DVD: Michael Jackson - The One

Michel (TripleM)
De DVD 'The One' komt na de uitgave van een CD en DVD, die beiden de naam 'The Ones' dragen, waarop een aantal van Michael's grootste hits door de jaren heen zijn opgenomen. Nu is het dus de special die CBS met kerst 2003 uitzond die op DVD is uitgebracht.


Eigenlijk staat er niet zo heel veel op deze DVD. Extra's vind je er in ieder geval niet op terug, tenzij je 'Also On DVD' als extra wil aanmerken. De DVD bevat enkel de 44 minuten durende special die in Amerika werd uitgezonden.


In de special volg je Michaels carrière vanaf het prille begin. Zijn optreden met The Jackson Five aan het einde van de jaren 60 en natuurlijk het nummer 'Ben'. Michaels ontmoeting met producer Quincy Jones op de set van 'The Wiz', over de opnames van het album 'Thriller' en zijn andere albums natuurlijk. Je ziet stukken van Michaels beroemde videoclips, stukken van live-optredens en een kijkje achter de schermen bij het opnemen van de clip van 'Wanna Be Starting Something'.

Ook zie je tussendoor steeds stukken interviews met bekende mensen als Beyoncé, Quincy Jones, Mary J Blige, Shaggy en Missy Elliott.


Het beeld is scherp, met uitzondering van de hele oude videobeelden uiteraard. De bandbreedte van zo'n 7.5 Mbps is in ieder geval ruim voldoende. Het geluid is zowel in stereo (1536 Kbps) als Dolby Digital 5.1 (448 Kbps) op de DVD opgenomen.