Overvaller belt zelf krant voor tipgeld

In Noorwegen werd een Shell-station overvallen door een man in een ninja-outfit. Hij ontsnapte op een fiets maar werd snel gearresteerd ten gevolge van zijn hebberigheid.

Bij de overval, waarbij hij de pompbediende met een mes had bedreigd, had hij slechts een klein bedrag buitgemaakt. Om wat meer geld te "verdienen" belde hij de tiplijn van de lokale krant Agderposten en vroeg 1000 Kronen (120 Euro) beloning voor de scoop. Hij beweerde: "Ik zag een man het benzinestation in rennen. Hij had een ninja-achtig hoofddeksel, droeg een mes en er stak een zwaard uit zijn broek". Vervolgens gaf hij zijn naam en telefoonnummer en drong nog eens aan op de beloning.

Volgens de politie was op de beelden van de beveiligingscamera inderdaad te zien dat er iets ondefinieerbaars uit de man zijn broek stak. De overvaller leek volgens hen geenszins op een traditionele Japanse ninja.

Toen de man zich bij de politie meldde als getuige van de overval, werd hij onmiddellijk herkend door de man die hij overvallen had, en gearresteerd.