Overleden vrouw blijkt springlevend

Juusjuh had ons via de nieuws-submit te melden:

Een pijnlijke verwisseling tussen twee burgers heeft in Stadskanaal tot een groot misverstand gezorgd. De gemeente verwisselde een overleden persoon met een springlevende persoon, waardoor Johannes Brouwer een brief kreeg van de gemeente waarin hij werd gecondoleerd met het overlijden van zijn vrouw. “Maar mijn 79-jarige vrouw is springleven”, aldus Brouwer.

Het misverstand ontstond doordat een andere vrouw met vrijwel dezelfde naam overleed. “Er is niet gekeken naar de geboortedatum”, verklaarde een woordvoerster van de gemeente Stadskanaal. Het zogenaamde overlijden had tot gevolg dat het taxipasje van de vrouw werd ingetrokken. Direct na de melding werd alle fouten onmiddellijk weer hersteld.

Het misverstand van de gemeente schoot bij Brouwer volledig in het verkeerde keelgat, omdat zijn vrouw pas geleden nog ernstig ziek is geweest. "Het was kantjeboord.Als je dan zoiets leest, dan weet je toch niet wat je overkomt?" Zijn vrouw was thuis toen de gewraakte brief werd bezorgd. "Maar stel je voor dat ze met een vriendin op vakantie was geweest. En dat ik dan een dergelijke brief zie en het voor waar aanneem", huivert Brouwer. Bovendien is hij boos op de gemeente vanwege de manier waarop de excuses werden aangeboden. "Een medewerkster kwam lachend excuses aanbieden, ik word daar zo opstandig van."