Slobodan Milosevic is Slobodan Milosevic niet

Icoon opmerkelijk nieuwsEen bank in München heeft de rekening van Slobodan Milosevic bevroren. Een Duitse buschauffeur keek hier echter raar van op. Het ging namelijk om zijn rekening. De Duitse buschauffeur is van Servische afkomst en heeft dezelfde naam als de van oorlogsmisdaden beschuldigde Slobodan Milosevic.

Busschauffeur Slobodan Milosevic emigreerde 32 jaar geleden uit Servië. Hij probeerde aan de bank uit te leggen dat zijn naam een veel voorkomende naam is in Servië. ''Zoals Hans Schmidt in Duitsland'', probeerde hij. ''Maar de bank wilde daar niets van weten. Ze vertelden me dat Hans Schmidt geen oorlogsmisdadiger was'', aldus de buschauffeur.''De andere Slobodan Milosevic zit opgesloten in Den Haag, waarom zou hij een doodgewone bankrekening hebben bij een Duitse postbank? Als mijn naam Adolf Hitler was, zou mijn rekening dan ook worden gesloten?''

De Muencher Postbank geef de man een week tijd om te bewijzen dat hij niet de ex-dictator van Joegoslavië is. Anders worden al zijn tegoeden in beslag genomen. De 52-jarige buschauffeur heeft gewoon een Duits paspoort. Naar eigen zeggen heeft hij wel al heel veel last gehad door zijn naam.