The Beatles onverminderd populair

Beatles-fans uit alle delen van Nederland verzamelden zich vandaag in het Utrechtse Vredenburg. De 25ste fanclubdag van Beatles Unlimited toonde aan dat de herinnering aan John, Paul, George en Ringo springlevend is. Er werd stilgestaan bij het feit dat de enige optredens die de Fab Four ooit in Nederland gaven 40 jaar geleden plaatsvonden.

De optredens vonden destijds plaats in de veilinghal van het Noordhollandse plaatsje Blokker. Op 6 juni 1964 traden The Beatles daar tweemaal 22 minuten op. Bij het korte bezoek aan Holland maakte de legendarische band ook een rondvaart door de grachten van Amsterdam. Rond de bewuste datum zal in Amsterdam en Blokker dit jaar verder worden stilgestaan bij het historische bezoek.

In Vredenburg traden vandaag de coverbands Let It Beat en Rob Bollands Army Now op. Verder bleek een schokkerige amateurvideo van een concert van Paul McCartney voor veel die-hard fans het bekijken waard. Op de fanclubdag was voor de ware liefhebber van alles te krijgen, mits er voldoende geld voor werd neergelegd. Niet alleen platen en CD's, maar ook spiegels, poppen, magneten en knopen met de beeltenissen van de vier idolen waren zeer gewild.


Vandaag vond in Vredenburg de 25e Beatles-fanclubdag plaats.
Vandaag vond de 25e Beatles-fanclubdag plaats