DVD: Innercity 2003

De DVD bevat een registratie van Innercity en een aantal extra's. Het menu waarin alles te kiezen is ziet er superstrak uit, geheel in stijl van het feest.

De registratie van Innercity viel me een beetje tegen. Ten eerste duurt deze slechts 32 minuten, niet zo heel lang om zeven zalen te laten zien en horen. Ten tweede staan de beelden los van het geluid. De muziek die je hoort, hoort wel bij de gekozen zaal, maar de beelden zijn niet van dat moment. Het is een bewuste keuze en er is wel wat voor te zeggen, maar ik zie en hoor liever een 'echtere' registratie.


Over het beeld en geluid valt technisch gezien overigens niets aan te merken. Met een bandbreedte van 7.5 Mbps is het beeld mooi scherp en ziet alles er prima uit: niet te donker, niet te licht en mooi van kleur. Het geluid klinkt prima in Dolby Digital 5.1 (448 kbps).

Extra's

In 'Behind The Scenes' krijgt de kijker een hele uitgebreide blik achter de schermen van Innercity. Zo loop je mee met Irfan van Ewijk, Directeur Innercity, en Steven "Brok" Grevenstuk, Produktie Manager en zie je eigenlijk alles. Van het naar binnen rijden van het decor tot een vloer vol bekers na afloop. Dik een half uur lang volg je iedereen in de aanloop naar Innercity, inclusief DJ Luna met wie we onder andere naar de platenzaak gaan. Ook kun je zien hoe ook tijdens het feest de vinger aan de pols wordt gehouden en Innercity, dankzij een geweldige coördinatie, een groot succes werd. Een hele leuke extra!


Een groepje fans laat in 'Fan Report' in een kleine drie minuten zien hoe zij zich voorbereiden op Innercity en uiteraard op het feestje uit hun dak gaan. Leuk om te zien, al heeft het filmpje verder niets bijzonders.

Tenslotte krijg je in 'Innercity Reactions' reacties van DJ's en bezoekers te zien. Al met al dus een minuut of 35 aan leuk bonusmateriaal, bovendien is de beeldkwaliteit bij alle extra's prima te noemen (7.5 Mbps) en is al het geluid in Dolby Digital 5.1 (448 kbps).