John Surtees: "Klien heeft talent"

Redactie FOK!frontpage
Toen Christian Klien bij Jaguar als tweede rijder werd aangesteld, dachten velen dat het Jaguar vooral om het geld te doen was.

Velen dachten bij de aanstelling van Klien dat het Jaguar vooral om het geld van Red Bull te doen was. Men ging er vanuit dat hij dezelfde weg zou volgen als Antonio Pizzonia het jaar daarvoor had gedaan. Jaguar zelf heeft altijd volgehouden dat ze Klien niet voor het geld hebben aangenomen, maar om het enorme talent wat de jonge Oostenrijker zou hebben.

Oud Formule 1 kampioen John Surtees zegt over Klien: "Hij had enkele interessante momenten tijdens de race in Bahrein, vooral ten opzichte van Kimi Räikkönen toen hij deze wou inhalen. De Jaguar leek sneller te zijn dan de McLaren en Klien ging zeker niet te vroeg op de rem. Al met al, gezien zijn ervaring met het racen in het algemeen, toch verbazingwekkend."

Surtees zegt echter ook dat hij verbaasd is over het enorme aantal jonge talenten dat iets goeds kan doen met een moderne F1 auto. "Maar of ze de kans krijgen is een andere vraag", aldus Surtees.