Mariniers op Aruba gepakt met drugs

Caesu had ons via de nieuws-submit te melden:

Op Aruba zijn vier Nederlandse militairen opgepakt die worden verdacht van overtreding van de opiumwet. In de huizen en auto's van de mannen werd cocaÔne gevonden. Hoewel de vier vorige week al werden gearresteerd, is de aanhouding nu pas door het Openbaar Ministerie (OM) bekend gemaakt.

De drugs werden aangetroffen bij invallen door de marechausse, politie, douanerecherche en het zogenoemde Recherche Samenwerkings Team. Een woordvoerster van het OM wilde in het belang van het onderzoek niet zeggen om wat voor hoeveelheden cocaÔne het gaat. Twee van de vier mariniers zitten nog vast, de rechter-commissaris heeft hun detentie met acht dagen verlengd. Onderzocht wordt onder andere in hoeverre de mariniers betrokken zijn bij drugshandel.

De vier werken voor de Koninklijke Marine op Aruba. Mochten ze schuldig worden bevonden, dan kunnen ze ontslag tegemoet zien. De twee vrijgelaten mariniers worden zo snel mogelijk naar Nederland gebracht. Ook de twee die nog vastzitten worden na hun vrijlating naar Nederland gerepatrieerd. Justitie sluit meerdere arrestaties niet uit.