Mickelson wint US Masters golfen

Maurice (mbn)
Phil Mickelson heeft het golftoernooi de US Masters gewonnen. Ruim veertien jaar joeg hij op de felbegeerde titel en nu mag hij eindelijke het felbegeerde groene jasje dragen.
Mickelson heeft vele mooie wedstrijden gewonnen in zijn carrière. Al 22 keer wist hij de overwinning in een PGA-toernooi te behalen. De 33-jarige Amerikaan kan met de overwinning op de US Masters zich nu eindelijk bij een rij legendes scharen. Op de Augusta National bleef hij Ernie Els één slag voor.

Al zeven maal behoorde Mickelson tot de beste tien van de US Masters en 17 keer in de toptien van een major. Nu heeft hij de ban gebroken en eindelijk een major gewonnen.

De strijd met Els bleef lange tijd erg spannend. Na drie dagen stond Mickelson aan de kop met drie slagen voorsprong op Els. Die wist echter de laatste dag in 67 slagen af te leggen. De dag ervoor had Mickelson de dag afgelegd in 69 slagen, dus die topprestatie moest hij minstens herhalen. Door birdies in de 16de en 18de hole wist hij met 69 slagen de dag af te sluiten en de overwinning te pakken.

Mickelson reageerde erg blij op zijn overwinning: "Ik ben er steeds in blijven geloven. Ik ben er zo vaak dichtbij geweest en ik heb zo vaak op de laatste hole verloren. Als je er zo lang op moet wachten voordat je je eerste major wint, dan smaakt de overwinning des te zoeter. Het gevoel is onbeschrijfelijk."