FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 3 maart 2004

Charles Groenhuijsen nieuwe presentator NOS Journaal

Charles Groenhuijsen tijdens de oorlog in IrakCharles Groenhuijsen gaat waarschijnlijk Philip Freriks opvolgen als presentator van het NOS Journaal van 20.00 uur. Philip Freriks gaat per januari 2006 met vervroegd pensioen. Een woordvoerder van de NOS liet weten dat nog niets definitief is, maar dat dit plan wel serieus wordt bekeken.

Wouter KurpershoekDe plek van Groenhuijsen als VS-correspondent in Washington, zou kunnen worden overgenomen door verslaggever Wouter Kurpershoek. Charles Groenhuijsen blijft in ieder geval nog tot en met januari 2005 in Amerika. In november zal hij de verkiezingen in de VS nog verslaan, en ook zal hij de inauguratie van de nieuwe president nog meemaken.

In een interview met FOK! ongeveer een jaar geleden zei Groenhuijsen: "Mijn contract met de NOS loopt nog tot en met 2004, en het is nog niet duidelijk of de NOS mij daarna wil terughalen. Misschien bieden ze me dan een andere baan aan. Dan moet ik, samen met mijn vrouw en kinderen natuurlijk, beslissen wat we willen. Maar dat is op dit moment nog niet aan de orde. Het is hier heel erg leuk, de kinderen hebben het erg naar hun zin. Maar ook Nederland is erg leuk. Dus het is nog niet helemaal duidelijk.". De leiding van het NOS Journaal lijkt er nu dus voor gekozen te hebben Charles Groenhuijsen terug te halen.

Aankondiging serverupgrade en downtime

Zoals vrijdag in Plaatsing nieuwe server gemeld is er onlangs een nieuwe FOK!server in het rack bij Tweakers.net geplaatst, die ingezet wordt voor het draaien van de database. Die server gaat vanavond voorbereid worden voor gebruik, en dat houdt in: downtime.

De inhoud van de complete FOK!database (lees: een flink aantal gigabytes) zal van de huidige databaseserver Alicia naar de nieuwe Alicia geïmporteerd worden. Dit proces zal zeker enkele uren in beslag gaan nemen, wat betekent dat er de gehele nacht geen gebruik gemaakt kan worden van de database. Downtime dus.

In het kort: de werkzaamheden beginnen om 21.00 uur en duren de gehele nacht.

En we zijn alweer klaar. Zie dit topic voor meer info: Aankondiging serverupgrade en downtime

Dutroux: 'ik handelde in opdracht van Nihoul'

De derde dag van het proces Dutroux voor het Assisenhof in Aarlen stond in het teken van de verklaringen van de beschuldigden. Vandaag zijn Marc Dutroux en Michelle Martin aan bod gekomen.

Marc Dutroux
Marc Dutroux begon met te verklaren dat hij een moeilijke jeugd heeft gehad. Zijn moeder zou hem niet hebben gesteund en zijn vader wilde hem niet accepteren. Daarna vertelde Dutroux hoe het allemaal begon. Volgens Dutroux hadden Nihoul, Lelièvre en Weinstein de meisjes Julie en Mélissa ontvoerd. Hij kwam daar achter doordat hij, toen hij op een dag thuis kwam, de twee meisjes en de drie mannen in de woonkamer aantrof. Zijn vrouw, Michelle Martin, heeft hem vervolgens uitgelegd dat de meisjes waren ontvoerd en dat ze een tijdje in huize Dutroux zouden verblijven. Nadat Nihoul even met Mélissa had 'gespeeld', wilden de drie mannen weer vertrekken. Dutroux heeft de kinderen toen gevraagd of ze met meneer Nihoul mee wilden gaan of dat ze bij hem wilden blijven. Omdat de kinderen bij Dutroux wilden blijven, hebben Weinstein en Dutroux toen de kelder in gereedheid gebracht.


Marc Dutroux verschuilt zich achter een enveloppe nadat fotografen even de rechtszaal inmochten

Verder verklaarde Dutroux dat hij 5.700 euro aan zijn vrouw heeft gegeven voor de verzorging van de twee meisjes, toen Dutroux de gevangenis in moest. Dutroux had verwacht de meisjes levend aan te treffen na zijn vrijlating in maart 1996. Ze waren echter al overleden. Eerder had Dutroux verklaard dat de meisjes na zijn vrijlating nog wel leefden, maar wel stervende waren. Op de vraag van assisenvoorzitter Goux, waarom hij nu een andere verklaring aflegde, antwoordde Dutroux dat hij dat had gedaan om anderen te beschermen.

Over de ontvoering van An en Eefje wist Dutroux mede te delen dat hij dat gedaan had in opdracht van Nihoul. Nihoul zou Dutroux met de dood hebben bedreigd nadat Dutroux aan Nihoul had verklaard dat hij Julie en Mélissa aan een ander, fictief, netwerk had uitgeleverd. Andere nieuwe elementen waren dat Dutroux verklaarde dat hij de ontvoering van An en Eefje samen met Lelièvre en twee politieagenten had uitgevoerd. Dutroux dacht dat de meisjes zich in het netwerk zouden moeten prostitueren. Verder melde hij nog dat hij het heel spijtig vond dat de meisjes zijn gestorven.

Ook Laetitia en Sabine zouden in opdracht van Nihoul zijn ontvoerd. Omdat Dutroux wat affectie voelde voor Sabine heeft hij tegen Nihoul gezegd dat hij ook haar aan een ander Netwerk had uitgeleverd. Nihoul eiste dat Dutroux een ander meisje zou regelen: Laetitia.

Volgens Dutroux had niet hij maar Gerard Pinon Weinstein levend had begraven, nadat Michelle Martin hem slaapmiddelen had toegediend.

Michelle Martin
De verklaring van Michelle Martin komt er op neer dat ze in de macht van Dutroux was. Ze durfde daardoor niet naar de politie te stappen. Volgens Martin was leven met Dutroux als binnentreden in een sekte.


Michelle Martin tijdens haar verhoor

Martin acht zichzelf mede verantwoordelijk voor de dood van Julie en Mélissa omdat ze hen geen eten heeft gegeven toen Dutroux in de gevangenis zat. Verder betuigde ze spijt tegenover Sabine, Laetitia en de families van de overleden kinderen, omdat ze niet in staat was om Dutroux aan te geven.

Lees voor meer informatie het dossier over de zaak Dutroux.

De la Rosa: "Ferrari vierde team"

McLaren testcoureur De la Rosa zet zijn geld dit jaar in op Juan Pablo Montoya, De la Rosa verwacht dat Montoya dit jaar de wereldtitel zal veroveren

"Er komt een periode aan waarin Michelin zal domineren", vertelt De la Rosa tegenover de Spaanse krant Marca. "Bridgestone heeft lang gedomineerd, maar op dit moment zijn de Michelins competitiever, en de F1 gaat een andere periode tegemoet. De dominantie van Ferrari heeft een aantal jaren voortgeduurd, maar nu zijn er teams die harder en beter werk verricht hebben dan Ferrari."

Van de top-teams rijden dit jaar Williams, McLaren en Renault op Michelin, terwijl Ferrari als enige topteam op Bridgestone rijd. De la Rosa verwacht dan ook dat Ferrari het vierde team zal zijn.

"Williams is waarschijnlijk de favoriet, omdat ze tijdens de laatste race van vorig seizoen het sterkst waren. Ook lijkt hun wagen erg goed te werken", vertelt de Spanjaard. "McLaren zal er dichtbij zitten, ze zullen bijna even snel zijn."

"Dit zijn de favorieten, gevolgd door Renault, die mogelijk voor verrassingen gaan zorgen. Dan komt Ferrari, dat volgens mij dit jaar achter deze drie teams zal zitten."

Alonso: "Beste rijders niet in F1"

Fernando Alonso heeft niet het idee dat het de beste coureurs zijn die de Formule 1 weten te bereiken.

De Formule 1 wordt gezien als het hoogste niveau in de autosport en daarom wordt er vaak vanuit gegaan dat in de Formule 1 ook de beste coureurs ter wereld rondrijden. Volgens Alonso klopt dit niet. Volgens hem reden er in zijn karttijd 15 tot 20 betere rijders rond dan er nu in de Formule 1 rijden.

Fernando Alonso wordt samen met Juan Pablo Montoya en Mark Webber tot de beste coureurs van hun generatie gerekend. Zelf denkt Alonso er niet zo over: "De beste coureurs rijden niet in de Formule 1, omdat ze het geld of het geluk niet hadden. Ik heb het geluk en de kans wel gehad. Ik dacht dat ik voor altijd in de karts zou blijven rijden. Ik besef dat ik gelukkig ben geweest en heb nog steeds het geluk dat ik hier mag rondrijden."

Leinders wacht op licentie

Vandaag werd de Belg Bas Leinders door Minardi voorgesteld als testrijder. Het is echter allerminst zeker dat hij vrijdag mag rijden.

De reden daarvan is dat hij nog geen superlicentie heeft. Voor de superlicentie, die je moet hebben wil je in de Formule 1 rijden, moet je aan een aantal eisen voldoen. Leinders voldoet nog niet aan alle eisen en daarom zal een commissie de beslissing moeten nemen of Leinders de superlicentie krijgt.

Normaal gesproken heeft men twee weken nodig voor het besluit. Gezien de late bekendmaking is die tijd er niet meer en is het voor Leinders te hopen dat men voor vrijdag al een beslissing neemt. Anders zal hij minstens tot Maleisië moeten wachten.

Leinders reageerde: "Ik zal sowieso in Maleisië rijden, maar ik zou graag ook dit circuit leren kennen. Ik heb nog niet de benodigde 300 kilometers afgelegd om in het bezit te komen van de superlicentie. Mijn CV is goed, maar regels zijn regels. Dat is realistisch. Het is 'fifty-fifty'."

Cordone wederom positief

De Argentijnse aanvaller Carlos Daniel Cordone is voor de tweede maal in nog geen jaar tijd positief bevonden bij een dopingtest.

De 29 jarige aanvaller, die eerder voor het Engelse Newcastle United uitkwam, werd betrapt na een wedstrijd van zijn club San Lorenzo en kan nu een schorsing tegemoet zien van mininmaal 2 jaar. In april 2003 werd Cordone ook al positief bevonden en kreeg toen een schorsing van drie maanden.

Baby dagenlang onder lijk moeder

Gisteren werd een zeven maanden oude baby gevonden onder het lijk van haar vermoorde moeder. Het meisje lag in een huis in het Duitse Krefeld en heeft bijna een week zonder water en voedsel overleefd. Na uren van intensieve zorg is ze nog steeds niet buiten levensgevaar.

De politie meldde dat de ex-man van de 21-jarige vrouw bekend heeft haar vermoord te hebben. Volgens verschillende Duitse kranten had hij woensdag al de politie gebeld, waarop een patrouille het huis ging controleren. Ze vertrokken echter toen niet werd open gedaan. Zondag werd een tweede keer aangebeld, weer zonder resultaat.

De dode vrouw en haar baby werden uiteindelijk dinsdag pas gevonden, na verschillende klachten van geurhinder van de buren.

Hacker geprezen door rechter

Dinsdag is een Israelische hacker door de rechter vrijgesproken voor zijn daden. Hij had onder meer de site van inlichtingendienst Mossad gehackt. Volgens Avi Mizrahi wilde hij echter alleen de veiligheid van de site controleren.

De rechter bleek het met Avi eens te zijn en sprak hem vrij. De rechter ging zelfs zo ver dat hij de man prees voor zijn daden. De hacker zou hebben gehandeld in het algemeen belang van de Israëliërs. "Internet surfers die de kwetsbaarheid van websites controleren zijn in het algemeen belang bezig. Als hun bedoelingen niet kwaadaardig zijn en ze geen schade veroorzaken moeten ze zelf geprezen worden." Aldus de rechter.

Leraar geschorst na weddenschap

De schoolleiding van de Amerikaanse Miami Beach High School heeft besloten een leraar wetenschappen te schorsen, omdat hij een weddenschap was aangegaan met zijn klas. De leraar had een geldsom van omgerekend 16 euro beloofd aan degene die van twee hoog uit het raam zou springen.

Tot verbazing van de docent stond één leerling op, kroop door het raam en sprong naar beneden. Hij kwam zonder een schrammetje op te lopen veilig op de grond terecht en liep fluitend het klaslokaal binnen, waarna hij zijn gewonnen bedrag opeiste.

Niet alleen de schoolleiding heeft maatregelen genomen na deze actie, ook de politie van Miami heeft een onderzoek ingesteld.

Wereldtitels wakzwemmen weer vergeven

Het was ook dit jaar weer een frisse bedoening bij het WK wakzwemmen. Ruim driehonderd deelnemers streden afgelopen weekend in Muonio (Finland) om de wereldtitels.

In Muonio, waar de middagtemperatuur rond deze tijd doorgaans bij -7 graden Celsius blijft steken, lag voor de deelnemers een wak van 25 meter lengte klaar. De watertemperatuur bedroeg 1 graad boven nul. De deelnemers varieerden in leeftijd van 11 tot 79 jaar en waren afkomstig uit zes landen. De Finnen, die een thuiswedstrijd zwommen, bleken het sterkst. De winnares van de 60+ categorie Tuula Koskivirta sprak uit wijsheid waar de winnaarsgeest om draait: "zo snel mogelijk dat water uit!"

Ghadi Boustari (34), die overigens niet in de prijzen viel, zei trots te wezen op zijn prestatie: "dit is de enige sport waarin ik Libanon op wereldniveau kan verdedigen."

Dief zit klem bij poging tot diefstal

t1m.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

In Gouda heeft de politie gisteren een 29-jarige man uit Delft aangehouden die na een poging tot inbraak vast was komen te zitten. De man zat met zijn hand klem tussen de laaddeur van een vrachtwagen.

De chauffeur van de wagen was kort daarvoor weggelopen en had de laaddeur met een afstandsbediening gesloten. Hij zag daarbij niet dat de verdachte net in de auto wilde klimmen. De dief probeerde de roldeur met zijn hand tegen te houden, maar kwam daarbij klem te zitten. De politie bevrijdde de man met een breekijzer en arresteerde hem direct.

De verdachte ontkende echter dat hij op het dievenpad was. Volgens hem viel er bijna een doos uit de vrachtwagen en wilde hij deze terugduwen. De man is na verhoor vrijgelaten.

Persstilte ruzie Verstappen-Trust

Jos Verstappen en Trust hebben afgesproken voorlopig in de pers geen woorden meer vuil te maken aan elkaar.

Na de onenigheid na het mislukken van de pogingen om Verstappen bij Jordan te laten rijden, willen beide partijen nu rust. Gisteren is tijdens een bijeenkomst besloten geen uitspraken meer te doen over elkaar in de pers. Tijdens die rustperiode zal ook worden bekeken of er nog een basis is om samen te werken in de Formule 1 of de autosport.

De eerder aangekondigde rechtzaak die Verstappen zou aanspannen als Trust Jordan zou gaan sponsoren is hiermee ook van de baan. Trust staat nog wel op het punt een overeenkomst met Jordan te sluiten.

Jerney Kaagman klaagt FOK! aan

Zojuist is bekend geworden dat Jerney Kaagman, o.a. bekend van de Idols-jury, FOK! gaat aanklagen. Zoals hier is te lezen wordt FOK! aangeklaagd wegens het schenden van het portretrecht.

De inhoud van de brief:

Zojuist ontving ik een niet zo vriendelijke mail van de advocaat van Jerney Kaagman die haar foto's verwijderd wilde zien worden, en en-passent ook nog even 2500 euro geleden schade en 500 euro aan kosten voor de advocaat wilde verhalen.

Het ging om Kalff Katz & Koedooder Advocaten (entertainment-, media- & ICT- lawyers) uit Amsterdam.

De brief stond hier integraal te lezen, maar de advocaat meent dat dit inbreuk maakt op de auteursrechten, vandaar dat deze integrale versie is verwijderd.

Danny


Inmiddels heeft Danny aan punt A voldaan, maar zal verder geen gehoor geven aan de overige sommaties.

CD: Ben Liebrand's Grandmix 2003

Als groot liefhebber van dancemixen en vooral jaarmixen die een periode van één dance jaar bestrijken, is het natuurlijk niet zo verwonderlijk dat ik wederom blij werd toen ook The grandmix 2003 in mijn schoot werd geworpen om deze te reviewen. Na het succes van de eerdere review: Grandmix The Disco Edition 2 is het nu de beurt aan de jaarmix van 2003 The Grandmix 2003 van Ben Liebrand.


Dit keer kreeg ik hem niet per post maar letterlijk en figuurlijk in mijn handen gedrukt op de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van de FOK! Crew. Dus wederom met veel plezier bied ik jullie de review van deze CD’s aan.

Moeder vindt 'overleden' dochter terug

stijnw, Mute_Me, pdiscs, ZozoVII en M_D hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een Amerikaanse moeder heeft vorige maand ontdekt dat haar dood gewaande dochter nog steeds in leven is. De moeder herkende haar kind, waarvan werd aangenomen dat het in 1997 bij een brand omgekomen was, op een verjaardagsfeestje.

Toen de vrouw haar dochter aan een kuiltje in haar gezicht herkende, waarschuwde zij de politie. DNA-onderzoek wees uit dat het meisje inderdaad haar echte dochter is. De moeder verklaarde dat ze altijd was blijven geloven dat haar dochter nog in leven was. Dit geloof was onder andere gebaseerd op het feit dat het lichaam van het kind nooit gevonden was, en een venster dat open bleek te staan, terwijl de brand in de koude decembermaand plaats vond.

De 41-jarige ontvoerster is nog spoorloos. Zij wordt verdacht van ontvoering en brandstichting om haar sporen uit te wissen. Het inmiddels zesjarige meisje is tijdelijk aan de kinderbescherming toegewezen.

Problemen met de FOK! frontpage

Zoals jullie waarschijnlijk wel gemerkt hebben zijn er nog een aantal zaken die verre van vlekkeloos lopen op de Frontpage van FOK!. Er zijn een aantal bugs die bekend zijn en ook weten we van het bij tijd en wijlen traag zijn van de site.

Het enige wat we hier momenteel over kunnen zeggen is dat er dagelijks keihard door de devvers HighLander en Breuls wordt gewerkt om de problemen zo veel mogelijk op te lossen. De bereikbaarheids problemen helpen er echter niet echt aan mee om de devvers de tijd te geven om de bekendste bugs op te lossen. Het topic Plaatsing nieuwe server moet de mensen die hier veel tijd insteken wat extra ruimte geven om hun ding te kunnen doen. Voor wat informatie over de voortgang van het oplossen van de problemen kan je in Okee, wat is er aan de hand ? terecht.

We hopen dat jullie het vertrouwen in FOK! niet verliezen en we proberen de overlast tot een minimum te beperken.

Manchester rijkste club

Uit een onderzoek van het bureau Deloitte blijkt dat Manchester United de rijkste voetbalclub van de wereld is.

Het bureau onderzocht de geschatte inkomens van alle topclubs gebaseerd op vorig seizoen. Daaruit bleek dat de Engelse club de hoogste omzet had afgelopen jaar. Bij de eerste twintig clubs staat geen Nederlandse club. Wel verrassend is de zestiende plaats van het Engelse Leeds United die, ondanks de grote financiële problemen, toch nog een inkomen hadden van bijna 86 miljoen euro.

Top 5

1. Manchester United ¤ 234,96 miljoen
2. Juventus ¤ 204,05 miljoen
3. AC Milan ¤ 187,12 miljoen
4. Real Madrid ¤ 179,90 miljoen
5. Bayern Munchen ¤ 152,04 miljoen

Vogels verstaan apentaal

Wetenschappers van de universiteit van St Andrews in Schotland beweren, dat neushoornvogels onderscheid kunnen maken tussen de verschillende waarschuwingssignalen van apen. Signalen die voor hen niet interessant zijn, worden genegeerd. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat wordt aangetoond dat vogels de "taal" van een andere diersoort kunnen interpreteren.

Biologen Hugo Rainey, Professor Peter Slater en primatoloog Dr Klaus Zuberbühler bestudeerden achttien maanden lang het gedrag van neushoornvogels en Dianameerkatten in West Afrika. Dianameerkatten (een apensoort) zijn uitstekende wachtposten en waarschuwen elkaar tegen roofdieren. De wetenschappers zagen, toen zij de alarmsignalen van de apen bestudeerden, dat er vaak neushoornvogels in de buurt waren. De beide diersoorten hebben een gemeenschappelijke vijand - de kroonarend - en ze merkten dat de vogels alleen reageerden op de specifieke alarmkreet die de apen gebruiken om te waarschuwen voor de arend. Ze begonnen zelf duidelijk vaker te schreeuwen, vermoedelijk om andere neushoornvogels te waarschuwen. Op alarmsignalen over luipaarden reageren de neushoornvogels niet.

"We veronderstellen dat de neushoornvogels niet reageren op de luipaard-alarmkreten van de Dianameerkatten, omdat een luipaard voor hen geen bedreiging vormt," zo legde Hugo Rainey uit. "Dit demonstreert hoe vaardig vogels zijn in het verkrijgen van relevante informatie over roofdieren uit de roep van andere diersoorten."

Van sommige zoogdieren is bekend, dat ze onderscheid kunnen maken en reageren op waarschuwingskreten van andere zoogdieren en vogels. Tot nu toe was echter nog nooit onderzocht of vogels de verschillende kreten van zoogdieren uit elkaar kunnen houden.

Te hoog begrotingskort kost Zalm vier flessen wijn

Minister Zalm (Financiën) ging eind vorig jaar een weddenschap aan met enkele lezers van zijn weblog. Het begrotingstekort in 2003 en 2004 zou volgens hem onder de grens van drie procent blijven. Zalm zelf rekende op 2,7 of 2,8 procent. Helaas voor de minister bleek vorige week dat het tekort in 2003 tot drie procent is opgelopen.

In eerste instantie durfde niemand de weddenschap met Zalm aan. Uiteindelijk meldden zich toch vier burgers. Omdat zij de weddenschap van Zalm hebben gewonnen, ontvangen zij binnenkort een fles wijn van hem.

Michael schrijft McLaren af

Michael Schumacher denkt niet dat McLaren nog een echte concurrent is dit seizoen.

Gevraagd naar de concurrenten voor de wereldtitel vertelde Michael Schumacher dat hij in Williams en Renault zijn grootste concurrenten ziet. Toen voorzichtig werd gevraagd of hij niet een team vergat zei hij: "Nee, dat waren ze. Ik noemde deze teams bewust op zonder McLaren te zijn vergeten."

In veranderingen van racestijl door de nieuwe motorregel gelooft Michael Schumacher niet. Hij denkt dat niemand voorzichtiger zal gaan rijden of het gaspedaal niet meer maximaal zal intrappen.

Montoya loopt weg na grappen

Juan Pablo Montoya is weggelopen bij een persconferentie die op een promotiedag van Williams werd gegeven.

Tijdens de persconferentie maakten enkele Australische radiopresentatoren grappen over Montoya's naam en stelden zijn geduld op de proef door uitgebreid mobiele telefoongesprekken te voeren. Montoya had het gehad en liep weg. Ook na een poging om hem terug te laten komen, bleef hij weg. Dit tot groot ongenoegen van Williams.

Sponsor Allianz had de dag georganiseerd en had vele klanten uitgenodigd. Hopend op positieve publiciteit hadden ze de radiopresentatoren van het programma Blood Sweat and Beers uitgenodigd. Het weglopen van Montoya zorgde voor een aardige domper op de sfeer.

[Upd] Wilux titelsponsor Minardi

Wilux meldt dat ze hoogstwaarschijnlijk de hoofdsponsor worden van Minardi. Voor de zekerheid moet nog wel een optie worden afgewacht.

Op 18 februari heeft Wilux met Paul Stoddart onderhandeld over een hoofd- en titelsponsorschap. De beide partijen kwamen tot overeenstemming, maar moesten nog wel afwachten. Aangezien een Aziatisch bedrijf eerder een voorcontract met Minardi afsloot, wat tot en met 3 maart nog bevestigd kan worden, kan dat bedrijf het hoofdsponsorschap nog opeisen.

Hoogstwaarschijnlijk gebeurt dit niet meer en zal Minardi officieel 'Wilux Minardi Cosworth F1 Team' gaan heten. Wilux krijgt zeggenschap over de invaller bij het uitvallen van één van de coureurs. Over de derde coureur wordt nog onderhandeld. Leinders zal in Melbourne de derde coureur zijn, maar Wilux ziet liever bij de andere races Tom Coronel instappen als derde rijder. De toezegging is er al wel dat Coronel minstens één keer voor Minardi zal gaan testen.

Update:
Op de officiële site van Minardi wordt gemeld dat het hoofdsponsorschap van Wilux nu officieel is. Het logo van Wilux en de naam zullen prominent op de Minardi en op de teamkleding komen te staan. In hetzelfde bericht wordt melding gemaakt van Bas Leinders als officiële testrijder.

Boutahar in beeld bij NEC

Internetsite Forzanec meldt dat NEC interesse heeft in RKC Waalwijk speler Said Boutahar

Aan het eind van dit seizoen mag de 21 jarige middenvelder transfervrij vertrekken bij de club uit Waalwijk, omdat RKC Waalwijk de optie om het contract met hem te verlengen niet heeft genomen vanwege financiële problemen. Boutahar speelde eeerder o.a voor Feyenoord en Excelsior. Dit seizoen speelde hij voor RKC Waalwijk 23 wedstrijden waarin hij 5 keer scoorde.

Voorzitter Chelsea stapt op

Ken Bates is opgestapt als voorzitter van Chelsea. Een reden hiervoor is nog niet bekend gemaakt.

Bates was tot afgelopen zomer eigenaar van Chelsea. Na de verkoop aan Roman Abramovich werd besloten dat hij wel voorzitter zou blijven. Blijkbaar is nu de tijd gekomen voor een vertrek bij de club.

In 1982 kocht Bates Chelsea voor één pond en nam de schulden van de club ter waarde van zo'n twee miljoen euro ook over. Onder Bates werd Chelsea de topclub die het nu is. Roman Abramovich betaalde afgelopen zomer ruim 200 miljoen euro voor de club.

Mbamba begrijpt het niet meer

Emile Mbamba begrijpt niet waarom hij bij Vitesse niet meer aan spelen toe komt en waarom niemand hem dat uitlegt.

Met vijf doelpunten is Mbamba dit seizoen nog steeds de clubtopscorer van Vitesse. Sinds de winterstop krijgt de aanvaller geen speeltijd meer en afgelopen weekend zat hij zelfs niet meer bij de selectie. Het aantrekken van Van Vossen heeft voor nog meer vertwijfeling gezorgd.

Mbamba vertelde: "Ik begrijp er echt niks van waarom ik buiten de boot ben gevallen. Na de winterstop stond ik er opeens niet meer in. Daarvoor heb ik nooit enige uitleg gekregen. Dat is al zo sinds de komst van Rink en nu is er nog een nieuwe aanvaller bijgekomen. Maar ik blijf me vol inzetten op de training."

Nu Mbamba in Arnhem niet meer aan spelen toe komt, wil hij graag toestemming om voor het Olympisch elftal van Kameroen te gaan spelen: "We spelen op 14 maart tegen Congo en twee weken later tegen Mali. We hebben tien punten uit vier duels en staan er zeer goed voor. De vorige wedstrijd was ik er wel bij, maar speelde ik niet, omdat ik te laat was. Toen had ik namelijk voor Vitesse gekozen. Als ik nu toch niet in aanmerking kom om te spelen, wil ik naar Kameroen voor die interlands."

Dodental aanslagen Irak loopt op tot 180

Irak: icoontje De aanslagen in de Iraakse steden, gisteren, hebben tot nu toe zeker 180 mensen het leven gekost. De diverse bomaanslagen zorgden ervoor dat het de bloedigste dag sinds het einde van de oorlog was in Irak. Niet eerder waren er zoveel doden.

Volgens ooggetuigen vonden in de heilige stad Karbala, in het midden van Irak, minstens drie ontploffingen plaats. In deze stad zijn al ruim honderd doden geteld. Tegelijk met deze aanslagen vonden in Bagdad ook explosies plaats. Hierbij kwamen 75 mensen om het leven. De ontploffingen gebeurden tijdens het sji'itische martelaarsfeest, waarbij de marteldood van de kleinzoon van de profeet Mohammed herdacht wordt. Alle slachtoffers zouden sji'itische moslims zijn.

De explosies vonden gelijktijdig plaats. Ze zouden zijn veroorzaakt door bommen die verstopt waren in tassen of dozen. Volgens het Amerikaanse leger zou het gaan om een zelfmoordactivist. In de stad ontstond direct na de explosies een enorme chaos. Volgens de Iraakse politie zijn bij de stadspoorten vier mortiergranaten tot ontploffing gebracht.


Grote paniek tijdens een explosie in Karballa

Invoering puntenrijbewijs nabij

Als het aan Minister Peijs van Verkeer ligt, dan wordt zo snel mogelijk definitief het puntenrijbewijs ingevoerd in Nederland. Al eerder werd er door de Tweede Kamer aangedrongen op het invoeren van het strafpuntensysteem voor automobilisten en motorrijders.

De minister hield in eerste instantie de boot af, omdat ze vreesde dat de komst van het puntenrijbewijs een hoop bureaucratische rompslomp met zich mee zou brengen. Volgens de minister is het CDA nu met een plan gekomen dat tegemoet komt aan haar bezwaren.

In het CDA-voorstel staat onder meer dat een beperkt aantal overtredingen mee zullen gaan tellen voor het strafpuntensysteem. Daarnaast zullen de overtredingen elektronisch vastgelegd gaan worden op een creditcard-achtig rijbewijs.

Vrienden Murat van school gestuurd

Vandaag is bekend geworden dat Het Terra College in Den Haag de vriendin en twee vrienden van Murat D. van school heeft gestuurd. De vrienden van Murat D. zouden nog altijd dagelijks hun sympathie tonen voor de moord op de docent Hans van Wieren.

De docenten weigeren hen nog langer les te geven. Inmiddels zit het drietal voorlopig bij een opvangvangproject voor leerlingen met gedragsproblemen.

Naar nu blijkt heeft het Terra College eind januari nog 24 andere leerlingen met dezelfde redenen geschorst. Deze leerlingen mochten terugkomen na het volgen van een speciaal trainingsprogramma en het beloven van beterschap.

John Kerry wint 'Super Tuesday'

Deggy112 had ons via de nieuws-submit te melden:

'Supertuesday' is gewonnnen door de Amerikaanse senator John F. Kerry. Hij mag het op twee november op gaan nemen in de Amerikaanse presidentsverkiezingen tegen de huidige president George W. Bush.

De 60-jarige Vietnamveteraan Kerry is de nieuwe democratische presidentskandidaat. Tijdens de voorverkiezingen van gisteren in tien staten wist Kerry in negen staten te winnen. Alleen in Vermont moest hij de zegen aan Howard Dean laten, die al uit de race was. Zijn enige overgebleven opponent, John Edwards, heeft nu ook opgegeven.

Bush belde Kerry meteen op om hem te feliciteren. "Het was een prettig gesprek".

Kijk voor meer nieuws in ons Dossier Elections 2004.

Liever langere straf dan niet roken

Een 73-jarige Canadees die tot 20 maanden gevangenisstraf in een rookvrije gevangenis werd veroordeeld, heeft via zijn advocaat een langere straf gevraagd, maar dan wel in een gevangenis waar wel gerookt mag worden.

Angelo Foti schoot een man neer in zijn achtertuin, die probeerde een sneeuwscooter te stelen die Foti's zoon van hem gekocht had. De oneerlijke vorige eigenaar raakte hierbij gewond en Foti werd tot 20 maanden cel veroordeeld. Toen Angelo zich realiseerde dat hij de straf in een provinciale gevangenis uit moest zitten, waar roken verboden is, wond hij zich op.

Zijn advocaat pleitte toen voor een straf van 24 maanden. Dat betekent dat Foti naar een federale gevangenis moet, en daar mag wel gerookt worden. Foti rookt een pakje per dag.

Tristante Oliva opnieuw in beeld

Scheidsrechter Pedro Tristante Oliva heeft zich in twee weken tijdsbestek redelijk onmogelijk gemaakt bij de Spaanse voetbalfan. Zondag stuurde de arbiter de 'onschuldige' Thiago Motta van het veld.

Twee weken geleden werd de arbiter door verscheidene kranten in het zonnetje gezet nadat hij Real Madrid in de wedstrijd tegen Valencia in blessuretijd een dubieuze strafschop toekende. Een grote schare fans maakte die zaak aanhangig bij de rechter.

Afgelopen zondag mocht Tristante Oliva Deportivo La Coruña-FC Barcelona in goede banen leiden. Phillip Cocu maakte in die wedstrijd een opzettelijke zware overtreding op Juan Valerón. De kaart ging echter aan zijn neus voorbij en werd op de naam van Motta geschreven. Een kwartier voor tijd werd dat foutje de middenvelder fataal. Tristante Oliva zag niet goed wat er gebeurde en raadpleegde daarop zijn grensrechter, die Motta als dader van de overtreding op opnieuw Valerón aanwees. Uit tv-beelden blijkt echter dat die zich op meters afstand van het incident bevond. Presas Oleguer behoorde de kaart te krijgen. Waarschijnlijk werden de rugnummers van beide spelers verwisseld, 23 en 32.

Uiteindelijk bleef de score met elf tegen tien spelers onveranderd in het voordeel van Barcelona (2-3). De arbiter kon echter op een standje van de bond rekenen. De scheidsrechtercommissie stuurde hem 'op vakantie' en hoopt tevens dat hij daarin wat aan zijn conditie doet, die bleek enkele dagen na het bewuste duel in Madrid bij een test ver onder de maat.

Boete voor scheldende scheidsrechter

Voetballers schelden regelmatig een scheidsrechter uit, dat is tegenwoordig al niet eens meer raar. Een scheidsrechter die een speler uitscheldt, dat is echter andere koek.

De Schotse scheidsrechter Stuart Dougal schold een speler uit, en kreeg daarvoor van de Schotse voetbalbond een boete van tenminste 300 euro.

Dinsdag achtte de tuchtcommissie bewezen dat de scheidsrechter Christian Nerlinger had beledigd in het competitieduel met Partick Thistle. Overigens werd er niet gezegd wat de scheidsrechter de Duitse middenvelder had toegeroepen.

In Nederland is (terug)schelden van de scheidsrechter grotendeels geaccepteerd.

Met dank aan FP-collega LWaS

Melchiot praat met Valencia

Mario Melchiot (27) zal deze week met Valencia CF gaan praten over een contract. De rechtsback van Chelsea is komende zomer transfervrij.

Melchiot kreeg eerder al te horen dat zijn contract bij Chelsea niet wordt verlengd. Zijn basisplaats is hij sinds de komst van Glen Johnson kwijtgeraakt en hij komt er nu nog enkel per toerbeurt aan spelen toe. Bij Valencia zou hij de herinneringen aan Jocelyn Angloma weer moeten doen herleven. Sinds diens vertrek is Valencia 'zoekende' aan de rechterkant.

Eerder dit jaar werd bekend dat Ruud Gullit Melchiot graag naar Feyenoord zag komen. Dat bleek echter niet haalbaar, want Melchiot wilde in Spanje, Italie of opnieuw Engeland aan de slag.

Dronken schipper wil naar luchthaven varen

Maandagavond is een schipper door de waterpolitie van Gorinchem bekeurd omdat hij te veel gedronken had.

De politie werd getipt doordat de schipper menigmaal over de marifoon meldde dat hij de 'luchthaven' van Gorinchem ging binnenvaren.

De ter plaatse gekomen waterpolitie uit Dordrecht ging aan boord op het schip en onderwierp de man aan een blaastest. Hieruit bleek dat de schipper te veel gedronken had. Hij werd door de waterpolitie meegenomen naar het bureau voor een ademtest en kreeg een vaarverbod van 24 uur opgelegd.

Tegenover de polite wilde de schipper niet zeggen hoveel alcohol hij genuttigd had. Hij zei dat de politie zich maar beter met belangrijke zaken kon gaan bezighouden, zoals schepen die rondvaren zonder naam.

Boete voor scheldende scheidsrechter

Voetballers schelden regelmatig een scheidsrechter uit, dat is tegenwoordig al niet eens meer raar. Een scheidsrechter die een speler uitscheldt, dat is echter andere koek.

De Schotse scheidsrechter Stuart Dougal schold een speler uit, en kreeg daarvoor van de Schotse voetbalbond een boete van tenminste 300 euro.

Dinsdag achtte de tuchtcommissie bewezen dat de scheidsrechter Christian Nerlinger had beledigd in het competitieduel met Partick Thistle. Overigens werd er niet gezegd wat de scheidsrechter de Duitse middenvelder had toegeroepen.

Voor meer voetbalnieuws zie de FOK!Voetbalmanager

Oorzaak uitsterven dinosauriërs betwist

Europese en Amerikaanse wetenschappers zetten vraagtekens bij de theorie dat een inslag van een grote asteroïde verantwoordelijk is voor het uitsterven van de dinosaurussen. De meeste wetenschappelijke studieboeken stellen dat 65 miljoen jaar geleden een gigantische asteroïde, in de buurt van het huidige Yucatan, insloeg op aarde. De geaccepteerde theorie is dat de inslag zo hevig was dat het wereldwijd grote bosbranden veroorzaakte. Door de grote hoeveelheden stof en as in de atmosfeer volgde daarop een jarenlange verduistering, waardoor de aarde afkoelde en veel koudbloedige dieren, waaronder de dinosauriërs, uiteindelijk uitstierven.

Volgens een team wetenschappers is de theorie echter niet zo solide als het leek. In een pas verschenen studie stellen zij dat de inslag niet de oorzaak voor het plotselinge uitsterven kan zijn omdat de asteroïde al 300.000 jaar voor die tijd insloeg. Het team komt tot deze conclusie na bestudering van de verschillende grondlagen van de krater. Volgens hen moet de oorzaak voor het verdwijnen van de dinosaurussen gezocht worden in een veel complexere samenloop van omstandigheden, zoals een tweede asteroïde inslag, vulkanische activiteit en klimaatsverandering.

Transfer Robben niet de duurste

PSV mocht zich opnieuw verheugen in een mooie prijs voor een speler. De transfer van Robben bracht de op-één-na hoogste vergoeding in Nederland op.

Alleen de prijs voor Ruud van Nistelrooij lag hoger. Van Nistelrooij bracht bij zijn overgang naar Manchester United 30 miljoen euro op voor eveneens PSV. Voor Robben werd nu door Chelsea 18,1 miljoen euro neergeteld.

Beide voorgaande transfers staan in de top twintig van hoogste bedragen die voor Nederlandse spelers werden betaald. Hierin valt op dat PSV er het beste in slaagt Nederlandse spelers voor grote bedragen te verkopen. Ajax en Feyenoord leiden veel Nederlands talent op, maar verdienen daar (vooralsnog) relatief weinig aan.

1Marc Overmars40 ArsenalFC Barcelona2000
2Ruud van Nistelrooij30 PSVManchester United2001
3Jaap Stam25Manchester UnitedLazio Roma2001
4Jerrel Hasselbaink24Atlético MadridChelsea2000
5Clarence Seedorf22Real MadridInternazionale1999
6Jerrel Hasselbaink19Leeds UnitedAtlético Madrid1999
7Arjen Robben18,1PSVChelsea2004
8Roy Makaay17,8Deportivo La CoruñaBayern München2003
9Jaap Stam17PSVManchester United1998
10Patrick Kluivert15AC MilanFC Barcelona1998
11Giovanni van Bronckhorst12Glasgow RangersArsenal2001
11Boudewijn Zenden12FC BarcelonaChelsea2001
13Frank de Boer11AjaxFC Barcelona1998
14Dennis Bergkamp10AjaxInternazionale1993
15Dennis Bergkamp9,1InternazionaleArsenal1995
16Jan Vennegoor of Hesselink8,2FC TwentePSV2001
16Roy Makaay8,2TenerifeDeportivo La Coruña1999
16Giovanni van Bronckhorst8,2FeyenoordGlasgow Rangers1998
19Arthur Numan7,7PSVGlasgow Rangers1998
19Ruud Gullit7,7PSVAC Milan1987

Perugia zonder Ravanelli

Perugia zal vanavond zonder Fabrizio Ravanelli aantreden tegen PSV. Hij bleef geblesseerd achter in Italie.

In de plaats van de oude spits van het Italiaanse elftal komt middenvelder Guilherme Do Prado mee. Ook voor Perugia geldt dat het morgen moet scoren om verder te gaan. De uitgangspositie na de 0-0 in de thuiswedstrijd is voor de Italianen niet beroerd. Een zakelijke 0-1 of 1-1 voldoet. De ploeg van coach Serse Cosmi verloor dit seizoen geen enkel Europees uitduel én scoorde bovendien in elke uitwedstrijd.

Bij PSV keert Arjen Robben terug in de ploeg. De vleugelspits is voldoende hersteld van zijn hamstringblessure. Ook verdediger Kevin Hofland kan spelen. Ji-Sung Park ontbreekt, hij is met het Koreaans elftal op stap.

De vermoedelijke opstelling van PSV:

Waterreus
Bøgelund, Hofland, Bouma, Lee
Lucius, Van Bommel, Vogel, Robben
Kezman, Vennegoor of Hesselink

PvdA'er: ''Integratiedebat is beschamend''

PvdA-Kamerlid Adri Duivesteijn heeft vanavond in het tv-programma NOVA gezegd dat de ideeën die de rechtse partijen in Nederland aandragen op het gebied van integratie, ''niet meer fatsoenlijk'' zijn. Volgens Duivesteijn beledigen de rechtse partijen de allochtonen in ons land met de manier waarop de discussie over integratie gevoerd wordt. Volgens hem moet er respect zijn voor andere culturen.

Duiversteijn verwijt zijn eigen partij afwezig te zijn in het integratiedebat. De wedergeboorte van de conservatieve beweging vraagt volgens de PvdA'er om een antwoord.

Eerder vandaag liet de PvdA'er zich al uit in de Volkskrant over deze kwestie: '''Waar is de zelfbeheersing in het integratiedebat? Wij als PvdA hebben fouten gemaakt. Oké, op sommige punten waren we te soft. Maar dit rechts-moralisme is belemmerend, beangstigend. Zo bont hebben zelfs wij als sociaal-democraten het niet gemaakt. We zijn beland in het maakbaarheidsideaal van conservatief Nederland. Ze willen de straat, de school en het huis controleren. Hun houding is: wij autochtone Nederlanders willen dat die allochtonen zich disciplineren in die wereld van ons.''

Duivesteijn vraagt zich af hoe ''het mogelijk is dat de politiek zich tot dit niveau verlaagt.'' De PvdA'er: ''Ik zit er middenin en ik vind dat ik er wat van moet zeggen. Ik schaam me voor de kwaliteit van dit debat.'' Het Kamerlid zegt nog steeds te geloven in de multiculturele samenleving. ''Natuurlijk is het terecht dat er een rechten- en plichtendebat gaande is, maar niet op deze generaliserende en stigmatiserende wijze."
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.