[Update] Gifwolk trekt over Antwerpen

Rond de klok van één is in het Antwerpse havengebied een vrachtwagen, geladen met het giftige broom, gekanteld. Omdat de lading uit het voertuig lekt is in een straal van 500 meter rond de vrachtwagen alles ontruimd.

De federale politie roept de bevolking ten Noorden van Antwerpen, Kapellen en Stabroek dringend op ramen en deuren te sluiten. De burgemeester van Antwerpen heeft rampenfase 2 afgekondigd, dat houdt in dat de burgemeester de rampenbestrijding coördineert. Voor zover bekend zijn er buiten de chauffeur van de vrachtwagen geen gewonden gevallen.

Update 17:13
Omdat een deel van het giftige goedje via de riolering in de waterloop 'het Schijn' is terecht gekomen, is de woonwijk Schoonbroek geëvacueerd.

Broom, een vloeistof, scheidt een sterk prikkelende geur af en zorgt voor geirriteerde ogen en luchtwegen. Inmiddels zijn er in het havengebied 120 mensen door de gifwolk bevangen, twaalf van hen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Momenteel is rampenfase 3 afgekondigd. De snelweg A12 (Antwerpen - Bergen Op Zoom) is afgesloten voor alle verkeer.


De brandweer is bezig met het dichten van het lek

De brandweer slaat inmiddels het gif neer met schuim en water, en probeert het lek te dichten. Ook de riolering wordt afgesloten.