in Eindhoven gepresenteerd worden.

Cocu verkoos PSV boven de Engelse club Tottenham Hotspur. In de periode 1995-1998 speelde hij ook al drie seizoenen voor PSV, dat hem had overgenomen van Vitesse. In de zomer van 1998 vertrok hij naar FC Barcelona, waar hij uitgroeide tot één van de belangrijkste spelers. Tot nu toe heeft hij 79 interlands gespeeld.

"Ik heb al mijn beslissingen op gevoel genomen, zo ook deze. Ik heb de volle overtuiging dat dit de goede beslissing is en ik hoop dat we de komende twee jaren met PSV wat moois neer kunnen zetten", aldus Cocu vanmiddag op zijn presentatie.

Voetbal: Phillip Cocu naar PSV

Phillip Cocu speelt komend seizoen voor PSV. De 33-jarige aanvoerder van het Nederlands Elftal heeft met de Eindhovense club overeenstemming bereikt over een contract voor twee jaar. Cocu vertrekt transfervrij bij FC Barcelona, waar hij het met de clubleiding niet eens werd over een nieuw contract. Hij zal vanmiddag tijdens een persconferentie in Eindhoven gepresenteerd worden.

Cocu verkoos PSV boven de Engelse club Tottenham Hotspur. In de periode 1995-1998 speelde de geboren Eindhovenaar ook al drie seizoenen voor PSV, dat hem had overgenomen van Vitesse. In de zomer van 1998 vertrok hij naar FC Barcelona, waar hij uitgroeide tot één van de belangrijkste spelers. Tot nu toe heeft Cocu 79 interlands gespeeld.

Phillip Cocu
Phillip Cocu bij zijn presentatie vanmiddag. Foto: PSV.nl


Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

Man aangeklaagd na vinden $50.000

Een werkeloze Argentijn in Buenos Aires dacht waarschijnlijk de dag van zijn leven te hebben. Bij het doorzoeken van een aantal zakken vuilnis vond de man $50.000. Dolgelukkig kocht hij hiervan meteen een huis, twee auto's en een klein winkeltje. Helaas voor de man wordt hij nu aangeklaagd door een vrouw die claimt dat haar huishoudster het geld per ongeluk bij het vuilnis had gezet.

De vinder van het geld, de 46-jarige Paulo Altamirano, is zich van geen kwaad bewust. Vuilnis doorzoeken is zijn manier van leven en hij vindt zichzelf dan ook geen crimineel. Emilia Mascoy, de 70-jarige vrouw die nu haar geld terug wil, heeft de man aangeklaagd wegens fraude. De vrouw, eigenares van een winkel, zei dat haar huishoudster tijdens de grote voorjaarsschoonmaak het geld per ongeluk uit een geldkistje heeft gegooid.

De economische crisis in 2002 heeft er voor gezorgd dat duizenden Argentijnen, die beter bekend staan als de 'cartoneros', nu leven van het doorzoeken en verkopen van vuilnis.

Ontmaagdingen vinden vaak in juni plaats

Uit een onderzoek van Amerikaanse en Britse wetenschappers is gebleken dat Amerikaanse tienermeisjes vooral in juni voor de eerste maal seks hebben. Wellicht niet zo verstandig, want vrouwen blijken in deze maand makkelijker zwanger te worden.

Volgens professor Martin Levin, verbonden aan de faculteit sociologie en antropologie van de universiteit van Mississippi, is er een logische verklaring voor ontmaagding in juni. Door de buitenshuisactiviteiten, schoolreisjes en feestjes aan het eind van het jaar komen jonge mensen lichamelijk meer in contact met elkaar. Ook wordt het vanaf juni steeds warmer waardoor tieners steeds minder aantrekken en het seksueel gedrag verhoogd wordt.

Gynaecoloog Simon Wood heeft een biologische verklaring voor het gedrag en het feit dat vrouwen in juni makkelijker zwanger worden. Door bevruchting in deze maand wordt het kind in maart of april geboren en heeft het geen last van de winter, historisch een periode van schaarste.

Voor het onderzoek werden 20.000 Amerikaanse meisjes tussen de twaalf en achttien jaar ondervraagd.

Gloeilamp 'opnieuw' uitgevonden

Het is al weer 125 jaar geleden dat Thomas Edison de gloeilamp ontwikkelde zoals we die nu eigenlijk nog steeds kennen en nu pas zijn er voor het eerst enkele Chinese wetenschappers namelijk in geslaagd deze uitvinding wezenlijk te verbeteren; zij hebben de wolfraamdraad weten te vervangen door uit koolstofatomen opgebouwde nanotubes. Door het gebruik van deze nanotubes kan men dezelfde lichtopbrengst verkrijgen met een lager voltage.

Waar een wolfraamdraad zo'n 6 volt nodig heeft om op te gloeien, heeft een vergelijkbare nanotubes-draad slechts drie tot vijf volt nodig voor een vergelijkbare lichtopbrengst. In een testopstelling bleef een nanotubes-lamp meer dan 360 uur branden op 25 volt en werkte nadien nog steeds. Nog een voordeel: de electrische weerstand van dergelijke nanotubes blijkt niet te veranderen bij hoge temperaturen (tot 1750 Kelvin). Deze eigenschap zou in de toekomst ook kunnen worden gebruikt voor de ontwikkeling van kleine en nauwkeurige weerstanden die onder hoge temperaturen werkzaam zijn. Ook doen bedrijven als NEC en IBM al enkele jaren onderzoek naar de mogelijkheid om met behulp van nanotubes efficiëntere accu's en nieuwe processors te ontwikkelen voor bijvoorbeeld notebooks en andere mobiele toepassingen.

Alhoewel er nog veel onderzoek valt te verrichten naar de mogelijkheden van nanotubes in een meer praktische inzetbaarheid, schatten de wetenschappers dat deze technologie binnen drie tot vijf jaar zijn weg zal hebben gevonden in bestaande toepassingen.

Cameraman BBC gedood in Riyad

Onbekende schutters hebben in Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië, een cameraman van de BBC doodgeschoten. De 36-jarige Ier Simon Cumbers was samen met Frank Gardner bezig met een reportage in de stadswijk al-Sudaywi, welke bekend staat als een broeinest van terrorisme. De 42-jarige Gardner raakte bij de aanslag gewond. Tot op heden zijn de daders nog voortvluchtig.

Gardner en Cumbers waren naar de stad gekomen naar aanleiding van het gijzelingsdrama in de stad Khador vorige week. Daarbij kwamen 22 mensen om het leven, onder wie veel buitenlanders. Frank Gardner staat bekend als een specialist op het gebied van terreurnetwerk al-Qaeda. De BBC heeft de dood van de cameraman bevestigd en heeft via een woordvoerder haar medeleven aan de familie van de man betuigd.


Cameraman Simon Cumbers

Al langer proberen militante strijders de stabiliteit in Saudi-Arabië te ontwrichten. Het doel hierbij is om het koningshuis tot aftreden te dwingen. De terroristen richten zich daarbij vaak op westerlingen, zij willen graag dat buitenlanders het land verlaten.

Info over Williams Windtunnel

Het BMW Williams F1 team hoopt een kleine sprong vooruit te maken door gebruik te gaan maken van hun tweede windtunnel. Het nieuwe faciliteit biedt tot nu toe nog niet geëvenaarde aërodynamische faciliteiten binnen de Formule 1 wereld.

Om zo'n gebouw te creëren, moest er 2.600 vierkante meter worden verplaatst, 560 ton staal en 5.250 ton beton gebruikt worden voor de constructie. De tunnelfan gebruikt 2,5 MW aan vermogen om 9 ton statisch lucht te versnellen tot een snelheid van 280km/h binnen een tijdstip van 30 seconden.

De nieuwe tunnel is in de laatste fase van zijn ontwikkeling, maar dat betekent niet dat het nog niet in gebruik is. De nieuwe tunnel wordt momenteel gebruikt als back-up. "Wij zijn begonnen met enkele tests in de nieuwe tunnel, maar het zal niet gebuikt worden voor de ontwikkeling van de huidige auto" aldus Sam Michael. "De tunnel zelf is functioneel, maar alle systemen die erbij horen; de productie faciliteit en de mogelijkheid om snel ontwikkelingen bij te houden, race bij race zijn nog niet online. Alles werkt in de eerste tunnel dus het is heel logisch om dat momenteel als primair systeem te gebruiken."

"Dat betekent niet dat onderdelen die ontwikkeld zijn in de nieuwe tunnel niet de weg terug zullen vinden naar het circuit. Het is zelfs zo dat sommige uitgevoerde studies hebben geholpen".

"Ik zou zeggen dat het nog een maand zal duren, heel misschien twee of drie weken, voordat we serieuze resultaten zullen krijgen vanuit de nieuwe tunnel. De ingenieur Dr. John Daavis, die verantwoordelijk is voor het bouwen van de tunnel, is nog steeds bezig met het verrichten van de laatste tests" voegde Michael toe.

De afstellingstests zijn wat aan de lange kant, maar dat komt omdat die ontzettend belangrijk zijn. De gegevens die uit de nieuwe tunnel komen moeten accuraat en realistisch zijn, want ze hebben directe invloed op de aërodynamische ontwikkeling van de FW26 en het toekomstige FW27 model. Als gevolg hiervan is het mogelijk dat we vooruitgang kunnen boeken in de prestaties.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
©FOK.nl e.a.