Bahrein in hoogste staat van paraatheid

Bahrein is in hoogste staan van paraatheid gebracht in angst voor terroristische aanslagen bij de race van volgende week

Michael Schumacher krijgt tijdens zijn bezoek aan Bahrein de beschikking over een bepantserde limousine van de koning. Ook zullen er gewapende bodyguards zijn die de zesvoudige-wereldkampioen zullen begeleiden. Het is Michael Schumacher aangeraden om alleen maar te reizen tussen het circuit en zijn hotel.

Het is de coureurs aangeraden niet naar het centrum van de hoofdstad Manama te gaan. Veiligheidsexperts hebben de teams aangeraden om hun auto's telkens te controleren op explosieven en hun routes tussen het hotel en het circuit zo veel mogelijk te variëren.

De kroonprins van Bahrein, Sjeik Salman bin Hamad Al Khalifa, heeft gezegd gebruikt te zullen maken van verbindingen met de Britste en Amerikaanse veiligheidsdiensten. De Ministerie van Binnenlandse Zaken gaat de Nationale Garde inzetten om het circuit te bewaken. "Zij zullen in een ring om het circuit in de woestijn gelegerd worden," aldus een woordvoerder van het circuit.

Het Britse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gisteren al laten weten bang te zijn voor aanslagen op westerse doelen in Bahrein. "We zijn bezorgd om mogelijke aanslagen op plaatsen waar veel Westerlingen zich verzamelen" aldus de waarschuwing.

Williams heeft zijn teamleden aangeraden niet in grote groepen rond te trekken en vooral op het circuit of in het hotel te blijven.

"Wij zijn er zeker van dat alles goed gaat lopen," waren de woorden van BAR-baas David Richards.

Een woordvoerder van Renault zei: "Wij geloven er niet in dat het onveilig is in Bahrein."

Tenslotte liet de manager van Michael Schumacher, Willi Weber, weten dat de koning Michael had aangeboden om te overnachten in zijn paleis, maar dat hij dit aanbod heeft afgewezen .