"Ralf is slechts 8,35 euro waard"

Vincent (Ali Salami)
Voormalig F1-coureur Johnny Herbert vindt het salaris dat Ralf Schumacher vraagt een slechte grap. Volgens hem is de Duitser slechts 8,35 euro waard.

Ralf hoopt op een contractverlenging bij Williams, maar is ook in gesprek met Toyota. Dat team heeft de 28-jarige coureur echter nog geen contract gegeven. Het probleem bij Williams zou van financiële aard zijn. Het team zou Ralf veel minder geld bieden dan hij wil hebben. Volgens Herbert verspilt echter elk team dat meer dan 8,35 euro betaalt zijn geld.

"Ralf had een onevenwichtige race in Bahrein, maar hij is altijd zo. Op geen enkele manier is hij 21 miljoen, of wat er ook maar op lijkt, waard. De manier waarop hij rijdt en zich gedraagt maakt dat hij volgens mij slechts 8,35 waard is," aldus Herbert in The Sunday Mirror.

"Hij maakt slechte keuzes en fouten in races en buiten het circuit lijkt hij altijd chagrijnig te zijn. Hij leek in het midden van vorig seizoen wel betoverd te zijn, maar toen het niet meer op zijn manier ging werd hij weer humeurig." Volgens Herbert is het verschil met broer Michael Schumacher groot doordat Ralf zich niet echt inzet. "Je moet altijd werken, en dat is wat Michael doet."