F1: Relatie McLaren - Mercedes verslechtert

De slechte resultaten van McLaren dit seizoen heeft geen goede uitwerking op de relatie tussen McLaren en Mercedes-Benz.

In de Britse pers is te lezen dat Ilmor Engineering, dat de Mercedes-Benz-motoren voor het team bouwt, door hooggeplaatste medewerkers van McLaren is bekritiseerd. Volgens The Guardian wordt Hans-Ulrich Maik, directeur van het bedrijf, aangezien als verantwoordelijke voor de vele uitvallen dit seizoen. Tegelijkertijd wil McLaren de oorzaak van de problemen niet bij de eigen ontwerpers van het chassis leggen.

Mercedes-Benz zal naar alle waarschijnlijkheid later dit jaar zijn deelname in de Formule 1 evalueren. Hoewel het bedrijf nu nog wel tevreden is in de sport, kan dat snel veranderen. De spectaculaire uitval van Kimi Raikkonen, die uitviel terwijl er een steekvlam uit de motor kwam, heeft Mercedes slechte reclame opgeleverd.

Met de grootste rivaal BMW nog in de sport wordt echter niet verwacht dat het bedrijf de stekker uit het motorenprogramma gaat trekken. Of de geruchten over een mogelijke aankoop van McLaren door Mercedes, om zo het team zelf te kunnen beheren, waar zijn zullen we later dit jaar zien.

Meer F1-nieuws vind je op de FOK!F1manager!