[update] Bizarre bol boven 's Gravenzande

Zondag hebben twee vissers in 's Gravenzande, Zuid-Holland een bizarre metaalachtige bol met hoge snelheid zien overvliegen. Ze hebben met een digitale camera foto's van het object weten te maken.

De waarneming werd gedaan in Heenweg ('s Gravenzande, Zuid-Holland) bij het viswater. Het was zonnig met enkele wolken, en koud. Omstreeks 13:20 namen de twee vissers een klein rond object waar, dat zich naar eigen zeggen met zeer hoge snelheid (+-600km/u) door de lucht verplaatste.

Het massieve ronde object was zilverachtig van kleur en glimde in de zon, en bevond zich op een gegeven moment tussen de kassen en bij het water. Volgens de vissers bevond de UFO zich op het moment van de foto op een afstand van ongeveer 500 meter en een hoogte van eveneens zo'n 500 meter. Het verplaatste zich van het noorden naar het oosten, en passeerde de 2 getuigen bovenhoofds. Het object, dat geen hoorbaar geluid maakte, verdween uiteindelijk in de lucht.

Er deden zich enkele merkwaardige verschijnselen voor tijdens de waarneming. "De hengels werden statisch," vertelde de getuige. De vissers, die een camera bij zich hadden, waren in staat om foto's te maken van het vreemde object. Deze bleken gemaakt in de resolutie 1632x1232 en bevatten de originele meta-tags. De interval tussen de 2 getoonde foto's is 7 seconden. De totale duur van de waarneming bedroeg ongeveer 1 minuut. De foto's zijn hier te bekijken.

Op 24 februari nam een 18-jarige scholier uit Waalre rond 18:10 een soortgelijk object waar. Uit het object kwam bij deze waarneming ook een lichtstraal, aldus de scholier. UFO Werkgroep Nederland onderzoekt de zaken.

Update
UFO Plaza, die de foto's in de eerste instantie als authentiek aanmerkte heeft het plotseling in de categorie Humor&Onzin gegooid, en de tag "Hoax" toegevoegd. FOK! plaatste dit bericht op het moment dat UFO Plaza beweerde dat het een authentieke UFO was.