"Verrassingseieren moeten verboden worden"

Enkele Britse en Griekse EU-afgevaardigden zijn van mening dat verrassingseieren verboden zouden moeten worden. Kinderen zouden zich namelijk makkelijk kunnen verslikken in de onderdelen die in het chocolade-ei verstopt zitten, wat kan leiden tot gevaarlijke taferelen.

Aangezien de Europese Commissie het verbod op dergelijke eieren niet wil doorvoeren, zoeken de politici naar andere wegen. De afgevaardigden hebben bij het Europees Parlement een resolutie ter ondertekening voorgelegd, die tot een boycott van alle produkten van zoetwarenfabrikant Ferrero leidt. Ferrero is de producent van de bekende 'Kindersurprise'.

Duitse politici hebben al laten weten het plan onzinnig te vinden. Volgens afgevaardigde Peter Liese is er in de Europese Unie geen gedocumenteerd geval van een kind dat met de chocolade per ongeluk een stukje speelgoed inslikte. Bovendien bestaat het gevaar van inslikken bij elk stuk speelgoed. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de ouders, niet bij het Europees Parlement, aldus Liese.