FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 4 maart 2004

Grote kunst- en antiekbeurs Tefaf van start

Vandaag is in Maastricht de zeventiende editie van 's werelds grootste kunst- en antiekbeurs geopend: de Tefaf (The European Fine Art and Antiques Fair). Ruim tweehonderd kunsthandelaren en antiquairs uit veertien landen bieden tot en met 14 maart hun kunstwerken aan. Naar verwachting zullen 65.000 mensen de beurs in het congrescentrum MECC bezoeken.

Toppers van dit jaar zijn onder andere doeken van Frans Hals, Jacob van Ruisdael en maar liefst twintig Picasso's. Ook is er een heuse flipperkast uit 1790 uit Venetië en die doet het nog steeds. Daarnaast zijn te zien: The Golden Star, een helder gele kussenvormig geslepen diamant van 101.28 karaat, en een ijzeren armband, bezet met een aquamarijn van 147 karaat, omringd door vier kleinere aquamarijnen.

Bij de opening van de beurs werd door de organisatie scherpe kritiek geuit op pogingen van archeologen, nationale overheden en de Unesco om de kunsthandel aan banden te leggen. Zo zijn archeologen van mening dat antieke objecten door de kunsthandel verloren gaan. De organisatie van de Tefaf meent dat deze opstelling de groei van een zwarte markt zal doen toenemen.

De economie is in vergelijking met voorgaand jaar aangetrokken en ondanks de zwakkere dollar blijven Amerikaanse de grootste groep kopende kunstverzamelaars. Uitbreiding van het MECC zorgt ervoor dat de beurs dit jaar groter is dan voorgaande jaren.

Schip overvaart boot roeivereniging

Via de nieuws-submit werd ons gemeld:

Een vrachtschip heeft gisteravond negen leden van een Leidse roeivereniging overvaren, die op het Rijn-Schiekanaal aan het roeien waren. Geen van de roeiers raakte bij het incident gewond.

De te water gevallen Leidenaren wisten op de kant te klimmen en de politie te waarschuwen. De schipper van het vrachtschip negeerde in eerste instantie de stoptekens van de agenten op de wal. Met behulp van een brugwachter kon een brug gesloten blijven, waardoor het schip kon worden aangehouden en de schipper verhoord.

Hoewel de roeiers op het eerste gezicht niets hebben overgehouden aan het ongeval, zijn ze om er zeker van te zijn dat het koude water niet voor onderkoelingsverschijnselen heeft gezorgd, medisch onderzocht.

Kat loopt 100 kilometer naar bazin

Een kat uit China had zo veel heimwee dat ze een tocht van honderd kilometer aflegde om herenigd te kunnen worden met haar bazin. Het uitgehongerde beestje was na de reis 2,5 kilo lichter geworden en woog nog maar 500 gram.

De bazin had het drie jaar oude dier aan een vriend meegegeven, maar de poes zag dat niet zitten en nam de benen. Na 40 dagen bereikte ze haar baasje in Peking. De eigenares heeft gezworen haar huisdier nooit meer weg te geven.

Zuid-Koreaan na vijftig jaar naar huis

Een 72-jarige man uit Zuid-Korea is vandaag teruggekeerd naar huis nadat hij vijftig jaar in Noord-Koreaanse krijgsgevangenschap had doorgebracht. De man wist in december naar China te vluchten en van daaruit zijn thuisland te bereiken.

In Zuid-Korea was de man al dood verklaard, maar dit bleek nu ten onrechte te zijn gedaan. "De rest van mijn leven breng ik door met mijn familie", zei Kim Ki-Jong, die in 1953 gevangengenomen werd. Hij wilde geen antwoord geven op vragen omtrent zijn leven in het communistische Noord-Korea.

De afgelopen tijd zijn meerdere personen die tijdens de Koreaanse oorlog van 1950 tot 1953 gevangen werden genomen naar Zuid-Korea teruggekeerd. In Noord-Korea zouden nog zeker vijfhonderd krijgsgevangen zitten, maar de autoriteiten in Pyongyang ontkennen dit.

"Verrassingseieren moeten verboden worden"

Enkele Britse en Griekse EU-afgevaardigden zijn van mening dat verrassingseieren verboden zouden moeten worden. Kinderen zouden zich namelijk makkelijk kunnen verslikken in de onderdelen die in het chocolade-ei verstopt zitten, wat kan leiden tot gevaarlijke taferelen.

Aangezien de Europese Commissie het verbod op dergelijke eieren niet wil doorvoeren, zoeken de politici naar andere wegen. De afgevaardigden hebben bij het Europees Parlement een resolutie ter ondertekening voorgelegd, die tot een boycott van alle produkten van zoetwarenfabrikant Ferrero leidt. Ferrero is de producent van de bekende 'Kindersurprise'.

Duitse politici hebben al laten weten het plan onzinnig te vinden. Volgens afgevaardigde Peter Liese is er in de Europese Unie geen gedocumenteerd geval van een kind dat met de chocolade per ongeluk een stukje speelgoed inslikte. Bovendien bestaat het gevaar van inslikken bij elk stuk speelgoed. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de ouders, niet bij het Europees Parlement, aldus Liese.

Eerste procesweek Dutroux zit erop

Vandaag had voor deze week de laatste procesdag van de zaak Dutroux plaats. In het Hof van Assisen in Aarlen werden drie politieagenten verhoord die betrokken waren bij het onderzoek naar de ontvoering van Laetitia Delhez. De zaak wordt maandag 8 maart om negen uur voortgezet. Het getuigenverhoor zal dan worden afgemaakt.

De agenten hebben het hele onderzoek naar de verdwijning gecoördineerd, tot het einde van het gerechtelijk onderzoek in 2001. De getuigen gaven bij hun verhoor geen details over de inhoud van het onderzoek, maar een overzicht van alle onderzoeksdaden die bij de omvangrijke opsporing werden verricht. Zo werd aangegeven welke middelen werden ingezet om Laetitia terug te vinden, de verdachten te arresteren en de lichamen van de andere slachtoffers te lokaliseren.

Ook onderzoeksrechter Jean-Marc Connerotte werd vandaag ondervraagd, hij had de leiding over het gerechtelijk vooronderzoek. Hij kwam bij het afleggen van zijn getuigenis in moeilijkheden toen hem werd gevraagd naar de bewakingsmaatregelen die twee agenten ten tijde van het onderzoek kregen. De reden voor de bescherming was dat er informatie was binnengekomen over plannen om de ambtenaren uit te schakelen.

Fotograaf
Een incident van geheel andere orde betreft het ontzeggen van de toegang tot de rechtszaal van een fotograaf van de krant 'Het belang van Limburg'. Betreffende krant plaatste vanochtend een grote foto van verdachte Marc Dutroux op de voorpagina, waarbij alleen de ogen werden afgedekt met een balkje. Dit is tegen de uitdrukkelijke wens van Dutroux, die niet herkenbaar in beeld wil worden gebracht. De fotograaf mag daarom het proces niet meer bijwonen.


De gewraakte voorpagina van 'Het belang van Limburg', die op de site van HBVL als PDF is te bekijken zonder blokje voor de ogen


Lees voor meer informatie het dossier over de zaak Dutroux.

Coulthard wil Williams of Toyota

David Coulthard zal na dit jaar absoluut niet aan stoppen gaan denken. Graag wil hij zijn Formule 1 carrière voortzetten bij Williams of Toyota.

"Ik ben 32 jaar, maar ik zie in mijn directe omgeving weinig rijders tegen wie ik het qua professionaliteit en ervaring moet afleggen. Wat mij betreft ga ik nog een tijdje door", zegt David. Zondag is het voor Coulthard de 133ste Grand Prix die hij rijdt voor McLaren. Hij weet ook dat hij volgend jaar een ander team moet gaan zoeken.

"Er is geen reden om de vlag halfstok te hangen, want er zijn genoeg andere mogelijkheden naast McLaren. Het voelt zeker niet alsof ik bedrogen ben door mijn vriendin, ik ben niet getrouwd met McLaren. Formule 1 is mijn passie, daar droom ik van. Niet van McLaren", aldus Coulthard.

Volgens Coulthard zou Toyota een goeie optie zijn. "Toyota. Die gaan straks races winnen. Maar ik zou ook heel graag voor Williams rijden". Coulthard reed al voor Williams in 1994 en 1995.

Met dank aan CybPraetorian voor de submit

Peuter overlijdt door draaideur

GoodspeeD had ons via de nieuws-submit te melden:

Op de Duitse luchthaven Keulen/Bonn is vandaag een jongetje van anderhalf jaar oud overleden doordat hij klem kwam te zitten in een draaideur. De precieze oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

De jongen was met zijn moeder door de draaideur gegaan en bleef door onbekende reden klem zitten tussen de deur en een glaspaneel. Een ooggetuige sloeg gelijk met een brandblusser de glazen deur in, zodat de peuter bevrijd kon worden. Het jongetje werd door brandweerlieden van de luchthaven gereanimeerd, maar de pogingen mochten niet meer baten. Korte tijd nadat het slachtoffertje met de traumahelicopter in het ziekenhuis was aangekomen, overleed hij aan zijn verwondingen.

De draaideur werd voor de laatste keer in november 2003 gecontroleerd. Volgens een woordvoerster van het vliegveld heeft zich nooit eerder een incident voorgedaan met de deur.

Politie volgt bloedspoor inbreker

Een Braziliaanse crimineel maakte het de politie wel heel gemakkelijk door een bloedspoor achter te laten dat hen recht naar zijn huis leidde. Carlos Henrique Auad, 29, uit het stadje Petropolis probeerde in te breken in een bar. Een paar dagen eerder had hij al een televisie uit dezelfde bar gestolen. Bij deze inbraakpoging via het dak ging het echter mis: hij viel en schoot zichzelf daarbij per ongeluk in zijn rechtervoet.

Hij ging zonder buit naar huis, nog geen honderd meter verderop, maar in het donker had hij niet gezien dat hij een bloedspoor achterliet. De politie kon simpelweg het spoor volgen en Auad aanhouden.

Ongewone operatie redt linkerarm

tomsworld had ons via de de nieuws-submit te melden:

Met behulp van een ongewone operatie hebben Spaanse artsen de linkerarm van een gewonde vrachtwagenchauffeur kunnen redden. Het lichaamsdeel werd aan het been van de man vastgezet waardoor het doorbloed werd en in leven kon blijven. Na negen dagen werd de arm weer daar geplaatst waar het hoort.

Het 25-jarige slachtoffer verloor een maand geleden bij een ongeval zijn linkeronderarm vanaf zijn elleboog. De arm werd weer aangenaaid, maar de wond raakte ontstoken. Om te voorkomen dat de man zijn arm permanent zou verliezen werd het lichaamsdeel weer losgehaald en met de aderen in het linkerbeen verbonden.

Na negen dagen werd de arm teruggetransplanteerd, dit maal met succes. Ruim een maand na het ongeval kan de man zijn arm weer licht bewegen.


De arm op de ongewone plaats.

Bom in koffer blijkt vibrator

t1m.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

De Oostenrijkse gendarmerie en explosievendienst werden vandaag enige tijd bezig gehouden door een koffer waaruit een onbestemd brommend geluid kwam. Hoewel het vermoeden bestond dat het om een bom zou kunnen gaan, bleek de boosdoener uiteindelijk een vibrator te zijn.

De gendarmerie trof de koffer onbeheerd op een parkeerplaats in Vorarlberg aan en waarschuwde de explosievendienst. Deze onderwierp het valies aan een nader onderzoek en besloot de koffer te openen. Toen bleek het brommende geluid van een vibrator, die per ongeluk aangezet was, af te komen. De vibrator was overigens in goed gezelschap, in de koffer lagen ook pornoblaadjes en andere seksartikelen.

Man probeert brugwachter te wurgen

In Haarlem is gisteren een 36-jarige man gearresteerd die probeerde een vrouwelijke brugwachter te wurgen. Het incident deed zich voor op de Buitenrustbrug.

Twee voorbijgangers hoorden de vrouw om hulp roepen en konden de verwurger van haar afhalen. De dader was zelf gewond door snijwonden die hij opliep bij het inslaan van een ruit van het brugwachtershuisje. Na behandeling in een ziekenhuis is hij in de cel gezet. De politie kon vandaag nog niet melden wat het motief voor de wurgpoging is geweest.

Monteur ontkomt aan vallende container

Een verwarmingsmonteur in de Rijnmond heeft vanmiddag een engeltje op zijn schouder gehad toen een container zijn auto plette. De man was bezig in de nieuwbouwwijk Portland in Rhoon toen een kraanmachinist door een fout omkieperde. De kraan vervoerde op dat moment een zware container.

De monteur, die net zijn auto had verlaten en een woning was binnengegaan, hoorde een knal en zag zijn auto geplet terug. De kraanmachinist werd met lichte verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. In totaal raakten drie auto's zwaar beschadigd.

Foto's van het gebeuren en een videobestand op de site van RTV Rijnmond.

Jeugdige verkrachtersbende opgerold

In Rotterdam heeft de politie de groep minderjarige jongeren aangehouden wegens onder meer het plegen van zedenmisdrijven tegen leeftijdsgenootjes. In totaal zijn zestien jongeren opgepakt die zich in wisselende samenstelling vergrepen aan dertien- tot vijftienjarigen.

De jeugdbende wordt tevens verdacht van tien berovingen, inbraken en bedreigingen. Van de zestien die opgepakt zijn zitten er nog zes vast.

[Update] Gifwolk trekt over Antwerpen

Rond de klok van één is in het Antwerpse havengebied een vrachtwagen, geladen met het giftige broom, gekanteld. Omdat de lading uit het voertuig lekt is in een straal van 500 meter rond de vrachtwagen alles ontruimd.

De federale politie roept de bevolking ten Noorden van Antwerpen, Kapellen en Stabroek dringend op ramen en deuren te sluiten. De burgemeester van Antwerpen heeft rampenfase 2 afgekondigd, dat houdt in dat de burgemeester de rampenbestrijding coördineert. Voor zover bekend zijn er buiten de chauffeur van de vrachtwagen geen gewonden gevallen.

Update 17:13
Omdat een deel van het giftige goedje via de riolering in de waterloop 'het Schijn' is terecht gekomen, is de woonwijk Schoonbroek geëvacueerd.

Broom, een vloeistof, scheidt een sterk prikkelende geur af en zorgt voor geirriteerde ogen en luchtwegen. Inmiddels zijn er in het havengebied 120 mensen door de gifwolk bevangen, twaalf van hen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Momenteel is rampenfase 3 afgekondigd. De snelweg A12 (Antwerpen - Bergen Op Zoom) is afgesloten voor alle verkeer.


De brandweer is bezig met het dichten van het lek

De brandweer slaat inmiddels het gif neer met schuim en water, en probeert het lek te dichten. Ook de riolering wordt afgesloten.

De nieuwe webloggers zijn geworden....

Voor iedereen die gemaild heeft en die zich nu al sippie afgewezen voelt, treurt nog niet.

De crew heeft jullie mails besproken, en heeft een keuze kunnen maken uit een aantal mensen die ons 'clubje' mogen komen versterken. Deze mensen krijgen dit weekend bericht van ons. We vragen dus nog even geduld van jullie.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Allereerst onze excusses voor de late reactie.
Door de downtime van het forum, een niet vlekkenloze communicatie via de email en omdat ik (Flaterik) lekker een weekje in centerparcs zat zijn we wat laat met de uitslagen

Ik zal jullie niet langer in spanning houden.
Onze nieuwe WWKWr's zijn:
* lars
* Reya
* Insomaniac

Nieuwe webloggers:
* guardian_angel
* phate
* 2mini

Gefeliciteerd bovenstaande users!

[update] Bizarre bol boven 's Gravenzande

Zondag hebben twee vissers in 's Gravenzande, Zuid-Holland een bizarre metaalachtige bol met hoge snelheid zien overvliegen. Ze hebben met een digitale camera foto's van het object weten te maken.

De waarneming werd gedaan in Heenweg ('s Gravenzande, Zuid-Holland) bij het viswater. Het was zonnig met enkele wolken, en koud. Omstreeks 13:20 namen de twee vissers een klein rond object waar, dat zich naar eigen zeggen met zeer hoge snelheid (+-600km/u) door de lucht verplaatste.

Het massieve ronde object was zilverachtig van kleur en glimde in de zon, en bevond zich op een gegeven moment tussen de kassen en bij het water. Volgens de vissers bevond de UFO zich op het moment van de foto op een afstand van ongeveer 500 meter en een hoogte van eveneens zo'n 500 meter. Het verplaatste zich van het noorden naar het oosten, en passeerde de 2 getuigen bovenhoofds. Het object, dat geen hoorbaar geluid maakte, verdween uiteindelijk in de lucht.

Er deden zich enkele merkwaardige verschijnselen voor tijdens de waarneming. "De hengels werden statisch," vertelde de getuige. De vissers, die een camera bij zich hadden, waren in staat om foto's te maken van het vreemde object. Deze bleken gemaakt in de resolutie 1632x1232 en bevatten de originele meta-tags. De interval tussen de 2 getoonde foto's is 7 seconden. De totale duur van de waarneming bedroeg ongeveer 1 minuut. De foto's zijn hier te bekijken.

Op 24 februari nam een 18-jarige scholier uit Waalre rond 18:10 een soortgelijk object waar. Uit het object kwam bij deze waarneming ook een lichtstraal, aldus de scholier. UFO Werkgroep Nederland onderzoekt de zaken.

Update
UFO Plaza, die de foto's in de eerste instantie als authentiek aanmerkte heeft het plotseling in de categorie Humor&Onzin gegooid, en de tag "Hoax" toegevoegd. FOK! plaatste dit bericht op het moment dat UFO Plaza beweerde dat het een authentieke UFO was.

Man verliest voeten na tocht Sierra Nevada

Een 34-jarige fransman heeft zijn voeten moeten laten amputeren nadat hij verdwaald was geraakt in de bergen van de Sierra Nevada in de Verenigde Staten. De man werd na een week gevonden, maar door de vrieskou waren zijn voeten zo bevroren geraakt dat ze niet meer te redden waren.

Eric Lemarque, een voormalig lid van de Franse nationale ijshockeyploeg, trok er begin februari in zijn eentje op uit voor een snowboardtocht. Buiten de pistes raakte hij echter verdwaald in het bergmassief van Mammoth, ongeveer 500 kilometer ten noorden van Los Angeles. Een week later werd hij gevonden door de lokale autoriteiten.

De wintersporter heeft zijn leven te danken aan een hoog sportief niveau en zijn vindingrijkheid. Hij wist te overleven op een dieet van schors, vruchten en naalden van pijnbomen. Zijn voeten waren echter van de enkel tot aan de tenen bevroren en vertoonden tekenen van gangreen, afstervend weefsel, waardoor een dubbele amputatie de enige mogelijkheid was.

Toeschouwer kleedt toneelspeelster uit

Tijdens toneelopvoeringen gebeuren wel vaker dingen die het publiek niet verwacht. Maar wendingen waarvan de toneelspelers niet weten zijn vrij uniek. Zoiets vond onlangs echter plaats in een Slovaaks theater toen een toeschouwer op het toneel sprong en één van de actrices uitkleedde.

Het overige publiek dacht dat de actie bij de opvoering hoorde en was dan ook enthousiast toen de man de actrice, Jitka Joskova, het toneel af sleurde en haar daar van haar kleren ontdeed. Een luid applaus was het gevolg. "De zaal ging uit zijn bol en ik schaamde me rot", aldus Joskova

Na de voorstelling had de man echter spijt van zijn daad en bood de 35-jarige toneelspeelster zijn verontschuldigingen en een bos bloemen aan.

Veroordeelde 9-11 krijgt nieuw proces

De Marokkaan Mounir al-Motassadeq, de eerste persoon die is veroordeeld wegens de aanslagen op 11 september in de Verenigde Staten, krijgt een nieuw proces. Het Duitse Hooggerechtshof in Karlsruhe heeft het eerste oordeel namelijk vernietigd.

Al-Motassadeq werd in februari 2003 door de rechtbank van Hamburg wegens medeplichtigheid aan de moord op 3.066 mensen veroordeeld tot vijftien jaar celstraf. De student elektro-techniek zou lid zijn van de Hamburgse cel rondom Mohammed Atta, één van de aanslagplegers. De verdachte zou zich bezig hebben houden met de financiële zaken van de aanslagplegers en deze verborgen hebben gehouden voor de autoriteiten. Al-Motassadeq hield echter steeds vol onschuldig te zijn.

Volgens de advocaten van de man was er sprake van een oneerlijk proces omdat de Verenigde Staten getuigenverklaringen achter zouden hebben gehouden. Daarbij ging het vooral om een wending in een eerder proces tegen verdachte Mzoudi. De chef van de groepering rondom Atta zou tegenover Amerikaanse beambten hebben verklaard dat alleen hij en de piloten van de op handen zijnde aanslagen wisten. Mzoudi werd op basis van die informatie vrijgelaten. Al-Motassadeq was toen echter al veroordeeld.

Loting UEFA Cup: PSV treft Auxerre

ramonp had ons via de de nieuws-submit te melden:

Na de 3-1 zege op Perugia gaat PSV in de achtste finales van de UEFA Cup spelen tegen het Franse AJ Auxerre. Dat is de uitkomst van de UEFA Cup loting die vanmiddag plaatsvond. De Eindhovenaren beginnen op 11 maart met een uitwedstrijd. Op 25 maart is de return in Eindhoven.

Celtic-Fc Barcelona
Vilarreal-AS Roma
Genclerbirligi-CF Valencia
Girondins de Bordeaux-Club Brugge
Newcastle United-Real Mallorca
AJ Auxerre-PSV
Internazionale-Benfica
Liverpool-Olympique Marseille


Verleden jaar speelde PSV in de Champions League eveneens tegen Auxerre. Toen werd het uit 0-0 en werd er thuis met 3-0 gewonnen.

Ferrari wil Alonso voor Schumacher

Ferrari topman Luca di Montezemolo heeft in een interview toegegeven dat hij in Fernando Alonso een waardige opvolger van Michael Schumacher ziet. Maar hij weet ook dat Schumacher nog wel wat jaartjes door kan gaan.

Ferrari geeft toe dat wanneer Schumacher zal stoppen en belangrijke schakel binnen het team zal wegvallen, maar sprake van paniek zal er niet zijn: "We hebben ruim de tijd om op zoek te gaan naar een ideale opvolger. Er is geen reden om haast te maken," aldus di Montezemolo.

"Ferrari heeft geen ruimte voor onervaren coureurs, maar Alonso heeft zeer veel potentieel en hij is absoluut een kandidaat voor de toekomst. Hij zit in dezelfde situatie als Schumacher toen hij bij Benetton zat. Beiden zijn fantastische talenten, maar ze hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen."

"Schumacher wordt platgegooid met vragen over wanneer hij zijn carrière als Formule 1 coureur gaat beëindigen. In ieder geval is er daarover geen druk van de Ferrari kant op de man die de afgelopen vier wereldtitels binnensleepte."

"Als Schumacher zijn carrière beëindigt zal dat bij Ferrari zijn," bevestigde de Ferrari baas. "Maar Michael rijdt nog zoveel jaren voor het team dat het niet voor te stellen is wat hij allemaal nog gaat doen voor Ferrari."

Kernfusiereactie op 'desktopniveau' opnieuw aangetoond

Wetenschappers hebben nieuwe aanwijzingen gevonden dat op eenvoudige wijze kernfusie - een proces dat op de zon plaatsvindt - kan worden gecreeërd met behulp van geluidsgolven. Andere wetenschappers blijven sceptisch rond de claim.

In 2002 beweerde een team van wetenschappers onder leiding van Rusi Taleyarkhan aan het Oak Ridge National Laboratory in Tennessee dat ze waterstofkernen konden fuseren door met geluidsgolven aceton laten imploderen. Het resultaat opende de mogelijkheid tot goedkope oneindige energievoorziening, met een apparaat ter grootte van een bureau.

Critici vonden al snel fouten in het rapport. Een ander team van onderzoekers bij Oak Ridge herhaalde het experiment en men kon geen neutronen of radioactivieve tritium vinden, dat normaal ontstaat bij kernfusie.

Rusi Taleyarkhan beweert nu opnieuw dat het hem gelukt is kernfusie te laten optreden. Hij voerde het experiment uit op de Purdue Universiteit in Indiana, en hij zegt dat hij nu sterke bewijzen heeft van een eenvoudig kernfusiesysteem dat niet meer ruimte inneemt dan een bureau. Het werk is gecontroleerd voordat het in het toonaangevende rapport Physical Review E verscheen.

In het experiment uit 2002 straalden neutronen op een tank met aceton om kleine bubbels te veroozaken. In het nieuwe experiment werd aceton vervangen door deuterium, een zwaardere vorm van waterstof met een toegevoegde neutron. Met behulp van geluidsgolven werden de bubbels uitgezet en daarna geimplodeerd. Op het moment dat de bubbels implodeerden ontstond er een temperatuur van miljoenen graden wat twee deuteriumkernen liet fuseren. Bij de fusie zou tritium moeten ontstaan, en neutronen met 2,5 miljoen elektrovolt aan energie.

Het team heeft bewijs van beide reacties gevonden, maar andere wetenschappers wezen op een klein verschil in de hoeveelheid neutronen en tritium wat gedetecteerd is, en de instelling van de detector. Het verschil bleek echter te komen door een fout in de meetapparatuur. Nieuwe apparatuur toonde wel aan dat de neutronen de juiste hoeveelheid energie hadden, en de juiste hoeveelheid tritium overbleef.

Larry Crum, een expert in akoestiek aan de University of Washington in Seattle zegt dat de nieuwe resultaten aannemelijkheid geven aan het idee van sonokernfusie. Hij voegt toe: "Ik denk echter dat er niet veel mensen zijn die het willen geloven".

Moeder schopt en slaat leerkracht

Een hoop consternatie op een school in het Gelderse Barchem. Voor het oog van een volle klas met groep acht leerlingen schopte en sloeg een moeder de leraar van die groep. De vrouw, leerkracht op een openbare basisschool, heeft aangifte van mishandeling gedaan. Dat meldt de politie IJsselstreek gisteren.

Met alle leerlingen zullen begeleidende gesprekken worden gevoerd. Alle ouders krijgen een brief waarin zij op de hoogte worden gesteld van het incident. De moeder die de leraar sloeg is nog niet door de politie aangehouden in verband met de gezinssituatie.

De politie doet geen verdere mededelingen over de aanleiding van het incident. Door het Openbaar Ministerie in Zutphen is een verder onderzoek ingesteld naar de zaak.

PSV in groep B bij UEFA loting

PSV is vanmorgen in groep B ingedeeld voor de loting van de achtste finales in de UEFA Cup van hedenmiddag.

Om 14.00 uur worden de twee lotingsgroepen gekoppeld. PSV heeft voor aanvang van de loting een beschermde status gekregen, daar het juist tot de acht best geklassificeerde clubs behoord. In zowel groep A als groep B zijn nu vier geplaatste en vier ongeplaatste teams gestopt. Deze zullen vanmiddag aan elkaar worden gekoppeld. Hieronder vind je een overzicht van de groepen.

GeplaatstenOngeplaatsten
CF ValenciaCeltic
Fc BarcelonaClub Brugge
Real MallorcaNewcastle United
Girondins de BordeauxGenclerbirligi
---
PSVOlympique Marseille
AS RomaAJ Auxerre
LiverpoolVillarreal
InternazionaleBenfica

Na deze (laatste) loting is tevens het wedstrijdschema tot de finale zeker.

Weinig Duitsers kennen Balkenende

Als je het over Schröder hebt, zal 81 procent van de Nederlanders weten wie je bedoelt, vraag je echter aan Duitsers wie Balkenende is, dan zal slechts 21 procent begrijpen wie je bedoelt. Balkenende, die binnenkort de voorzitter van de Europese Unie zal worden, heeft dus nog heel wat bekendheid bij onze buren te winnen.

Uit het onderzoek dat werd gehouden door het NIPO en het Duitse bureau Emnid blijkt verder dat Beatrix en Maxima massaal bekend bij de Duitsers, respectievelijk 91 en 77 procent kent hen. Met zijn 81 procent is bondskanselier Schröder bekender dan de Nederlandse ministers Donner, Brinkhorst en De Graaf.

De Duitsers liggen op meerdere vlakken minder goed bij de Nederlanders. Zo vindt 81 procent van de Nederlanders van 60 jaar en ouder dat Duitsland te veel invloed heeft in de EU. Verder vertrouwt slechts 58 procent van de ondervraagden Duitsland als het gaat om het vinden van goede oplossingen voor internationale verdragen. Daar staat tegenover dat 70 procent van de Duitsers de Nederlanders hier wel in vertrouwen.

De Duitsers zijn ook een stuk enthousiaster over Nederland dan de Nederlanders over Duitsland. Van de Nederlandse ondervraagden wil slechts 49 procent meer te weten komen over Duitsland, de Duitsers blijken met hun 68 procent een stuk enthousiaster te zijn over Nederland.

Verbouwing Tweede Kamer onder vuur

bumberklevers had ons via de de nieuws-submit te melden:

In de Tweede Kamer liggen momenteel de verbouwingsplannen van de Kamer onder vuur. Zo hebben de politieke partijen LPF, CDA en VVD veel bezwaren tegen de vijftig miljoen euro kostende verbouwing in tijden waarin veel bezuinigd moet worden. Dat meldt RTL Nieuws vandaag.

Drie jaar geleden werd er door de Tweede Kamer besloten tot de verbouwing, omdat de Kamerleden te krap gehuisvest zijn. De vijftig miljoen euro die voor de verbouwing opzij is gezet, zal gebruikt worden om twee etages op het huidige gebouw te zetten, inclusief een fitness-ruimte.

De LPF dreigde uit de bouwcommissie te stappen als de plannen door zouden gaan. De Tweede Kamer moet nu nog zelf officieel beslissen of de verbouwing wel zal doorgaan.

Megaboete hondeneigenaar voor slopen boom

20.000 euro boete moeten betalen, omdat een boom noodgedwongen gekapt moet worden. Dat is een hondeneigenaar in Hoogeveen overkomen. Zijn hond zou een boom dusdanig toegetakeld hebben door middel van knagen, dat deze nu het loodje heeft gelegd. De bast zou te zwaar beschadigd zijn.

Hoogeveen ging de laatste maanden gebukt onder de 'bomenterreur'. Honden zouden overal aan bomen knagen, waardoor er inmiddels al dertig kaal zijn gevreten. Voor de gemeente is dit een schadepost van tienduizenden euro's. Het is de eerste keer dat de gemeente een eigenaar van een 'knaaghond' heeft kunnen traceren en een boete op kunnen leggen.

Betreffende hond zou niet alleen bomen hebben kaalgevreten, maar ook autobanden aan stukken hebben gereten. Dierenarts Geervliet uit Hoogeveen zegt verbaasd te zijn over het agressieve gedrag van de viervoeters jegens de stronken. "Het is een vreemd verschijnsel. Wat er nu met de bomen hier gebeurt, heb ik nog niet vaker gehoord", aldus de dierenarts.

Twee vrienden maken 'hole in one'

Frank Saville en John Mainwaring zullen zich de elfde hole van de Prestatyn Golf Club in Noord Wales nog lang heugen. De twee vrienden sloegen namelijk beiden, en binnen een minuut, een hole in one. Volgens de 67-jarige Frank, met een handicap van 20, komt het allemaal door een flinke portie geluk. "Het heeft ons wel een rondje voor de hele zaak gekost", aldus de 62-jarige John.

De mannen deden als team mee aan een zogenaamde 'fourball' competitie, waarbij er met vier mensen in twee teams wordt gegolft. Toen John en Frank hun slag hadden gemaakt en richting te green liepen, dachten ze dat ze beiden achter op de green waren beland. Op dat moment haalde één van de tegenspelers zijn voet van de hole af. Beide balletjes bleken in de 'hole' te zitten. Door twee keer een hole in one te scoren bereikten de mannen uiteindelijk een tweede plaats in de competitie.

Dossier Elections 2004

In november van dit jaar zullen de Amerikanen weer naar de stembus gaan om hun president te kiezen. Aanleiding voor de FP'ers om het fenomeen Amerikaanse verkiezingen eens nader te onderzoeken. Een maand geleden begonnen we met goede moed en zie hier: het Dossier Elections 2004.

Dit dossier begint met een uitleg van het Amerikaanse kiesstelsel. Het systeem is niet te vergelijken met het Nederlandse systeem. Zo zijn er voorverkiezingen en presidentsverkiezingen.
Verder worden ook de Democratische tegenkandidaten, de afvallers en hun verkiezingspunten, de zogenaamde issues, besproken.
In het dossier is ook een nieuwsoverzicht opgenomen waarin te lezen valt wat er zich tot Super Tuesday, vandaag, heeft afgespeeld omtrent de (voor)verkiezingen.
Het dossier wordt afgesloten met een achtergrondartikel over Skull & Bones, het geheimzinnig dispuut waar Kerry en Bush beide lid van waren.

Veel leesplezier!


93-jarige vrouw twee keer verkracht

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Naar nu blijkt is een 93-jarige vrouw uit Leiden eind januari op een avond binnen korte tijd niet één, maar zelfs twee keer verkracht. Het slachtoffer was die avond tot een uur of elf bij haar zus op bezoek geweest die in dezelfde flat woont. Toen ze net thuis was ging de deurbel, de vrouw opende de deur waarna de dader haar meteen hardhandig beetpakte en op de grond duwde. Hij scheurde haar kleding kapot en verkrachtte de 93-jarige vrouw.

Daarna doorzocht de man haar woonkamer en nam geld en wat andere dingen mee. Voordat hij de woning verliet, werd de vrouw nogmaals verkracht.

De politie vermoedt dat de dader de vrouw al een tijdje in de gaten heeft gehouden. Een paar dagen voor de verkrachting is een man op de vijfde etage van de flat gezien die bij verschillende woningen naar binnen keek. Of dat ook de dader was, is niet bekend.

De hoofdofficier van Justitie neemt de zaak hoog op en heeft een beloning van tienduizend euro uitgeloofd voor diegene die de tip heeft die tot de aanhouding van de dader leidt. De zaak is afgelopen maandag behandeld in Opsporing Verzocht en heeft al twintig tips opgeleverd. Naast de dader is de politie ook op zoek naar drie mensen die mogelijk iets hebben gezien toen ze die avond in de buurt van de flat waren. Een opsporingsbericht op TV West had al eerder vier tips opgeleverd.

Uitzendtijden GP Australië

Aanstaand weekend zal het Formule 1 seizoen eindelijk weer van start gaan. Dit jaar zal het echter wel weer op een nieuwe zender te bekijken zijn. Dit zijn de uitzendtijden van de Grand Prix van Australië op SBS6 en Veronica

Vrijdag 5 maart
22.15 Formule 1-Magazine (Veronica)

Zaterdag 6 maart
03.30 Voorbeschouwing Kwalificatie
04.00 Kwalificatie
05.30 Nabeschouwing

Zondag 7 maart
03.00 Voorbeschouwing Race
04.00 Grand Prix Australië
05.50 Nabeschouwing

Herhalingen
6 maart 2004 13.30 Kwalificatie
7 maart 2004 13.00 Voorbeschouwing
7 maart 2004 14.00 Race
7 maart 2004 22.00 Samenvatting

Oma baart zelf kleinkinderen

Je eigen kleinkinderen baren en dan ook nog eens een tweeling het levenslicht schenken. Deze prestatie zetten een 52-jarige Texaanse afgelopen zondag neer. De vrouw was draagmoeder voor haar schoondochter. Omdat de schoondochter geen kinderen meer kon krijgen vanwege een beschadigde baarmoeder, besloot de familie dat de 52-jarige vrouw draagmoeder werd.

De vrouw raakte door middel van een reageerbuisbevruchting zwanger. De behandelende arts had de ouders geadviseerd een familielid te vragen als draagmoeder, om juridische complicaties omtrent de voogdij te vermijden.

Meer blootfoto's van Idols-kandidate op internet

Afgelopen weekend meldden we al dat er blootfoto's van de 22-jarige Idols-kandidate Marlies Schuitemaker uit Grootebroek in omloop waren op internet, en dat er meerdere foto's zouden zijn. In eerste instantie werden een aantal foto's in de Aktueel geplaatst die ook op internet verschenen. Van diezelfde fotosessie bleken volgens de site Mokkels meer foto's te zijn, en ook die staan nu op internet.

De foto's blijken in oktober 2002 te zijn genomen in cultureel centrum R17 te Stede Broec. Na een concert leefde Marlies zich uit met Beef bassist Koen Lommerse (Koen-Fu). De foto's hebben al eerder op internet gestaan, op een site van de band Beef, maar werden na verloop van tijd weggehaald. Doordat Marlies nu zelf in de picture is gekomen door Idols zijn ze weer opgedoken.

Stond Marlies op de foto's vorige week met haar kont afgebeeld, op de andere foto's zijn ook haar borsten te zien, alsmede een stukje schaamlip dat uit haar slipje naar buiten floept.

De ''nieuwste'' foto's staan onder meer hier maar ook hier. (De oudere hier en daar.)

Duitse justitie wil Jorge Videla

Duitsland heeft gisteren in Argentinië een officieel verzoek ingediend voor de uitlevering van de 78-jarige Jorge Videla, de voormalige dictator van Argentinië. Ook twee oud-officieren van de militaire junta wil Duitsland graag uitgeleverd zien.

In december werd door de Duitse justitie al een arrestatiebevel tegen de drie mannen uitgevaardigd. De aanklagers in Neurenberg zijn van mening dat de drie verantwoordelijk zijn voor de dood van twee Duitsers, Elisabeth Kasemann en Klaus Zieschanck, die tijdens het bewind van Videla werden omgebracht.

Jorge Videla voerde van 1976 tot 1983 het bewind over Argentinië. Tijdens deze militaire junta werden 30.000 mensen gedood of verdwenen ze in martelkamers. In 1985 werden enkele voormalige juntaleden, waaronder Videla, veroordeeld voor schendingen tegen de rechten van de mens en veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van vier jaar tot levenslang. In 1989 verleende de toenmalige president Carlos Menem hen echter gratie.

Tweede Kamer wil verbod op treiterlijnen

gammapooka had ons via de nieuws-submit te melden:

De Tweede Kamer is van mening dat er een verbod moet komen op zogenoemde treiterlijnen. Dit zijn telefoonnummers die tegen fikse betaling gebeld kunnen worden, waarna het bedrijf bekenden belt die met verzonnen schokkende berichten worden bestookt. De beller kan tegelijkertijd meeluisteren naar de reactie van het slachtoffer, als hij hoort dat bijvoorbeeld zijn vrouw is vreemd gegaan, zijn kind is verongelukt of hij van school is gestuurd.

Minister Laurens Jan Brinkhorst tikte de pesttelefoonbedrijven vorig jaar al op de vingers, maar dat heeft weinig uitgehaald. Daarom willen CDA, PvdA en D66 strengere maatregelen. "Je moet ervoor zorgen dat mensen niet meer met zulke zaken lastiggevallen worden. Als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks", aldus D66-er Boris van der Ham. De parlementariërs geven echter toe dat een verbod lastig is: De grens tussen harde moppen en kwetsend getreiter is vaag.

Staatskwekers wiet lijden verlies

In Nederland zijn twee legale hennepkwekerijen, deze produceren de zogenaamde medi-wiet; medicinale cannabis die via apotheken verstrekt wordt. Beide kwekerijen, in Veendam en het Westland, zijn zo'n half jaar actief maar het project lijkt te mislukken omdat patiënten hun heil zoeken bij de gewone coffeeshops en een Rotterdamse stichting.

Een tiental coffeeshops in Nederland en de Rotterdamse stichting leveren aan mensen, die een doktersrecept overleggen, wiet tegen een veel lagere prijs dan de apotheek. Voor veel patiënten is dat veel voordeliger omdat het ziekenfonds de wiet niet vergoedt. Zelfs nu de staatscannabis tot twee euro onder de kostprijs wordt verkocht, kan die niet concurreren met de illegale medi-wiet. Cannabis is in de apotheek met acht à negen euro per gram namelijk twee keer zo duur als in de koffieshops.

Volgens het Bureau Medicinale Cannabis (BMC) van het ministerie van Volksgezondheid kopen op dit moment slechts duizend patiënten hun cannabis bij apotheken. Dat is maar een fractie van de zeven- à vijftienduizend waarop het BMC rekende. De twee staatskwekerijen draaien nu zwaar verlies. Het openbaar ministerie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg willen de 'illegale apothekerspraktijken' nu gaan aanpakken.

Ronaldinho schiet raam kathedraal stuk

Ronaldinho zal zich nog minder populair hebben gemaakt in Madrid. Tijdens de opnames voor een commercial schoot hij een raampje van de beroemde kathedraal de Santiago de Compostela kapot.

De Braziliaanse superster Ronaldinho heeft een bal door een raam van de beroemde twaalfde-eeuwse kathedraal de Santiago de Compostela in Madrid geschoten. Tijdens opnames voor een reclame-filmpje werd de middenvelder van Barcelona gevraagd om een omhaal te demonstreren, waarna glasgerinkel te horen was. Een ruitje in het beroemde Portico de la Gloria was kapot.

Gelukkig voor de ster stamde het kapotte ruitje niet uit de twaalfde eeuw. Tegen de lokale krant La Voz de Galicia zei advertentiedirecteur Emil Samper: "Het was mijn schuld. Ik vroeg Ronaldinho de bal zo hard als hij kon te raken, en het was gewoon vette pech dat hij dat raam raakte."

[update] Razzia tegen motorclub Bandidos

In Nederland en Duitsland heeft de politie gisteren grootscheepse actie ondernomen tegen motorclub de Bandidos. In Kerkrade en rond Aken en in acht andere Duitse steden zijn 18 arrestaties verricht. De politie verdenkt de motorclub van drugssmokkel uit Limburg naar Duitsland. De arrestanten zijn alle kopstukken van de motorclub.

In totaal zijn zestig woningen en clubhuizen doorzocht waarbij drugs en wapens in beslag zijn genomen. De Bandidos zijn een wereldwijde, Hells Angels-achtige, motorclub met vooral veel aanhang in de Scandinavische landen. In de jaren 90 hebben beide motorclubs daar een bloedige bendeoorlog gevoerd.

Het is niet bekend of de actie van verband houdt met de moorden op drie Hells Angels van de Nomads uit Oirsbeek.


Update 08:30
Justitie in Limburg heeft laten weten dat de arrestatieregen van leden van de Bandidos moet worden losgezien van de moord op de drie Hells Angels in Echt. De arrestaties zouden te maken hebben met omvangrijke smokkel en handel in harddrugs tussen Nederland en Duitsland, waar justitie al langere tijd onderzoek naar deed.

Tijdens huiszoekingen in vier woningen in Kerkrade zijn onder andere een doorgeladen vuurwapen, een partij harddrugs en een hennepplantage ontdekt. In Duitsland werden ook een aantal vuurwapens gevonden.

De Nederlandse arrestanten zijn de Limburgse leiders van de Bandidos M.B. (46) en J.S. (41). Verder werden in Kerkrade J.P. (40) en B.M. (41) aangehouden. Duitsland heeft om hun uitlevering verzocht.

DVD: White Oleander
De twaalfjarige Astrid slijt met haar moeder Ingrid een ongewoon, maar zorgeloos leven. Tot de dag dat haar moeder halsoverkop verliefd wordt op een man, die haar echter in de steek laat en haar hart breekt. Uit wraak vermoordt ze hem.
Ingrid wordt veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf en Astrid gaat van het ene naar het andere pleeggezin. Vanachter de tralies blijft Ingrid echter een zeer sterke invloed op haar uitoefenen...


Franse Senaat keurt 'hoofddoekjeswet' goed

In Frankrijk heeft de Senaat de omstreden wet - die het dragen van opzichtige religieuze symbolen op openbare scholen verbiedt - in overgrote meerderheid goedgekeurd. In totaal stemden 276 senatoren vóór en slechts 20 tegen. Volgens een recente opiniepeiling steunt bijna 70% van de Fransen de nieuwe wet.

Door de wet wordt het verboden om opzichtige kruisen, keppeltjes en hoofddoekjes op school te dragen. Tegen dat laatste kwam veel verzet uit de moslimgemeenschap. De goedkeuring van het wetsvoorstel door het parlement werd
vereenvoudigd door de steun van de socialisten die in de oppositie zitten. Zij kregen van regeringspartij UMP daarvoor in ruil de toezegging dat het succes van de maatregel over één jaar in het parlement zal worden geëvalueerd

Premier Jean-Pierre Raffarin zei vóór de stemming dat de wet niet bedoeld is om te discrimineren tegen religies: ''Het is bedoeld om een krachtig en snel signaal af te geven. Onze visie van het seculier zijn, is niet gekant tegen religies Iedereen heeft het recht om uitdrukking te geven aan zijn of haar geloof zolang zij maar de wetten van de republiek in de scholen van de republiek respecteren.''

Daders viervoudige moord zijn dood

De twee hoofddaders van de viervoudige moord op landgoed De Blauwe Hoef in Hilvarenbeek zijn dood. Bij de moordpartij, zes jaar geleden, werden twee drugscriminelen - Nico van Golde (39) en Rinus den Boer (45) - omgebracht alsmede de miljonairszonen Frank (18) en Polle Taminiau (20). Afgelopen week arresteerde de politie twee mannen die betrokken zouden zijn geweest bij het gebeuren, maar zij zijn niet de schutters, zo heeft justitie bekend gemaakt.

De twee dode Brabantse moordenaars zijn de 36-jarige Bart Heesbeen en de 29-jarige Hans (Puk) Versteeg. Zij hebben de volkomen onschuldige broers Taminiau destijds op het uitgestrekte landgoed van hun ouders in koelen bloede met een nekschot geliquideerd omdat zij toevallig getuige waren van de moord op de twee drugscriminelen.

Heesbeen blijkt een aatal jaren geleden in de gevangenis zelfmoord te hebben gepleegd waar hij na een zoveelste schietpartij in was beland. Hij blijkt bij een gevangenisgeestelijke indertijd veel zaken opgebiecht te hebben. Ook liet hij een gedetailleerde brief vol daderwetenschap achter die in handen is van de politie.

Versteeg werd een half jaar na de zelfmoord van zijn compaan doodgeschoten bij een drugsruzie in café 't Bossche Huuske.

Eén van de twee mannen die nu voor betrokkenheid is aangehouden is de 36-jarige snackbareigenaar Steven J. Volgens zijn advocaten ontkent hij alle betrokkenheid.

DVD: Innercity 2003

Nadat ik in november naar Qlimax was geweest, was het een maand later tijd voor een heel ander feest. ID&T organiseerde Innercity in de RAI in Amsterdam, waar wederom zo'n 42.500 mensen in allerlei zalen helemaal uit hun dak konden gaan.


Sinds kort ligt de DVD van Innercity in de winkels, met daarbij een CD. De moeite waard?

Overigens geeft FOK! 5 exemplaren van deze DVD/CD weg! Lees verder in de review om te zien wat je moet doen om de Innercity 2003 DVD/CD te winnen!

Consumentenbond dient klacht in over ADSL

rightDe Consumentenbond heeft een klacht ingediend bij de telecom-toezichthouder OPTA over de slechte mogelijkheden om over te stappen van ADSL-provider. FOK! berichtte eerder al over de vele klachten die de consumentenbond kreeg over de ADSL-providers.

Vanaf 1 mei zal het wel mogelijk worden om over te stappen tussen de providers die gebruik maken van het KPN-netwerk zoals Planet, XS4ALL en Het Net. Overstappen naar het netwerk van Tiscali of BBned duurt echter nog steeds zes tot acht weken. In januari liet provider Demon, die gebruik maakt van het net van BBned, al weten dat KPN niet mee wil werken om een overstap-procedure te bedenken. "Technisch gezien is het heel goed mogelijk om over te stappen. Er moet gewoon een kleine aanpassing gedaan worden in de wijkcentrale, maar KPN houdt het tegen. Er is inmiddels wel een maandelijks overleg met BBned en Tiscali, maar het schiet allemaal niet op", zo zegt productmanager Marieke Ligtvoet van Demon. Onlangs dienden Tiscali en BBned al een klacht in bij de OPTA over dit probleem. De toezichthouder heeft de klacht momenteel in behandeling en hoopt begin juni tot een uitspraak te komen, zo zegt een woordvoerder.

KPNOpvallend is dat de OPTA in januari aan FOK! liet weten niks aan het probleem te kunnen doen. De telecomwaakhond zei met handen en voeten gebonden te zitten aan de telecomwet. "In de oude telecomwet staat nog niks over internet", laat een woordvoerder ons weten. "De Eerste Kamer is bezig met de nieuwe telecomwet. Dan krijgen wij ruimere bevoegdheden. Maar voorlopig bemoeien wij er ons niet mee."

De Consumentenbond heeft de OPTA in een brief om maatregelen gevraagd om beter en sneller overstappen tussen de verschillende adsl-netwerken af te dwingen.

Geboeide hoer steelt politiewagen

Een prostituée heeft de politie in de Amerikaanse stad Philadelphia flink te kijk gezet. De vrouw werd geboeid in een politieauto gezet. De agenten plukten haar van de straat in de Allegheny Avenue. De vrouw schoot echter vlug op de voorbank en ging er met de Dodge minivan vandoor.

"Het gebeurde zo snel, het is echt ongelooflijk", zucht agent Debra Reilly. De politie vond de dienstwagen enkele straten verderop leeg terug in Port Richmond. De politie is nu op zoek naar de hoer die waarschijnlijk haar boeien nog om heeft.

Omroep Pim Fortuyn vraagt om uitstel

De nieuwe publieke omroep 'Pim Fortuyn' heeft uitstel gevraagd voor het inleveren van de benodigde 50.000 leden om kans te maken op een C-status binnen het publieke bestel. Hoeveel handtekeningen er nu precies zijn is niet bekend, maar het zijn er nog niet voldoende.

Afgelopen maandag moest de omroep eigenlijk de handtekeningen inleveren. Maar dat lukte niet. Initiatiefneemster J. Vetter heeft daarop uitstel aangevraagd. Of dit ook gehonoreerd zal worden, is nog niet bekend.

DeNíeuwe Omroep Nútopia en Omroep Max haalden wel de benodigde 50.000 leden.

Uitslagen UEFA Cup (3-03-2004)

Gisteravond werd de derde ronde in de UEFA Cup afgespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

PSV (Ned) - Perugia (Ita) 3-1 (0-0)
Gençlerbirligi (Tur) - AC Parma (Ita) 3-0 (1-0)
Dnjepropetrovsk (Oek) - Olympique Marseille (Fra) 0-0 (0-1)
AS Roma (Ita) - Gaziantepspor (Tur) 2-0 (0-1)

Teplice (Tsj) - Celtic (Sch) 1-0 (0-3)
Bordeaux (Fra) - Groclin (Pol) 4-1 (1-0)
Debrecen (Hon) - Club Brugge (Bel) 0-0 (0-1)
Besiktas (Tsj) - Valencia (Spa) 0-2 (2-3)

Levski Sofia (Bul) - Liverpool (Eng) 2-4 (0-2)
Rosenborg (Noo) - Benfica (Por) 2-1 (0-1)
Newcastle United (Eng) - Valerenga (Noo) 3-1 (1-1)
Panathinaikos (Gri) - AJ Auxerre (Fra) 0-1 (0-0)
Kalou
Internazionale (Ita) - FC Sochaux (Fra) 0-0 (2-2)
Real Mallorca (Spa) - Spartak Moskou (Rus) 0-1 (3-0)
Villarreal (Spa) - Galatasaray (Tur) 3-0 (2-2)
Barcelona (Spa) - Brøndby (Den) 2-1 (1-0)
Cocu 1x

Vandaag zal worden geloot voor de wedstrijden in de 1/8 finales. Bij de loting zullen de teams in twee groepen van acht worden verdeeld. In elke poule zijn vier geplaatste teams.

De geplaatste teams zijn: FC Barcelona, Valencia, Liverpool, Internazionale, AS Roma, Real Mallorca, Girondins de Bordeaux en PSV. Deze teams loten één van de overige acht clubs: Villarreal, AJ Auxerre, Newcastle United, Benfica, Celtic, Club Brugge, Olympique Marseille en Gençlerbirligi.

De wedstrijden worden gespeeld op donderdag 11 en donderdag 25 maart.

Uitslag PSV - Perugia

PSV speelde gisteravond de returnwedstrijd in de derde ronde van de UEFA Cup. Perugia werd daarin met 3-1 opzij gezet.

De wedstrijd begon angstig voor PSV, dat met drie verdedigers startte. Zé Maria schoot namens Perugia op de paal. Halverwege de eerste helft gaf Mark van Bommel echter een vrije trap mooi voor waarop Kevin Hofland met het hoofd de score opende. Vlak voor rust was het uitgerekend Mateja Kezman die PSV op een veilige 2-0 zette. Met een op het oog gelukkige aanname kapte hij twee man uit en hij schoot fraai binnen. Na 1357 minuten zonder Europees doelpunt was het dan raak.

Vlak na rust wist Kezman ook de derde PSV-treffer binnen te tikken. Young-Pyo Lee kreeg even later nog een gouden kans, maar die was niet aan hem besteed. In de slotminuut bepaalde Zé Maria via een fraai genomen vrije trap de eindstand op 3-1.


PSV - Perugia (3-1)
22' Hofland 1-0
44' Kezman 2-0
48' Kezman 3-0
88' Zé Maria 3-1

Geel: Hofland (PSV), Gatti (Per)

PSV: Waterreus, Bøgelund (Colin/72), Hofland, Bouma, De Jong, Lucius, Vogel (Van der Schaaf/84), Van Bommel, Robben, Vennegoor of Hesselink (Lee/34), Kezman

Perugia: Kalac, Diamoutene, Di Loreto, Fresi, Ignoffo (Fusani/50), Zé Maria, Obodo, Gatti, Di Francesco, Bothroyd (Turchi/50), Do Prado

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #143 (not very sfw!)
special
Weekend gifdump #104
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #143
special
AI Picture Gallery #113
special
Random Pics van de Dag #851
special
FOK! Zien en doen: Museum voor Beeld en Geluid Den Haag
©FOK.nl e.a.