Party: Strike One

Het zat UDC niet mee. De gemeente Rotterdam wilde geen nachtvergunning afgeven voor Strike One. Het feest moest dus worden verplaatst van 's nachts naar overdag. Daar maakte ik me eigenlijk een beetje druk om, omdat de sfeer op een feest dat overdag gehouden wordt moeilijker te beïnvloeden is dan de sfeer op een feest dat 's nachts wordt gehouden. In daglicht zien decorstukken er anders uit en, zeker niet onbelangrijk, licht-effecten zijn veel minder duidelijk zichtbaar!

Sowieso is een feest buiten nu eenmaal een groter risico. In ons kikkerlandje zijn de weergoden niet bepaald betrouwbaar, dus het was hopen op goed weer. Helaas, echt lekker weer was het niet. De lucht bleef het grootste gedeelte van de dag grijs, de zon brak maar af en toe door.

Sfeertje!

Je ziet, ik hamer een beetje op sfeer. Dat is dan ook één van de dingen die ik mis vond aan Strike One. Laat ik voorop stellen dat het vooraan bij het podium, waar ik niet zo heel veel ben geweest, erg gezellig was. De mensen staan er wat dichter op elkaar (maar niet te dicht), de DJ staat relatief dichtbij, dat zijn dingen die ervoor zorgen dat je het daar al snel naar je zin hebt. Maar je moet het eigenlijk overal naar je zin kunnen hebben!

De kaartverkoop viel tegen, vies tegen als ik eens rondkeek in de Kuip. Ik hoorde achteraf dat er kaarten gratis zijn weggegeven, wat op zich wel een prima idee is (sterker nog, ID&T geeft ook flink wat kaarten voor Njoy weg). Toch ontstonden er in de achterste helft van de Kuip grote lege plekken.

Dan het publiek. Laat ik even bot zijn: zelden heb ik op een danceparty zo'n divers, oud en asociaal publiek gezien. Nu even nuanceren: nee, niet iedereen was oud en nee, natuurlijk was niet iedereen asociaal. Maar gemiddeld gezien ben ik dit toch echt anders gewend!

VIP, yeah you know me!

Laat me nog heel even verder zeuren, voordat ik over de muziek begin. Want laat ik alvast iets verklappen: de muziek was niet verkeerd!

Voor een gewoon kaartje voor Strike One was je 45 euro kwijt. Daar komen dan nog wat kosten bij, maar dat geldt voor ieder kaartje dus dat tel ik niet mee. Je kon ook een VIP kaartje kopen. Dat kostte je dan 100 euro. Niet te zuinig! Gelukkig kreeg je er ook flink wat voor terug. Zo mochten VIPs via een eigen ingang naar binnen (niet in de rij staan bij het gewone partyvolk dus), kregen ze een glaasje champagne bij binnenkomst en waren snacks en 10 consumpties inbegrepen. Bovendien draaiden in de VIP ruimte een aantal top-DJ's, waaronder Ronald Molendijk, Benny Rodriguez en Roog.


Het was redelijk warm in de VIP ruimte, maar dat is op zich begrijpelijk daar het niet zo'n grote en vooral vrij lage ruimte was, waar warmte makkelijk blijft hangen. Onbegrijpelijk waren de verschrikkelijk gore wc's. Drie urinoirs en twee hokjes. Aangezien een pisbak bij mij een soort van psychische blokkade veroorzaakt (gelukkig ben ik lang niet de enige), dacht ik de hokjes eens op te zoeken. In de linkse stond het water reeds tot aan de rand, de rechtse pot stond halfvol met water... en er dreef een drol in rond.

Alles bij elkaar gezien vind ik de Kuip gewoon een slechte locatie om een feest te geven, of je moet het redelijk bij de basis houden. Ik kreeg namelijk niet bepaald het VIP gevoel.