Zeehondenjacht Canada begint onder fel protest

Arjeno had ons via de nieuws-submit te melden:

De jacht op jonge zeehonden in Canada begint aanstaande maandag ondanks protesten van nationale en internationale dierenactivisten. Aan de oostkust zal maandag een van de grootste slachtpartijen van de laatste decennia plaats vinden. In 36 uur zullen jagers zo veel mogelijk babyzeehondjes afmaken.

Vorig jaar besloot de Canadese regering de quota voor de zeehondenvangst op te schroeven van 15.000 tot ruim 300.000 per jaar. Dit door de explosief groeiende zeehondengemeenschap die volgens de regering de vissenpopulaite bedreigt.

Dierenrechtenorganisaties menen nu dat de zeehonden als zondebok worden opgevoerd om het falende visbeleid te verdoezelen. Jagers mogen de zeehonden niet meer doodknuppelen. Dertig jaar geleden zorgde dit voor een internationale rel. Die regels worden met voeten getreden, zegt de internationale dierenrechtenorganisatie Ifaw. Ifaw zegt over recente beelden te beschikken van jagers die zeehonden levend villen en met een boothaak over het ijs slepen terwijl ze nog niet dood zijn.