FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 25 maart 2004

VS houden veroordeling moord Yassin tegen met veto

Vandaag heeft de gedelegeerde namens de Verenigde Staten in de Veiligheidsraad zijn veto uitgesproken over een door Algerije ingediende resolutie. In de ingediende resolutie werd de moord op Hamas-leider sjeik Ahmed Yassin, uitgevoerd door IsraŽl, veroordeeld.

Uiteindelijk bleken elf landen vůůr een veroordeling te hebben gestemd en onthielden drie landen zich van de stemming. De resolutie werd door de Verenigde Staten geblokkeerd, omdat ze van mening waren dat het geweld waaraan de Hamas en andere extremistische Palestijnse groepen zich schuldig maken, ook in de resolutie moest worden opgenomen.

Platenlabels boycotten MTV en TMF

LastYear had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

De onafhankelijke labels in Londen zijn boos over op muziekzender MTV. De voormannen van de labels kwamen gisterochtend bijeen omdat ze het niet eens zijn met de gehalveerde vergoeding voor videorechten van hun clips op MTV. Ze kwamen bijeen in de statige Londense Royal Society Of Arts. "We zijn juist hier bijeen gekomen om te onderstrepen dat het in onze business gaat om kunst en cultuur, in tegenstelling tot de cultuur van hebzucht en arrogantie bij MTV, sneerde Alison Wenham, voorzitter van de independents organisatie AIM.

De labels presenteerde een petitie waarin ze MTV veel succes wensen zonder hun input. Artiesten als Craig David, Basement Jaxx, Franz Ferdinand, The Rasmus, The Strokes, White Stripes, Badly Drawn Boy, Moloko, Travis en Dizzee Rascal zullen nu niet meer op MTV en TMF te zien zijn.

MTV wilde een nieuwe deal sluiten met de labels waarin stond dat ze de helft minder vergoeding voor het gebruik van hun videoclips op muziektelevisie krijgen en ze geen extra vergoeding meer zou geven voor nieuwe projecten met mobiele telefoonaanbieders of online partners.

Voorzitter Martin Mills van platenmaatschappij Beggars snapt niet waarom MTV zich zo arrogant opstelt. "De promotionele waarde van MTV valt nog te bezien, omdat de laatste MTV Europe Awards geen enkele waarneembare toename in de plaatverkoop teweeg brachten."

Michel Lambot, president van independent belangenorganisatie IMPALA en medevoorzitter van platenmaatschappij PIAS is ook kwaad op het Nederlandse TMF, , dat werd overgenomen door MTV Europe. "Toen de deal met TMF in 2002 afliep, weigerden ze verder te onderhandelen met als argument dat alles later uitgezocht zou worden met MTV Europe. Na jarenlang aan het lijntje te zijn gehouden kregen we drie weken geleden opeens die nieuwe deal om te ondertekenen. Dat is unfair en PIAS zal niet tekenen. TMF betaalt ons nu al niet meer sinds 2002."

MTV heeft volgens Guy Holmes, het hoofd van independent Gut Records, zelfs een betalingsachterstand van achtien maanden.

Brent Hansen, de president van MTV Europe, wil nu weer om de tafel met VPL, die de belangen van de labels behartigd. "MTV gaat terug naar de onderhandelings tafel met de VPL, hoewel we nog steeds van mening zijn dat collectieve licentie overeenkomsten niet in het belang van de independents zijn. We zijn niet overtuigd door de argumenten en tactieken van AIM en de VPL", zegt Hansen.

Uitslagen UEFA Cup (25/03/04)

Vanavond werden de returnwedstrijden in de achtste finale van de UEFA Cup verspeeld. PSV won daarin van Auxerre met 3-0. Hieronder vind je ook de overige uitslagen.

PSV (Ned) - Auxerre (Fra) 3-0 (1-1)
Real Mallorca (Spa) - Newcastle United (Eng) 0-3 (1-4)
Club Brugge (Bel) - Girondins de Bordeaux (Fra) 0-1 (1-3)
AS Roma (Ita) - Vilarreal (Spa) 2-1 (0-2)
Internazionale (Ita) - Benfica (Por) 4-3 (0-0)
Fc Barcelona (Spa) - Celtic (Sch) 0-0 (0-1)
Olympique Marseille (Fra) - Liverpool (Eng) 2-1 (1-1)
CF Valencia (Spa) - Genclerbirligi (Tur) 2-0 n.v. (0-1)

Overzicht van de kwartfinales:


Celtic-Vilarreal
Girondins de Bordeaux-Valencia
PSV-Newcastle United
Olympique Marseille-Internazionale

De kwartfinales worden gespeeld op 8 en 14 april.

CD: After Forever - Invisible Circles

Hoewel de populariteit van zogenoemde "gothic-metal" in Nederland de laatste 2 jaar enorm is gestegen, lieten de bands het nogal afweten met nieuw werk. Maar 2004 lijkt het jaar te worden waarin de nieuwe albums uit de studio worden gestampt. Onder andere Within Temptation en Nightwish brengen binnenkort hun lang verwachte albums uit. Maar After Forever bijt de spits af met hun nieuwe album 'Invisible Circles' dat vanaf vandaag in de winkel ligt.

Uitslagen UEFA Cup (25/03/04)

Vanavond werden de returns in de achtste finales van de UEFA Cup verspeeld. PSV speelde thuis tegen Auxerre en won met 3-0 dankzij goals van Kezman (tweemaal) en Van Bommel. Het is voor de derde keer in vier jaar tijd dat de Eindhovenaren de kwartfinales van de UEFA Cup bereiken. Zij spelen daarin ditmaal tegen Newcastle United, dat Real Mallorca -beschikkend over Arnold Bruggink- uitschakelde.


PSV (Ned) - Auxerre (Fra) 3-0 (1-1)
Real Mallorca (Spa) - Newcastle United (Eng) 0-3 (1-4)
Internazionale (Ita) - Benfica (Por) 4-3 (0-0)
Olympique Marseille (Fra) - Liverpool (Eng) 2-1 (1-1)
Club Brugge (Bel) - Girondins de Bordeaux (Fra) 0-1 (1-3)
AS Roma (Ita) - Vilarreal (Spa) 2-1 (0-2)
Fc Barcelona (Spa) - Celtic (Sch) 0-0 (0-1)
CF Valencia (Spa) - Genclerbirligi (Tur) 2-0 n.v. (0-1)

Onderstreepte ploegen naar kwartfinales (8 en 14 april)

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Voetbalmanager

Uitslag PSV - AJ Auxerre

PSV speelde vanavond thuis de return tegen AJ Auxerre in de achtste finales van de UEFA Cup. Het won 'afgetekend' met 3-0.

In de eerste helft kwam de thuisploeg enkele malen goed weg. Het had echter al vroeg de leiding genomen door een goal van Mateja Kezman. Nadat Kezman via de binnenkant van de paal de 2-0 had aangetekend, kon PSV de zaak rustig uitvoetballen. In de tweede helft waren er nog een weinig kansen, maar enkel Mark van Bommel deed er nog een goal bij (3-0). PSV staat voor de derde maal in vier jaar in de kwartfinales van het UEFA Cup toernooi.

PSV - AJ Auxerre (3-0)
4' Kezman 1-0
27' Kezman 2-0
73' Van Bommel 3-0

Geel: Hofland (PSV)*, Akalť (Aux)

* Hofland geschorst voor volgend duel

PSV: Waterreus, Colin, Hofland, Bouma, Lee, Park, Van der Schaaf, Van Bommel, De Jong, Kezman (Vonlanthen/90), Vennegoor of Hesselink (Bakkal/90+1)

Auxerre: Cool,Perrier-Doumbť, Boumsong, Grichting, JaurŤs (Mignot/76), Sirieix, Violeau, Akalť (Gonzalez/80), Mathis, Lachuer, Kapo

BelgiŽ wil website AEL aanpakken

In BelgiŽ worden er mogelijk stappen ondernomen tegen de website van de Arabische Europese Liga ( AEL ). In een brief heeft de Belgische minister van Justitie, Onkelinx, aan het Antwerpse parket gevraagd actie te ondernemen tegen 'opruiende' op de website van Dyab Abou Jahjah. Het nieuws werd bekend na vragen van het joodse liberale Kamerlid Marinower.

Marinower zegt dat AEL verkondigt dat het zionisme niet alleen in IsraŽl, maar ook in BelgiŽ een belangrijke rol speelt. De AEL vindt dat het dan ook als een vorm van terrorisme beschouwd moet worden. Daarnaast vindt de AEL in BelgiŽ dat de Vlaamse liberalen en socialisten zionisten of aanhangers van de groot-IsraŽlische gedachte uit haar rangen zou moeten verwijderen.

De minister van Justitie beschouwt deze uitlatingen als een "oproep tot geweld. Ik heb gevraagd al het nodige te doen, zodat dit niet ongemerkt voorbij gaat", zo liet ze weten. Volgens haar bestaat er in BelgiŽ nultolerantie ten opzichte van anti-semitisme.

_
…ťn van de teksten waar het om zou draaien (citaat van site AEL):

"Ook eisen we dat de onze regeringspartijen VLD en vooral SPa de zionisten onder hun middens weren en elke vorm van steun aan IsraŽl zwaar te bestraffen. Het feit dat door middel van zionistische druk de ware historie van Palestina uit de schoolboeken en het verplicht lessenpakket wordt geschrapt is een crimineel feit en een aanslag op de democratie dat moet gestopt worden. Zionisme is niet enkel in IsraŽl aanwezig maar ook hier in BelgiŽ en moet bestreden worden als hoe men terrorisme bestrijdt want zionisme is de zwaarste vorm van terrorisme en is het grootste gevaar tegen de wereldvrede. "

Leipheimer wint rit Catalaanse week

TheHives wist ons het volgende te melden.
Levi Leipheimer heeft zich snel weten te herstellen van zijn val van gisteren. Hij wist vandaag de koninginnerit van de Catalaanse week te winnen.

De vierde rit stond te boek als de zwaarste rit van de Catalaanse week. Toch bleven de verschillen klein. Levi Leipheimer wist de rit te winnen voor Joaquin Rodriguez en Ivan Basso. Joaquin Rodriguez pakt wel de leiding in het algemeen klassement. Morgen volgt de vijfde en laatste rit van de Catalaanse week.

Uitslag rit 4
1. Levi Leipheimer 4u48'57"
2. Joaquin Rodriguez z.t.
3. Ivan Basso 4"

Klassement na rit 4:
1. Joaquin Rodriguez 17u21'46"
2. M.A. Martin Perdiguero 4"
3. Josep Jufre z.t.

Voorpaginanieuws blijkt vervroegde 1 april-grap

Een artikel dat vandaag op de voorpagina van De Stentor staat, blijkt een vervroegde 1 april-grap van de Deventer brandweer te zijn. De redactie overweegt stappen te ondernemen.

In het bewuste artikel staat dat de Deventer brandweer een landelijke proef start met helium in ademluchtflessen. Door helium en zuurstof te mengen, zou de uitrusting de helft minder wegen. Dus vijf in plaats van tien kilo. Het enige nadeel is dat brandweerlieden een 'Donald Duck stem' krijgen. Om lachwekkende situaties te voorkomen, zou een speciaal programma de stemmen hervormen, zodat de stem door de mobilofoon normaal te horen is.

Vanmiddag echter kwam een delegatie van de Deventer brandweer geheel in pak de stadredactie binnengelopen en bood de verbaasde redactieleden een slagroomtaart aan. Deze was bevestigd aan een aantal heliumballonnen. Pas op dat moment werd duidelijk dat het bericht een verzinsel is en bedoeld was als 1 april-grap.

De redactieleden zelf reageerden verschillend op de 'grap'. Velen van hen konden er de lol niet van inzien. "Iedereen mag een 1 april-grap maken, maar dan wel op 1 april", aldus ťťn van de redacteuren. De grap zelf vonden sommigen nog wel leuk bedacht. "Maar het is kwalijk dat het zů ver voor 1 april is."

Voor de redactie was het onmogelijk te achterhalen dat het hier om een geintje ging. Het persbericht was tegelijkertijd met andere persberichten door de gemeente verstuurd en ook de brandweercommandant zelf zat in het complot. Niks wees erop dat het om een 1 april-grap ging.

Groot bezwaar van de krant is dat zij haar bronnen niet meer kan vertrouwen. "Hoe moet je nu weten wat waar is en wat niet?" De redactie overweegt stappen te ondernemen. Mogelijk dienen zij een klacht in bij de gemeente.

Het artikel is gisteren ook via het perbureau GPD verspreid. Hierdoor was het artikel vandaag ook al in het Utrechts Nieuwsblad te lezen. De brandweer zelf sprak over een onschuldig grapje.

Interview: Zebrahead

Hoe vaak zou de poppunkers van Zebrahead het in hun leven nog moeten hebben over de videoclip van 'Playmate Of The Year', die werd opgenomen in de Playboy Mansion? In ieder geval nog eenmaal, zo bleek tijdens het interview dat FOK! had met rapper Ali Tabatabaee en gitarist Greg Bergdorf van Zebrahead. Tabatabaee: "Ik mis de meisjes van de Playboy Mansion nog elke dag; soms zelfs meerdere malen op een dag!"

GL: 'minister smijt met geld voor beter uitzicht'

De grondige verbouwing van de kantoren van minister Van der Hoeven en de beide staatssecretarissen binnen het nieuwe ministerie van OCW in Den Haag is volgens de fractie van GroenLinks in de Tweede Kamer "geldsmijterij". Een woordvoerder van het ministerie liet weten dat de verhuizingen twee ton kostten, waar bovenop 75.000 euro kwam voor extra beveiligingsmaatregelen van het departement.

Hetzelfde bedrag is door de minister en de staatssecretarissen besteed aan het inrichten van de kantoren. Volgens hen zijn de nieuwe kantoren nodig, omdat in de oude kantoren hun veiligheid niet gewaarborgd kon worden. Dit naar eigen zeggen, omdat eventuele terroristen zo vanuit de lift op de vijfde verdieping de ministeriŽle kamer binnenstappen. Bovendien is de nieuwe locatie van de kantoren temidden tussen de topambtenaren, hetgeen voor overleg praktischer is.

"Smoesjes", vindt GroenLinks-Kamerlid Van Gent. "Ik heb gehoord dat het ze te doen was om een mooier uitzicht." Daarom wil Van Gent nu wat de beweegredenen voor de verhuizing waren en waarom die zoveel moet kosten.

Het ministerie liet weten dat de uitgaven voor de verhuizing binnen de normen vallen, die daarvoor gelden. Wanneer dat daadwerkelijk het geval is, dan moeten deze normen volgens Van Gent snel omlaag. "Iedereen zit op de nullijn, maar zij zitten op luxe stoelen."

De bewindslieden en de ambtelijke top zouden volgens planning dinsdag op hun nieuwe kamers zitten, wanneer prinses MŠxima het nieuwe ministerie zou openen. Door het overlijden van prinses Juliana is de opening uitgesteld.

Overleden vrouw blijkt springlevend

Juusjuh had ons via de nieuws-submit te melden:

Een pijnlijke verwisseling tussen twee burgers heeft in Stadskanaal tot een groot misverstand gezorgd. De gemeente verwisselde een overleden persoon met een springlevende persoon, waardoor Johannes Brouwer een brief kreeg van de gemeente waarin hij werd gecondoleerd met het overlijden van zijn vrouw. “Maar mijn 79-jarige vrouw is springleven”, aldus Brouwer.

Het misverstand ontstond doordat een andere vrouw met vrijwel dezelfde naam overleed. “Er is niet gekeken naar de geboortedatum”, verklaarde een woordvoerster van de gemeente Stadskanaal. Het zogenaamde overlijden had tot gevolg dat het taxipasje van de vrouw werd ingetrokken. Direct na de melding werd alle fouten onmiddellijk weer hersteld.

Het misverstand van de gemeente schoot bij Brouwer volledig in het verkeerde keelgat, omdat zijn vrouw pas geleden nog ernstig ziek is geweest. "Het was kantjeboord.Als je dan zoiets leest, dan weet je toch niet wat je overkomt?" Zijn vrouw was thuis toen de gewraakte brief werd bezorgd. "Maar stel je voor dat ze met een vriendin op vakantie was geweest. En dat ik dan een dergelijke brief zie en het voor waar aanneem", huivert Brouwer. Bovendien is hij boos op de gemeente vanwege de manier waarop de excuses werden aangeboden. "Een medewerkster kwam lachend excuses aanbieden, ik word daar zo opstandig van."

Schuilplaats Turkse vrouw via internet ontdekt

De Turkse vrouw die op 12 maart jongstleden werd doodgeschoten door haar man uit eerwraak, blijkt via het internet achterhaald te zijn. Een woordvoerder van de Zaanse politie bevestigde dit vandaag.

Via de website van de zorgverzekeraar van de vrouw wist de man het adres van het blijf-van-mijn-lijf huis te achterhalen, waar de Turkse was ondergedoken. De politie wilde geen mededelingen doen omtrent de wijze waarop de man de gegevens wist te achterhalen; of de man de benodigde toegangscodes tot haar persoonlijke gegevens had, of dat de beveiliging van de site onvoldoende was.

De moeder van drie kinderen verbleef nog geen week in het Zaanse Blijf-van-mijn-Lijfhuis. Daarvoor had ze met haar kroost een tocht langs diverse opvanghuizen achter de rug. Steeds werd ze achtervolgd door haar 37-jarige ex-man. "We bevestigen niet meer dan dat een internetservice mogelijk behulpzaam is geweest bij het traceren van de vrouw. In het belang van het onderzoek doen we verder geen mededelingen", zo liet een woordvoerder van de politie weten.

De moord op de Turkse vrouw schokte de vrouwenopvang in Nederland. Kort erna liet Burgemeester Vreeman van Zaantad weten de Turkse vrouwen te willen gaan helpen. Zo opperde hij de ideeŽn dat Turkse vrouwen, die in blijf-van-mijn-lijfhuizen zitten ondergedoken, geholpen moeten worden bij het verkijgen van een andere identiteit. Daarnaast is Vreeman een voorstander van het idee om extra beveiligde opvangtehuizen op te richten voor vrouwen die in direct levensgevaar verkeren, en voor hulp bij emigratie van de slachtoffers.

Moord uit eerwraak is een steeds vaker voorkomend delict in Nederland. Zo werd vorig jaar de 16-jarige Maja Bradaric uit Nijmegen vermoord uit eerwraak. Twee jaar geleden werd een Turks echtpaar uit Rotterdam neergeschoten wegens eerwraak.

Eerwraak komt voort uit een schaamtecultuur. Turkse organisaties hebben de eer- en schaamtecultuur recentelijk laten onderzoeken onder Turken in Duitsland, Nederland en Turkije. Uit dat onderzoek, uitgevoerd door Erdan Gezik onder supervisie van het Pompe Instituut, blijkt dat er weinig verschil in opvattingen is tussen de verschillende Turkse gemeenschappen. Bovendien hebben veel jongeren, ook tweede- en derde generatie, dezelfde opvattingen als hun ouders.

In het Noordhollands Dagblad zei een gescheiden Turkse vrouw die zelf in Zaanstad in de opvang zat, dat voor Turkse mannen met een traditionele opvoeding een echtscheiding niet te verkroppen is. Ze deed dat anoniem, omdat ze bang was dat haar ex-man haar zou vinden als hij las dat ze in Noord-Holland woont. ''Traditionele Turkse mannen zien een scheiding als een aantasting van hun eer. Voor hun is een scheiding een schande voor de familie. Als je eenmaal getrouwd bent, blijf je tot de dood bij elkaar, zegt de traditie. Vertrekt de vrouw, kan alleen de dood dat rechtvaardigen. Pas dan is de eer gered. En pas dan mag de man opnieuw trouwen. Een man van de oude cultuur ziet het ombrengen van een ex-vrouw daarom als een erezaak. Het is een daad om van binnen schoon te worden. Iets om te zuiveren wat vuil was.''

Titel Star Wars III film mogelijk uitgelekt

De geruchten rond de nieuwste Star Wars episode zijn alweer volop in gang. Nu zou de titel van het voorlopig laatste deel van de Star Wars reeks zijn uitgelekt: Star Wars: Episode 3 - The Creeping Fear.

Lange tijd ging het gerucht dat de derde film Rise of the Empire zou gaan heten. Filmgoeroe Harry Knowles plaatste op zijn site echter een mailconversatie die hij voerde met een aantal insiders. Hierin wordt onder andere uitgelegd dat Rise of the Empire onmogelijk de titel van het derde deel zal zijn.

Lucasfilm heeft de juistheid van de titel nog niet bevestigd.

Geen cel voor kinderporno-rechter

Hanz0 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een voormalige rechter uit Maastricht is wegens het bezit van kinderporno veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke celstraf en een boete van 2500 euro.

Een elektriciŽn vond in oktober 2001 onder de vloer in de woning van de rechter diskettes en videobanden. De rechter, op dat moment tevens vice-president van de rechtbank, legde na deze vondst zijn functie neer. Er was een straf van vijftien maanden geŽist, waarvan vijf voorwaardelijk. De beschuldiging dat hij ontucht had gepleegd met zijn stiefzoon, is niet bewezen.

Bahrein in hoogste staat van paraatheid

Bahrein is in hoogste staan van paraatheid gebracht in angst voor terroristische aanslagen bij de race van volgende week

Michael Schumacher krijgt tijdens zijn bezoek aan Bahrein de beschikking over een bepantserde limousine van de koning. Ook zullen er gewapende bodyguards zijn die de zesvoudige-wereldkampioen zullen begeleiden. Het is Michael Schumacher aangeraden om alleen maar te reizen tussen het circuit en zijn hotel.

Het is de coureurs aangeraden niet naar het centrum van de hoofdstad Manama te gaan. Veiligheidsexperts hebben de teams aangeraden om hun auto's telkens te controleren op explosieven en hun routes tussen het hotel en het circuit zo veel mogelijk te variŽren.

De kroonprins van Bahrein, Sjeik Salman bin Hamad Al Khalifa, heeft gezegd gebruikt te zullen maken van verbindingen met de Britste en Amerikaanse veiligheidsdiensten. De Ministerie van Binnenlandse Zaken gaat de Nationale Garde inzetten om het circuit te bewaken. "Zij zullen in een ring om het circuit in de woestijn gelegerd worden," aldus een woordvoerder van het circuit.

Het Britse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gisteren al laten weten bang te zijn voor aanslagen op westerse doelen in Bahrein. "We zijn bezorgd om mogelijke aanslagen op plaatsen waar veel Westerlingen zich verzamelen" aldus de waarschuwing.

Williams heeft zijn teamleden aangeraden niet in grote groepen rond te trekken en vooral op het circuit of in het hotel te blijven.

"Wij zijn er zeker van dat alles goed gaat lopen," waren de woorden van BAR-baas David Richards.

Een woordvoerder van Renault zei: "Wij geloven er niet in dat het onveilig is in Bahrein."

Tenslotte liet de manager van Michael Schumacher, Willi Weber, weten dat de koning Michael had aangeboden om te overnachten in zijn paleis, maar dat hij dit aanbod heeft afgewezen .

Drugshonden succesvol in Amsterdam

In Amsterdam zet de politie sinds kort drugshonden in op straat. Dat gebeurt met veel succes. Zo werden woensdag bij een actie gericht op de straathandel in verdovende middelen in Zuidoost 28 mensen aangehouden. De snuffelhond 'wees' de verdachten hierbij aan. De Duitse en de Mechelse herder zijn niet agressief, maar gaan naast personen liggen die drugs op zak hebben.

Tijdens de actie met de twee honden die de politie uitvoerde in winkelcentrum Amsterdamse Poort en in de omgeving van de flat Dennerode, werden acht gram cocaÔne, zestien XTC-pillen en een hoeveelheid softdrugs in beslaggenomen. Tegen alle verdachten werd proces-verbaal opgemaakt; zeven van hen zitten nog in de cel.

Moslims
Gisteravond stelde de PvdA in gemeenteraadscommissie vragen over het gebruik van de honden. PvdA'er P. Klerks was bezorgd over mensen die, wegens hun geloof, niet in aanraking mogen komen met honden. ''Moslims mogen voor ze naar de moskee gaan niet in aanraking komen met honden. Dat is niet rein. Wordt hier rekening mee gehouden?"

Burgemeester Job Cohen wees erop dat de honden alleen naast mensen gaan liggen die drugs bij zich hebben. Bovendien zei hij dat volgens hem het bezit van drugs niet is toegestaan in de islam. Korpschef J. Kuiper stelde Klerks gerust door te zeggen dat de snuffelhonden niet tegen mensen opspringen, maar alleen bij iemand die naar drugs ruikt op de grond gaan liggen.

Jongens misbruiken afgehakt hoofd

AvaloneLabel had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Schotse Edinburgh staan twee jongens (15 en 17 jaar) terecht wegens het schenden van een eeuwenoud graf. De twee hadden een zeventiende-eeuwse graftombe opengebroken en een stoffelijk overschot dat daarin lag onthoofd. Met dat afgehakte hoofd zouden ze orale seks hebben gesimuleerd.

Het duo kwam vorig jaar met een groepje vrienden op de begraafplaats Greyfriars in Edinburgh. Daar braken ze het Mackenzie Mausoleum open, dat bekend staat omdat er een klopgeest zou huizen. Met een mes ontdeden ze ťťn van de vier lijken in de tombe van zijn hoofd en namen dat mee naar hun vrienden. De twee hielden hun hand in het hoofd en lieten het 'praten', deden net of ze er seks mee hadden en gooiden het over.

Niet bekend is aan wie het hoofd ooit toebehoorde. In het mausoleum ligt in ieder geval 'Bloedige' George Mackenzie. Hij stierf in 1691 en was juridisch adviseur van de Engelse koning Charles II.

Bijltjesdag NEC nog niet voorbij

NEC kan in de zomer de C wel schrappen, want veel lijkt er volgend seizoen niet te combineren.

Na het nieuws van gisteren dat Patrick Ax kan vertrekken, kregen vandaag Dejan Govedarica en Renť van Rijswijk een zelfde bericht. Ook de vaak geblesseerde Pascal Heije heeft aan het einde van het seizoen geen contract meer, al is er voor hem nog wel ruimte om eventueel te praten.

Eerder nam de Nijmeegse club al afscheid van Mike Zonneveld, die naar NAC Breda vertrekt, en van Zico Tumba die stopt met voetballen en zich op een maatschappelijke carriŤre wil richten.

Of de huurspelers BjŲrn van der Doelen en Youssouf Hersi langer kunnen blijven is met name afhankelijk van wat FC Twente en Ajax met de spelers van plan zijn.

Bahrein wilde Grand Prix annuleren

De organisatoren van de Grand Prix van Bahrein wilden enkele weken geleden de Grand Prix nog annuleren. Bernie Ecclestone ging daar echter niet mee akkoord.

Uit angst dat het circuit en de omgeving van het circuit nog lang niet klaar zouden zijn tijden de Grand Prix, wilden de organisatoren de Grand Prix niet laten doorgaan. Nadat Ecclestone dit weigerde zijn extra mensen voor het werk aangetrokken en is met man en macht gewerkt aan het gereed krijgen van het circuit. Volgens verhalen werden in de nacht voor de opening van het circuit, vorige week, de kerbstones nog gelegd en geverfd. Naar verwachting zal nu alles voldoende klaar zijn om de Grand Prix te houden.

Circuit supervisor Philippe Gurdjian vertelde: "We besloten het te annuleren, maar Bernie Ecclestone zei nee. Dus moesten we meer mensen inschakelen om het werk gedaan te krijgen. De race zal doorgaan, maar we zullen niet 100 procent klaar zijn."

Venema, Klompe weg bij Heerenveen

SC Heerenveen zal de aflopende contracten van Tieme Klompe en Ronny Venema niet verlengen.

Beide spelers hebben geen basisplaats en mogen vertrekken. Klompe is al geruime tijd geblesseerd, waardoor hij Łberhaupt niet aan spelen toekwam: De onfortuinlijke verdediger speelde in mei 2003 voor het laatst.

Ook Mark Jan Fledderus, Jacob de Vries, Renť van der Wey en Maceo Rigters kregen geen contractverlenging aangeboden. Datzelfde gebeurde al met Arjan Ebbinge en Stephan van Hoving, maar zij vonden reeds onderdak bij respectievelijk NEC en Cambuur.

Met Ajax huurling Richard Knopper en met de Poolse middenvelder Arek Radomski wordt nog gesproken.

Celstraffen voor moord op moeder

De 26-jarige K. K.B. en de 41-jarige P. P. uit Beverwijk zijn vandaag door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot gevangenisstraffen wegens het vermoorden van de 67-jarige mevrouw Postma, de moeder van P. P.

Het stel doodde op 19 mei vorig jaar moeder van de vrouw. Zowel de moeder als het stel was alcoholist. De twee woonden met de vrouw samen in haar flat. Toen de spanningen hoog waren opgelopen wurgde K.K.B. de vrouw. Na de moord zaagde hij het lichaam van de moeder in stukken. Samen met zijn vriendin dumpte hij de resten in verschillende vuilnisbakken. Het hoofd van de vrouw werd in een bos in Heemskerk begraven.

K. K.B kreeg 8 jaar cel met tbs, na een eis van 15 jaar. Zijn vriendin P. P 6 jaar na een eis van 10 jaar.

Britney Spears meest sexy vrouw ter wereld

De lezers van het magazine FHM hebben Britney Spears bekroond met de titel meest sexy vrouw van de wereld. Hiermee verdreef ze de nummer ťťn van vorig jaar, Halle Berry.

De voormalig S Club-zangeres Rachel Stevens behaalde de tweede plaats, maar werd wel gezien als de aantrekkelijkste vrouw van Engeland. Beyoncť Knowles werd derde, gevolgd door Starsky en Hutch-actrice Carmen Electra. Halle Berry moest genoegen nemen met een zevende plaats.

Britney Spears
Gekozen tot meest sexy vrouw ter wereld, Britney Spears

Herdenking in A'dam voor sjeik Yassin

De begin deze week door IsraŽl opgeblazen Sjeikh Ahmed Yassin zal komende zaterdag (27 maart) op De Dam in Amsterdam worden herdacht. De herdenking wordt georganiseerd door de Arabisch Europese Liga (AEL), Kommittee Marokkaanse Arbeiders Nederland (KMAN), het Nederlands Palestina Kommittee (NPK) en de Internationale Socialisten.

Naast het herdenken van de oprichter en leider van de Hamas, willen de demonstranten ook hun steun betuigen aan het Palestijns verzet. Er zal geen tocht plaatsvinden, maar alleen tussen 13:30-15:00 op De Dam worden herdacht en betoogd.


De halfblinde en verlamde Sjeik Yassin werd afgelopen maandag bij een raketaanval gedood. De Hamas-leider werd vanuit helikopters onder vuur genomen toen hij in zijn rolstoel een moskee verliet. De Europese Unie veroordeelde de aanslag. Wel staat de Hamas op de EU-lijst van verboden terreurorganisaties.

Dieven aan de haal met putdeksels

hce_nl had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Limburgse Born is een wel heel merkwaardige bende actief. De afgelopen weken verdwenen namelijk dertig putdeksels in Born en Holtum. Om diefstal te voorkomen laat de gemeente nu alle deksels dichtschroeven, zodat ze al minder makkelijk mee te nemen zijn.

Het is nog onbekend wat de dieven beweegt om de putdeksels te ontvreemden. Ze zijn erg lastig mee te nemen, want ze wegen maar liefst 150 kilo per stuk.
De gemeente vermoedt dat de dieven de putdeksels als oud ijzer verkopen. "Daar levert een deksel acht euro schrootwaarde op, dus rijk worden de dieven er niet van.", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Afgelopen woensdag ontstond er een bijzonder gevaarlijke situatie omdat er op ťťn fietspad zes putdeksels ontbraken. Het gevolg was dat er gaten van meer dan twee meter diep bloot lagen. De gemeente heeft inmiddels aangifte bij de politie gedaan.

GL pleit voor verbod gedwongen huwelijken

GroenLinks gaat pleiten voor een verbod op gedwongen huwelijken. De partij is van mening dat een dergelijk verbod niet alleen voor moslims maar voor iedere inwoner in Nederland moet gaan gelden. Dat zegt de partij in een notitie over integratie, dat afgelopend dinsdag werd gepresenteerd.

GL-fractievoorzitter Halsema zegt dat een dergelijk verbod al geldt in omliggende landen en in Turkije en Marokko. Daarom zou het ook prima in Nederland kunnen. Om de integratie beter te laten verlopen, wil GroenLinks meer geld steken in deze problematiek, om zo allochtonen meer kansen te geven. Volgens Halsema integreren ze dan beter. Ze is van mening dat dat niet kan, wanneer er alleen maar wordt bezuinigd.

De meeste gedwongen huwelijken zijn zogenaamde importhuwelijken. Vaak halen allochtonen, met name Turken en Marokkanen, hun parteners uit het buitenland. Cijfers laten zien dat de afgelopen jaren het aantal importhuwelijken fors is gestegen.

De mening van GroenLinks strookt met de conclusie van de commissie-Blok, waarin partijlid Ineke van Gent zat. De commissie-Blok was van mening dat importhuwelijken geen belemmering vormden voor de integratie. De commissie bepleitte destijd niet voor een harder beleid voor de instroom van migranten.

Onderzoek van het CBS wijst uit dat maar liefst tachtig procent van de tweede generatie Turken en Marokkanen kiest voor een huwelijkskandidaat uit het herkomstland van de ouders. Volgens CBS-beleidsmedewerker J. Latten neemt de omvang van de generatie huwbare twintigers flink toe, waardoor op korte termijn een aanhoudende stroom huwelijksmigranten uit deze landen valt te verwachten. De laatst bekende cijfers vind je hieronder in het overzicht.

Partners uit buitenland 2002
Land van herkomstAantal
Turkije3.000 +
Marokko3.000 +
Suriname1.000 +
Voormalige USSR+- 990
USA+- 750
Polen+- 550
Thailand+- 530
Voormalig JoegoslaviŽ500 +
IndonesiŽ500 +
Duitsland+- 300


In tegenstelling tot de PvdA (en de VVD) eerder vandaag is GroenLinks niet van plan om de onderwijsvrijheid ter discussie te stellen. Wel wil de partij een acceptatieplicht invoeren. Als ouders de grondslag respecteren, mag de school een kind niet weigeren met een beroep op de identiteit, zo laat de partij weten.

Hennepkwekerijen opgerold in Leeuwarden

tourjour, calvobbes, snabbi, l_u_r_k_e_r, acropia, tatjana en kermit77 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Leeuwarder politie heeft vandaag in de wijk Wielenpolle zeker zeven hennepkwekerijen opgerold. Bij de onderzoeken van de politie werden zes verdachten aangehouden. De politie startte de actie door een tip van energiebedrijf Essent, die een opvallend hoog energieverbruik in de wijk constateerde.

Rond acht uur begon de actie van de politie. Met behulp van een politiehelikopter en een apparaat voor het meten van infraroodstraling werd een aantal huizen gescand. Daarna werden er honderd agenten ingezet om de huizen te controleren. Om eventuele ontsnappingen van de hennepkwekers te voorkomen had de politie de gehele wijk afgezet. Hoeveel planten er in totaal zijn gevonden kon de politie nog niet melden.

Dittrich wil spoeddebat na uitlatingen Kuiper

Fractieleider Ditrrich van D66 wil volgende week een spoeddebat in de Tweede Kamer, over de uitspraken die hoofdcommissaris Kuiper deed over de voorzitter van het college van procureurs-generaal, met minister Remkes van Binnenlandse Zaken. De Amsterdamse hoofdcommissaris verweet De Wijkerslooth onder andere dat hij het gevoel zou missen voor politiewerk.

Dittrich vind het "onacceptabel dat twee belangrijke staatsorganen, die allebei over de veiligheid gaan, elkaar de tent uitvechten." Hij eist van minister Remkes een samenhangende visie over het veiligheidsbeleid in Nederland. Kuiper, die binnenkort opstapt als hoofdcommissaris van de politie Amsterdam-Amstelland, deed al eerder uitspraken over de top van het Openbaar Ministerie en ook die werden door minister Remkes niet urgent genoeg behandeld, aldus Dittrich. "Remkes moet aan de Kamer duidelijk maken dat er sprake is van een gezamenlijk optreden tegen de misdaad. Anders is de burger de dupe. In deze tijd van terrorisme vind ik dit geruzie een kwalijk voorteken. Je houdt je hart vast als er echt iets gebeurt."

Na VVD, nu ook PvdA kritisch over artikel 23

Het grondwetsartikel 23 moet hoognodig op de schop. Nadat de VVD dit een tijd geleden al aankaartte, is nu ook de PvdA de mening toegedaan dat het artikel, dat de vrijheid van onderwijs regelt, moet worden herzien. Deskundigen lieten aan dagblad Trouw weten dat scholen die onverdraagzaamheid doceren keihard moeten worden aangepakt. Momenteel is het kabinet nog in conclaaf om een standpunt over het bijzonder onderwijs te vormen.

Het wetenschappelijke bureau van de Pvda, de Wiardi Beckmanstichting, zal binnenkort met een rapport komen waarin twee onderwijssociologen stellen dat de stichting van scholen die niet de fundamentele waarden van de Nederlandse samenleving niet onderschrijven bemoeilijkt moet worden. De twee onderwijssociologen, dr. S. Karsten en prof. W. Meijnen van de Universiteit van Amsterdam, zijn van mening dat de emancipatie van moslimkinderen via aparte scholen niet opgaat.

Ze constateren dat de islamitische scholen in tegenstelling tot vroeger de christelijke zuilen met name worden bevolkt door achterstandskinderen. "Om een tweedeling tussen rijke, witte scholen en allochtone achterstandsscholen te voorkomen, moet het scholen worden verboden te selecteren via etniciteit en inkomen", zegt Karsten in Trouw.

Wanneer de PvdA de visie van de sociologen overneemt, betekent dit een verschuiving in de richting van de VVD. Kort geleden was de VVD nog woedend op de Pvda, vanwege het intrekken van de steun die de PvdA zou geven aan de VVD-motie van Ayaan Hirsi Ali, voor een onderzoek naar de mogelijkheden om het islamitische onderwijs te beperken. De PvdA was het toen bij nader inzien niet eens met het feit dat schoolbestuurders de Nederlandse nationaliteit moeten hebben. Tevens wilde de PvdA dat de nieuwe eisen voor op te richten religieuze scholen, worden uitgebreid naar alle scholen, dus ook de openbare en reeds bestaande scholen.

Ook de Tilburgse hoogleraar P. Zoontjens is van mening dat de Grondwet moet vastleggen dat de onderwijsinspectie kan ingrijpen wanneer op een school onverdraagzaamheid wordt uitgedragen. Zoontjens merkte daarbij op dat het debat over artikel 23 te lang is gemonopoliseerd door de christelijke partijen. Hij is van mening dat de vrijheid van meningsuiting de basis voor het onderwijsbestel te laten zijn, in plaats van de godsdienstvrijheid.

_
Vandaag zal het kabinet met een standpunt komen omtrent artikel 23.

Baxter nieuwe bondscoach Zuid-Afrika

De Engelsman Stuart Baxter wordt met ingang van 1 april de nieuwe bondscoach van Zuid Afrika.

Hij volgt daarmee de vorige coach Mashaba op, die SC Heerenveen doelman Hans Vonk uit de nationale selectie zette . Baxter moet er voor zorgen dat het Afrikaanse land zich plaatst voor het WK in Duitsland in 2006. Al eerder was de 50-jarige trainer ondermeer werkzaam in Zweden, Noorwegen, Portugal en Japan.

Baan en Lodeweges naar VAE

Rob Baan en Dwight Lodeweges vertrekken naar de Verenigde Arabische Emiraten. Samen gaan ze bij de club Al Jazeera een nieuwe voetbalacademie opstarten.

Baan kreeg de aanbieding nadat hij bij Feyenoord was ontslagen als technisch directeur. In de assistent trainer van SC Heerenveen, Dwight Lodeweges, zag hij de ideale assistent. Daarnaast zal Lodeweges ook een jeugdelftal onder zijn hoede krijgen. Al Jazeera, waar oud-Ajacied Piet Hamberg hoofdcoach is, verwacht dat de Nederlanders een perfecte voetbalacademie zullen opzetten.

Interesse Utrecht voor Rajcomar

FC Utrecht heeft interesse in Prince Rajcomar, nu spelend bij Fortuna Sittard.

De Utrechtse club heeft ook al met Fortuna gepraat over een eventuele overgang van de aanvaller. Onlangs lichtte de Limburgse club een optie op Rajcomar, waardoor deze niet transfervrij kan vertrekken.
Fred van Barneveld, technisch manager bij Fortuna Sittard, is wel bereid om over een eventueel vertrek van de 18-jarige aanvaller te praten, maar FC Utrecht moet dan wel met een goed voorstel komen.

PSV wil contract Takak openbreken

PSV wil het contract van Jasar Takak, dat tot 2005 doorloopt, openbreken en verlengen.

Takak komt dit seizoen uit op huurbasis bij FC Zwolle en laat daar zien de eredivisie aan te kunnen. Bij PSV wordt nu overwogen of ze Takak volgend seizoen in de A-selectie willen opnemen of nog een jaar willen verhuren. RKC Waalwijk zou belangstelling hebben om Takak volgend seizoen te huren. PSV wil in ieder geval het contract met Takak verlengen, omdat ze wel degelijk een toekomst voor hem zien bij PSV.

Williams test nieuw chassis

Gisteren heeft Williams tijdens het testen op Paul Ricard twee nieuwe versies van het chassis van de FW26 uitgetest.

De testrijders van Williams, Antonio Pizzonia en Marc Genť, werkten een uitgebreid testprogramma af, waarbij de nieuwe versies van het chassis werden uitgetest en voor Michelin verschillende banden werden getest. Pizzonia wist de snelste tijd neer te zetten. Vandaag zal Ralf Schumacher het testen overnemen van Marc Genť en morgen zal Scott Dixon Antonio Pizzonia komen vervangen.

Tim Newton, de manager tests bij Williams, toonde zich tevreden: "Zowel Marc als Antonio werkten met twee nieuwe versies van het FW26 chassis. 's Ochtends concentreerden de rijders zich op het chassis en de set-up, terwijl de middag werd besteed aan bandentests voor Michelin."

Tijden test woensdag Paul Ricard:
1. A.Pizzonia Williams 1:11.501
2. A.Davidson BAR 1:11.728
3. T.Sato BAR 1:11.806
4. M.Genť Williams 1:12.060
5. P.de la Rosa McLaren 1:12.126
6. A.Wurz McLaren 1:12.317
7. R.Zonta Toyota 1:12.740
8. F.Montagny Renault 1:12.989
9. R.Briscoe Toyota 1:14.987

Trulli kreeg reprimande

Jarno Trulli is na de Grand Prix van MaleisiŽ op het matje geroepen bij race-directeur Charlie Whiting en iemand van de FIA.

Bij de start van de race kwam de Renault weer zeer goed weg. De racedirecteur en een aantal van zijn medestanders waren echter niet zo blij met de lijnen die Jarno Trulli door het startveld volgde. David Coulthard en Jenson Button werden door Trulli gehinderd. Na de race ontving Trulli hier een reprimande voor.

Capelle wint Dwars door Vlaanderen

Ludovic Capelle heeft gisteren de eendaagse wedstrijd Dwars door Vlaanderen op zijn naam weten te schrijven. Hij eindigde voor Jaan Kirsipuu en Roger Hammond.

Dwars door Vlaanderen is ťťn van de wedstrijden die vele renners gebruiken als voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen. De wedstrijd werd hard gemaakt door de vele ontsnappingen, de Vlaamse heuveltjes en de opstekende wind. Het zeer sterke optreden van Jaan Kirispuu viel erg op. Hij wist de wedstrijd echter niet te winnen.

Op iets meer dan ťťn kilometer voor de streep ging Ludovic Capelle, de Belgische Kampioen van 2002, er bij zijn medevluchters vandoor en wist zo de wedstrijd te winnen. Kirispuu wist de sprint van de vier achtervolgers te winnen. Achter dat groepje kwamen nog verschillende andere groepen over de finish, eer een uitgedund peleton over de streep kwam. Servais Knaven was de beste Nederlander met zijn zevende plaats.

De uitslag:
1. Ludovic Capelle
2. Jaan Kirsipuu
3. Roger Hammond
4. Dave Bruylandts
5. Franck Pencole
6. Nico Eeckhout
7. Servais Knaven
8. Jan Kuyckx
9. Antonio Cruz
10. Jeremy Hunt

Return Beloki aanstaande

Komend weekeinde zal Joseba Beloki zijn return maken in het wielerpeleton. Tijdens het Critťrium International rijdt hij voor het eerst sinds de Tour weer in een wedstrijd.

Beloki viel zeer zwaar in de Tour de France van vorig jaar. Door de opgedane blessures moest hij noodgedwongen ruim een half jaar revalideren. Zijn ploeg, Once, werd ook nog eens opgeheven, waarna hij op zoek moest naar een nieuw ploeg. Dit seizoen rijdt hij voor La BoulangŤre en iedereen hoopt dat hij het dit jaar Armstrong weer moeilijk kan maken in de Tour de France.

Bobson en Kreek naar Willem II

Willem II heeft voor volgend seizoen Kevin Bobson en Michel Kreek weten te contracteren. De spelers hoeven alleen nog de medische test te ondergaan.

Willem II moet voor komend seizoen een flink aantal spelers aantrekken, omdat een aantal spelers hun contract niet verlengde en transfervrij vertrekt. Daarnaast hield Willem II ook een opruiming. Nu weet Willem II voor een laag bedrag twee spelers binnen te halen.

Michel Kreek is transfervrij aangezien zijn contract bij AEK Athene deze zomer afloopt. Het contract van Kevin Bobson bij Espanyol loopt ook af, maar de Spanjaarden vroegen toch een klein bedrag. Espanyol had nog een optie voor drie jaar contractverlenging en ondanks dat Bobson zelden speelt, dreigden ze de optie te lichten.

Manager technische zaken Gerard Wielaert toonde zich zeer tevreden over het aantrekken van Bobson: "Toen duidelijk was dat de Spanjaarden geen gebruik zouden maken van de optie in het contract van Bobson om de verbintenis te verlengen, hebben wij onze slag geslagen. Bobson is een van de talentvolste vleugelspelers van Nederland, Willem II heeft er alle vertrouwen in dat hij goed past bij onze speelstijl."

Van der Vaart ontvangt gouden bal

Rafael van der Vaart heeft gisteren de prijs voor beste Europese talent van 2003 ontvangen. De prijs was hem al in november toegekend.

De Italiaanse journalist Massimo Franchi reikte gisteren in Amsterdam de gouden bal aan Van der Vaart uit. Afgelopen november werd Van der Vaart door meer dan 30 journalisten van verschillende internationale pers tot beste Europese speler onder 21 jaar gekozen. Een geschikte tijd om de prijs te overhandigen was er toen niet en daarom duurde het tot gisteren eer Van der Vaart zijn prijs in ontvangst kon nemen.

Overvaller belt zelf krant voor tipgeld

In Noorwegen werd een Shell-station overvallen door een man in een ninja-outfit. Hij ontsnapte op een fiets maar werd snel gearresteerd ten gevolge van zijn hebberigheid.

Bij de overval, waarbij hij de pompbediende met een mes had bedreigd, had hij slechts een klein bedrag buitgemaakt. Om wat meer geld te "verdienen" belde hij de tiplijn van de lokale krant Agderposten en vroeg 1000 Kronen (120 Euro) beloning voor de scoop. Hij beweerde: "Ik zag een man het benzinestation in rennen. Hij had een ninja-achtig hoofddeksel, droeg een mes en er stak een zwaard uit zijn broek". Vervolgens gaf hij zijn naam en telefoonnummer en drong nog eens aan op de beloning.

Volgens de politie was op de beelden van de beveiligingscamera inderdaad te zien dat er iets ondefinieerbaars uit de man zijn broek stak. De overvaller leek volgens hen geenszins op een traditionele Japanse ninja.

Toen de man zich bij de politie meldde als getuige van de overval, werd hij onmiddellijk herkend door de man die hij overvallen had, en gearresteerd.

Volendam verlengt contracten niet

FC Volendam houdt een grote schoonmaak door zijn selectie

De aflopende contracten van Robert van Westerop, Orlando Smeekes, Dion Esajas, Misha Salden, Brian Tevreden, Hoessein Ouhsaine en Raoel Henar zullen niet worden verlengd. Doelman Jeroen Verhoeven en verdediger Ronald Breinburg krijgen wel een contract verlenging.
In de komende weken zal FC Volendam zich beraden over de selectie voor het komende seizoen.

Mariniers op Aruba gepakt met drugs

Caesu had ons via de nieuws-submit te melden:

Op Aruba zijn vier Nederlandse militairen opgepakt die worden verdacht van overtreding van de opiumwet. In de huizen en auto's van de mannen werd cocaÔne gevonden. Hoewel de vier vorige week al werden gearresteerd, is de aanhouding nu pas door het Openbaar Ministerie (OM) bekend gemaakt.

De drugs werden aangetroffen bij invallen door de marechausse, politie, douanerecherche en het zogenoemde Recherche Samenwerkings Team. Een woordvoerster van het OM wilde in het belang van het onderzoek niet zeggen om wat voor hoeveelheden cocaÔne het gaat. Twee van de vier mariniers zitten nog vast, de rechter-commissaris heeft hun detentie met acht dagen verlengd. Onderzocht wordt onder andere in hoeverre de mariniers betrokken zijn bij drugshandel.

De vier werken voor de Koninklijke Marine op Aruba. Mochten ze schuldig worden bevonden, dan kunnen ze ontslag tegemoet zien. De twee vrijgelaten mariniers worden zo snel mogelijk naar Nederland gebracht. Ook de twee die nog vastzitten worden na hun vrijlating naar Nederland gerepatrieerd. Justitie sluit meerdere arrestaties niet uit.

Zwakbegaafde tiener wil aanslag plegen

Via de nieuws-submit werd ons gemeld:

Een 14-jarige geestelijk gehandicapte jongen is woensdag bij een controlepost op de Westelijke Jordaanoever aangehouden door IsraŽlische militairen. De jongen droeg een gordel met explosieven waarmee een zelfmoordaanslaag gepleegd kon worden.

Bij de controlepost Hawara bij Nablus was de tiener op de militairen afgerend en zou hebben geprobeerd de explosieven te laten ontploffen. Hij kreeg van een op afstand bedienbare robot een schaar aangereikt, waarmee hij zich van de gordel kon bevrijden. Volgens soldaten zou de jongen omgerekend twintig euro hebben gekregen om de aanslag te plegen.

Palestijnse groeperingen schakelen steeds vaker kinderen in voor hun strijd, aldus de IsraŽlische regering. Twee weken geleden werd er nog een 12-jarige Palestijnse jongen aangehouden die explosieven smokkelde.

Bruine Bonen Spelen

De 100 meter sprint!
Let er wel op dat je alleen je spatie mag drukken, als je tussen dat groene en rode geval naast de starter (degene met het pistool) staat.

Hoogspringen
Wederom Spatie om te springen.

Verspringen
Met je Spatiebalk kan je springen... maarliefst 2x!

Bij alle 3 kan je enter drukken om nog een keer te spelen/ proberen.

De spelen worden gesponsord door de zweedse JCDecaux
Bij ons in Nederland bekend om de gratis posters die in de abri's hangen.

Bier komt het tv-scherm uit

Via de nieuws-submit kregen wij het volgende bericht:

Bierbrouwers in Amerika hebben een nieuwe manier gevonden om hun product aan de man te brengen. In een paar bars in Las Vegas konden een aantal klanten al kennis maken met driedimensionele tv-spots. Tijdens het tv-kijken schiet er ineens een schuimende pot bier virtueel een meter vooruit. De testpersonen waren volgens het wetenschappelijke vakblad New Scientist "overweldigd".

De beelden die via de zogenaamde X3D technologie worden uitgezonden, zijn vooralsnog allen met speciaal brilletjes te zien, met aan de ene kant een rode filter en aan de andere krant een groene. Elk oog ziet aldus een lichtjes ander beeld, waardoor een diepte-effect tot stand komt. Het speciale aan de X3D techniek is dat het licht gefilterd wordt vooraleer het het scherm verlaat. Een plasmascherm stuurt twee lichtjes verschillende beelden uit waarbij het ene door een rode en het andere door een groene filter werd geblokkeerd.
Laatste reviews en specials
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
©FOK.nl e.a.