De Verdonk-Ster: briljant idee!

Voor wie geen kranten leest nog even het plan in een notendop. Verdonk is minister van Vreemdelingenzaken en Integratie en wil een vignet invoeren dat aangeeft in welke mate de allochtoon is geïntegreerd.

Dus een Turk die niet op zondag zijn auto wast zoals elke gezonde Nederlandse man krijgt een rood vignet die hij op zijn jas kan naaien zodat wij weten dat hij in een vieze auto rijdt. Een Marokkaan die niet op tweede Pinksterdag een meubelboulevard bezoekt krijgt een geel vignet zodat wij weten dat hij op zijn vrije vakantiedag tot laat in de middag in zijn nest ligt te rotten.

Ideaal zo’n Verdonk Ster. Poolse hoeren die alleen maar Pijpen en Neuken 50 Euro kunnen zeggen geven we een blauw vignet zodat we gewoon in de winkelstraat kunnen zien wat voor werk ze doen. Hoeven wij mannen niet meer helemaal naar de Wallen en bovendien kunnen we meteen onderhandelen. Zodra je iemand met een blauwe ster ziet roep je: Hey hoer, ik bied 35 euro.

Maar waarom zouden we alleen buitenlanders een Verdonk-ster geven. Ik vind dat iedereen die naar Frans Bauer luistert ook een Verdonkster moet krijgen. Stel je voor, dat je kunt zien dat je collega fan is van Frans. Dan weet je meteen wat je voor zijn verjaardag moet kopen. Bovendien weet je dat je een uitnodiging om zaterdagavond een biertje te komen halen gerust kunt afslaan.

Mensen met een uitkering moeten ook een Verdonk-ster krijgen. Stel je hebt een supermarkt en er komt een lading goederen binnen. Dan loop je gewoon even de straat op en roept: Jij, jij en jij, meekomen en vakken vullen. Je hebt niet eens personeel meer nodig want het werkt in elke beroepsgroep. Lelies koppen op je land, haal werkelozen van de straat, je wc is vies, haal zo’n luie uitkeringstrekker in huis om het op te knappen.

Zo’n ster moet natuurlijk ook worden gedragen. Verplicht, want anders schiet het niet op. Wie weigert een Verdonkster te dragen mag gewoon worden opgepakt. In Friesland bouwen we gewoon wat extra gevangenissen, waar we deze onverlaten in opsluiten. Groot hek eromheen, wachttorens erbij en klaar.

Ikzelf kan niet wachten tot er een Verdonk-ster komt voor Molukkers. Heerlijk idee dat als ik in de spits de trein instap iedereen voor me opstaat zodat ik lekker kan gaan zitten. Met een beetje geluk stapt iedereen zelfs uit en kan ik lekker met mijn voeten op de bank een krantje lezen. En mocht er toevallig een werkloze in de coupe achterblijven dan laat ik me gewoon lekker voorlezen. Hè, ik heb nu al zin in die vignetten.