België wil website AEL aanpakken

Bart (veekeend)
In België worden er mogelijk stappen ondernomen tegen de website van de Arabische Europese Liga ( AEL ). In een brief heeft de Belgische minister van Justitie, Onkelinx, aan het Antwerpse parket gevraagd actie te ondernemen tegen 'opruiende' op de website van Dyab Abou Jahjah. Het nieuws werd bekend na vragen van het joodse liberale Kamerlid Marinower.

Marinower zegt dat AEL verkondigt dat het zionisme niet alleen in Israël, maar ook in België een belangrijke rol speelt. De AEL vindt dat het dan ook als een vorm van terrorisme beschouwd moet worden. Daarnaast vindt de AEL in België dat de Vlaamse liberalen en socialisten zionisten of aanhangers van de groot-Israëlische gedachte uit haar rangen zou moeten verwijderen.

De minister van Justitie beschouwt deze uitlatingen als een "oproep tot geweld. Ik heb gevraagd al het nodige te doen, zodat dit niet ongemerkt voorbij gaat", zo liet ze weten. Volgens haar bestaat er in België nultolerantie ten opzichte van anti-semitisme.

_
Één van de teksten waar het om zou draaien (citaat van site AEL):

"Ook eisen we dat de onze regeringspartijen VLD en vooral SPa de zionisten onder hun middens weren en elke vorm van steun aan Israël zwaar te bestraffen. Het feit dat door middel van zionistische druk de ware historie van Palestina uit de schoolboeken en het verplicht lessenpakket wordt geschrapt is een crimineel feit en een aanslag op de democratie dat moet gestopt worden. Zionisme is niet enkel in Israël aanwezig maar ook hier in België en moet bestreden worden als hoe men terrorisme bestrijdt want zionisme is de zwaarste vorm van terrorisme en is het grootste gevaar tegen de wereldvrede. "