Veel toeristen in paasweekeinde

TheRoach had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Zo'n 875.000 buitenlandse toeristen hebben in het paasweekeinde Nederland bezocht; evenveel vakantiegangers uit een ander land als vorig jaar en 25.000 meer dan verwacht. Dit liet het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) maandagmiddag weten. Ook veel Nederlanders gingen er in het paasweekeinde een dagje op uit.

Vandaag, tweede paasdag, waren vooral attractieparken en museau erg populair. De internationale bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse trok de meeste bezoekers: maar liefst 75.000 mensen bezochten de traditionele tentoonstelling. Dit grote bezoekersaantal leidde vanmiddag onder andere tot een file van acht kilometer op de N207.

Naar de Efteling gingen zo'n 50.000 mensen. Ook het Noorder Dierenpark, Attractiepark Slagharen, Madurodam, Six Flags Holland, Dolfinarium Harderwijk en Avonturenpark Hellendoorn zeiden tevreden te zijn met hun bezoekersaantallen. De NBTC meldde verder dat opvallend veel mensen interesse toonden voor bepaalde paastradities, zoals de paasvuren in Ootmarsum en Denekamp.