Gibson doet kerken met Pasen vollopen

The Passion of ChristIn AustraliŽ waren de kerken deze Pasen voller dan de laatste jaren. Volgens kerkleiders is dat te danken aan Mel Gibson, die met zijn film The Passion Of Christ de passie voor Pasen nieuw leven heeft ingeblazen. De film werd ook in kerken getoond, onder andere in de kathedraal van Brisbane. "Er zit meer geweld in dan mij lief is, maar er zitten ook briljante scŤnes in en het is al met al een briljante film," aldus aartsbisschop John Batherby van Brisbane.

Aartsbisschop George Pell van Sydney meent dat de film de mensen bewuster heeft gemaakt van de betekenis van Pasen. "Vele gelovigen kwamen dit jaar naar de paasfestiviteiten met een meer heldere blik op het belang van het feest." Kerkbestuurders denken dat de gespannen internationale situatie ook heeft bijgedragen aan de hernieuwde belangstelling voor kerkelijke feesten.

Paus Johannes Paulus II klaagde een week geleden nog dat katholieken meer interesse hebben in sportprogramma's op de buis dan in de kerk. Hij waarschuwde dat het Paasfeest niet ondergeschikt mag raken aan zaken als vermaak en sport.