FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 29 december 2003

2004 begint met flinke sneeuwval in NL

Honderd procent zeker is het nog niet, maar het nieuwe jaar begint hoogstwaarschijnlijk met een behoorlijke laag sneeuw. Zojuist zei Erwin Kroll op de televisie dat er een dik pak mogelijk is. Dit is momenteel ook op NOS teletekst te lezen.

Steeds meer weermodellen wijzen erop dat een actieve depressie, met daarin veel koude lucht, exact met nieuwjaar over ons land zal razen. Dit gaat gepaard met veel neerslag. Steeds meer modellen laten zien dat deze neerslag winters van aard zal zijn, in de vorm van sneeuw. Dit is ook te lezen op de site van meteoplaza. Erwin Kroll voorspelde dat het woensdagavond vanuit het zuiden gaat sneeuwen. Donderdag zou het de gehele dag doorsneeuwen.

Het KNMI geeft nog geen concrete voorspelling over flinke sneeuwval. Wel valt er in de meerdaagse te lezen dat er redelijk wat neerslag zal gaan vallen.

Daarnaast zijn er diverse berekeningen die voor volgende week flink wat kou voorzien, met zowel overdag als 's nachts vrieskou. Of dit zal gebeuren is nog zeer onzeker. Er zijn ook modellen die een warmere variant aantonen.

_
Relevante links:
Weerforum
Luchtstromen 16 daagse
Alle weerlinks op een rijtje.
Weeranalyses

Duur siervuurwerk in trek bij Nederlanders

App3l en joost hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De slechte economie lijkt geen invloed te hebben op de verkoop van vuurwerk. Vanmorgen liep de verkoop al zeer voorspoedig. Naar verwachting zal er deze jaarwisseling voor 50 miljoen euro verknald worden.

Het is vandaag de eerste dag dat het vuurwerk legaal verkocht mag worden. Pas na 31 december om 10.00 uur mag het vuurwerk ook daadwerkelijk worden afgestoken.

De vuurwerkbranche voorspelt dat men dit jaar vooral voor mooi en veilig vuurwerk kiest. Het echte geknal is alleen populair bij de jongeren. Volwassenen kopen vooral grote en dure pakketten met relatief veilig siervuurwerk.

[update] FOK! Radio van 29 december

Fok! RadioUpdate 22:43 uur
Een gedenkwaardige uitzending vanavond van FOK! Radio. Door een storing bij KPN bufferde stream enorm. Maar ook de inhoud was explosief. Voor iedereen die het niet gehoord heeft of het nog wil naluisteren is er nu een stream beschikbaar.

Klik hier om te luisteren

Originele bericht
Het is vandaag de laatste maandag van 2003. En dat wil zeggen dat FOK! Radio met jou richting 2004 gaat! Nolius en SunChaser schieten alvast met wat FOK!-vuurwerk.

En wederom zal de publiekstribune goed gevuld zijn. KixAss, Martijn, Nolius en SunChaser verwelkomen vanavond twee crewleden. Allereerst Miss_bleu. Deze 20-jarige informatica studente komt de mannen even vertellen hoe het ook weer moet! Verder horen we ook alles over haar. Maar ze komt niet alleen. Ze neemt Heatwave mee. Deze mod op het forum was al eens te gast in FOK! Radio over de onzin-meet, maar straks horen we meer over hemzelf!

En ook nog een stukje actualiteit. Via Skype hoor je Quisar de Duif over de uitgereikte FOK!awards en Boebiedoe over de permban die hij kreeg.

Meer over het forum hoor je vanavond even niet van Knut. Hij is even erg druk, maar gelukkig heeft Miss_bleu het forum goed in de gaten gehouden. Zij gaat dan ook de afgelopen week op het forum op geheel eigen manier met je doornemen. En we gaan ook weer roddelen. Yvonne is ook deze week weer de Albert Verlinde van FOK! Radio. Natuurlijk hoor je ook weer de column 'SunChaser gaat offtopic' die, zoals de titel al doet vermoeden, door SunChaser zal worden voorgedragen. Hij geeft zijn visie op de week die geweest is.

Maar vanavond is het ook voor het laatst dat FOK! Radio het enige programma is op ActionRadio! Dit internetstation gaat namelijk vanaf 1 januari 2004 van start. En wat je daar allemaal van kan gaan verwachten, hoor je ook vanavond! Je zult meteen denken: heette dat station geen Active Radio? Nee dus. Ook daarover meer in FOK! Radio.

En we draaien veel muziek. En wel de muziek die door jullie zelf is uitgezocht via dit topic op het forum. Maar ook via de mail, radio@fok.nl, kun je plaatjes aanvragen. De aangevraagde plaatjes waarbij een leuke motivatie gegeven is, hebben voorrang.

Hoe kan ik luisteren?
FOK! Radio is te horen op ActionRadio. Dit station draait nu op proef en begint op 1 januari definitief met uitzenden.

Om te luisteren moet je Winamp, Real Player of Windows Media Player hebben. Het beste kun je luisteren via Winamp. Dit kun je gratis downloaden. Heb je al Winamp? Download dan ook de plug-in 'mp3 pro'. Met deze plugin hoor je de uitzendingen in top kwaliteit!

Hieronder vind je de directe luisterlinks:Winamp
Windows Media Player
Real Player

Lukt het luisteren met Winamp niet meteen? Klik dan op een van deze servers:
Stream 1 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Stream 2 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Stream 3 (24 kbps, lage kwaliteit)
Met dank aan netMastering.nl
Kom je niet op een van deze servers? Dan zitten deze helaas vol. Toch kun je de uitzending nog horen want deze komt achteraf op de Frontpage te staan.

Reageren?
Wil je reageren op de uitzending? Dan kan dat via een speciaal topic op het forum. Je kunt ook radio@fok.nl toevoegen aan je MSN of naar hetzelfde adres een mail sturen. Oude uitzendingen terug luisteren kan via deze pagina! Daarnaast hebben we ook een irc kanaal: #fokradio!

Veel luisterplezier!

FOK! Radio heeft overigens ook een eigen pagina! Deze kun je hier vinden!

Saddam verduisterde 40 miljard dollar

App3l stuurde de FP-crew via de newssubmit een herschreven bericht, waarvoor onze dank!

Irak Vandaag is bekend geworden dat Saddam Hussein de Amerikanen van informatie heeft voorzien over verborgen wapendepots en geld dat hij zich had toegeëigend, toen hij president van Irak was. Het zou hierbij gaan om in totaal veertig miljard dollar. Dat meldde een lid van de Iraakse interim-regering vandaag, Iyad Allawi.

Saddam vertelde de Amerikanen onder meer dat het geld is overgemaakt naar bankrekeningen van fictieve bedrijven in onder meer Zwitserland, Japan en Duitsland. Verder gaf Saddam aan de ondervragers namen van personen die de rest van het geld voor hem bewaren. "Bovendien weten die personen waar de wapens momenteel zijn", aldus Allawi.

Sinds zijn aanhouding wordt Saddam voortdurend ondervraagd. De Amerikanen beschouwen hem als een zeer belangrijke informatiebron. Zo proberen de Amerikanen er achter te komen of er directe verbanden bestaan tussen Saddam en het gewelddadige anti-Amerikaanse verzet in Irak. Na Saddams arrestatie worden nog altijd veel aanslagen gepleegd in Irak.

Baggio beëindigt carriëre

Roberto Baggio stopt in 2004 met voetballen. Baggio kondigde zijn vertrek aan in een interview met de Italiaanse radiozender Teletutto.

De Italiaan wordt in februari 37 en vindt het dan wel mooi geweest.

Bij Brescia, de club waar hij sinds 2000 speelt, zal de aanvaller zijn actieve loopbaan afsluiten.

Met het Italiaans elftal deed Baggio mee aan drie WK's (1990, 1994 en 1998). Hij speelde 55 interlands, waarin hij 27 keer scoorde. In 1993 werd hij verkozen tot wereldvoetballer van het jaar.

"Vinger- en gezichtscan in paspoort"

App3l had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Minister De Graaf van Bestuurlijke Vernieuwing wil in het nieuwe paspoort en identiteitskaart zogenaamde biometrische kenmerken laten opnemen, zoals een vinger- en een gezichtscan. Volgens De Graaf is de vingerscan het beste middel om fraude met dubbelgangers te voorkomen. Het nieuwe reisdocument zal voldoen aan internationale veiligheidseisen.

In 2004 moet begonnen worden met een test in zes gemeenten. Mensen die in deze gemeentes wonen en volgend jaar om een nieuwe paspoort komen, zullen gevraagd worden scans te laten maken voor een testdocument.

Zes mensen gered van verdrinkingsdood

In Uithoorn (net onder Amsterdam) zijn vrijdag zes mensen, die verdeeld zaten over twee verschillende auto's, gered van de verdrinkingsdood. De ene auto gaf de andere auto geen voorrang, waarna de auto's botsten en beiden op hun kop in het water terecht kwamen.

Twee mensen die het ongeluk zagen gebeuren sprongen in het water om de zes inzittenden te redden. Onder de inzittenden waren twee kinderen van 11 en 7 jaar. Zowel de inzittenden van de auto als de twee redders zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Skispringen: Uitslag Oberstdorf (4-schansentoernee)

Bron: Skispringen.com De Noor Sigurd Pettersen heeft vandaag de eerste wedstrijd van de Vierschansentoernee gewonnen. In het Duitse Oberstdorf wist hij met 295,2 punten zijn tegenstanders ruim voor te blijven.

Pettersen stond met een sprong van 133 meter na de eerste ronde al op de eerste plaats en wist deze klassering na de tweede ronde vast te houden. Met een sprong van 143,5 meter verbrak hij bovendien het oude schansrecord van 133 meter, dat op naam stond van de Duitser Martin Schmitt. Tweede werd de 17-jarige Oostenrijker Thomas Morgenstern, die weer helemaal hersteld bleek te zijn van zijn val in het Finse Kuusamo. De derde plaats ging eveneens naar een Oostenrijker, te weten Martin Hoellwarth.

De aanvoerder van het Wereldbekerklassement de Noor Roar Ljoekelsoey, eindigde op de negende plaats, maar wist zijn eerste plaats in het klassement te behouden. Pettersen wist met deze overwinning echter op de tweede plaats binnen te komen en staat nu voor de Fin Janne Ahonen en de Pool Adam Malysz, twee grote favorieten.

De volgende wedstrijd binnen de Vierschansentoernee is het nieuwjaarsspringen in Garmisch-Partenkirchen. Daarna volgen nog Innsbruck (4 januari) en Bischofshofen (6 januari).

Farce Majeure blikt terug op Ned.1

Na de succesvolle terugkeek van Van Kooten en De Bie is het vanavond de beurt aan het team van Farce Majeure. De vijf heren van Farce Majeure becommentarieerden op cabareteske wijze van 1966 tot en met 1976 wekelijks het nieuws voor de NCRV op de televisie. Tussen 1983 en 1986 keerden ze terug in een maandelijkse frequentie.

Farce Majeure bestond uit Ted de Braak (nu 68), Fred Benavente (76), Henk van der Horst (63), Jan Fillekers (65) en Alexander Pola, die in 1992 overleed. Afgelopen zomer kwamen de vier overgebleven leden bijelkaar. Er werd tweemaal opgetreden tijdens de BIG Night of Comedy. Voor uitverkochte zalen lieten ze oude fragmenten zien, begeleid door nieuw commentaar en met een nieuwe versie van hun lijflied ''Dat is uit het leven gegrepen''.

Vanavond zullen ze op tv een selectie laten zien uit de bijna 200 afleveringen die ze gemaakt hebben. Samen met een select gezelschap hebben ze naar de oude fragmenten gekeken en er nieuw commentaar bij gegeven. Opvallend is volgens Jan Fillekers dat veel kwesties die ze destijds van commentaar voorzagen, nog steeds actueel zijn. ''De problemen in de gezondheidszorg, de integratie van allochtonen, de visquota, het mestprobleem. We hebben er allemaal sketches over.''

Ook actueel is dat er nu over satire wordt gevallen, maar dat destijds ook de leden van Farce Majeure overkwam. Hun carnavalskraker 'Kiele Kiele Koeweit'' uit 1974, gemaakt ten tijde van de olieboycot door de Arabische wereld, werd niet gewaardeerd door met name Koeweit. Zeker niet toen ze het eerste exemplaar aanboden aan de heer Rabbani, honorair-consul van Koeweit in Nederland. Dat leidde tot een diplomatiek relletje. De regering van Koeweit werd boos en de Nederlandse zaakgelastigde werd bij de sjeiks ontboden om de inhoud van het liedje te verklaren.


Kiele Kiele Koeweit kwam nog tot nummer 3 in de Top 40


Farce Majeure, vanavond op Nederland 1 van 18:55 tot 19:55.
-
Fansite met info over Farce Majeure.

Aantrekken handrem leidt tot gebroken pols

leviathanfd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het aantrekken van de handrem heeft er voor gezorgd dat een 21-jarige vrouw uit het Limburgse Blerick een gebroken pols opliep. Door haar toedoen reed de auto waarin ze als passagier zat namelijk tegen een boom aan, waardoor zij gewond raakte.

De vrouw zat samen met haar drie maanden oude kindje bij haar vriend in de auto. Toen de man en de vrouw ruzie kregen trok de vrouw op een rotonde plotseling aan de handrem. De man verloor hierdoor de macht over het stuur en reed tegen een boom. De man en het kindje hielden niks aan het ongeval over, maar de vrouw liep een gebroken pols op. De auto moest worden afgesleept.

Het plotseling aantrekken van de handrem liep op 9 november minder goed af. Een passagier van een personenwagen raakte na het 'voor de grap' aantrekken van de handrem door een medepassagier zo zwaar gewond dat ze enige dagen later aan haar verwondingen overleed.

PSV verandert scoutingsbeleid

In de toekomst zal PSV alleen nog jeugdige spelers tot 20 jaar scouten.

Met de veranderende transfermarkt en de economisch mindere tijden voor voetbalclubs zijn oudere spelers minder waard voor een club als PSV. De salariskosten en transferkosten van oudere spelers zijn relatief hoog, terwijl momenteel de transferopbrengsten van deze spelers tegenvallen. Spelers ouder dan 20 jaar zullen niet meer zo intensief worden gevolgd. Transfers zijn echter natuurlijk nooit uitgesloten.

Van Raaij vertelde in Langs de lijn het volgende: "Vroeger kon je iedere speler van ons kaliber clubs bij een andere club kwijt. Die zekerheid is weggevaagd. Alleen de topclubs betalen nog prijzen voor transfers. Ik heb dat niet kunnen voorzien. Daarom moet je nu fundamenteel anders denken over scouting en transfers. Vroegen zeiden we als we een beetje twijfelden over een speler: neem 'm er maar bij, als het niks wordt bij ons kunnen we hem altijd wel ergens kwijt. Dat is niet meer."

Het is opmerkelijk te noemen aangezien PSV vorig jaar nog een gebrek aan oudere spelers in de selectie als oorzaak voor mindere Europese resultaten noemde.

Mijlpaal voor Bergkamp

Dennis Bergkamp kan vanavond in de wedstrijd tegen Southampton, als hij speelt, zijn 250e competitiewestrijd voor Arsenal spelen.
De inmiddels 34 jarige spits is bezig aan zijn negende seizoen bij de Londense club.

Op 20 augustus 1995 maakte Bergkamp zijn debuut voor de Gunners in de wedstrijd tegen Middlesbrough. In de 249 wedstrijden die hij tot nu toe speelde maakte hij 75 doelpunten.
In de zomer van 1995 stapte de aanvaller over van Internazionale naar Arsenal. Bergkamp begon zijn profcarrière in 1986 bij Ajax en vertrok in 1993 naar Inter Milan.

Yorin FM in een nieuw jasje

Hitstation Yorin FM heeft zojuist een nieuwe programmering bekend gemaakt. Hiermee wil het station de dalende luistercijfers een halt toeroepen. In februari moet de nieuwe programmering ingaan.

De radiozender van de Holland Media Groep heeft een aantal nieuwe dj's aangenomen. Zo komt Maurice Verschuuren van Radio 3FM en Timo Kamst en Frank Dane van Radio 538. Michael Pilarczyk, Fred van de Bol en Olav Mol verdwijnen van de zender. Deze laatste is vertrokken naar SBS6.

Naast de nieuwe programmering verhuist het station ook naar een andere studio op het MediaPark in Hilversum. Ook krijgt het station een 'nieuwe sound'.

De meest maffe berichten van 2003 op FOK!

Buiten alle serieuze berichten heeft FOK! in 2003 ook weer een groot aantal vreemde rare en macabere berichten gebracht. In het jaaroverzicht vallen die een beetje weg, maar een kleine opsomming van de meest merkwaardige willen we jullie niet onthouden.

Zo stond de familie van een overleden Belg raar te kijken toen zijn mobiele telefoon over ging terwijl hij begraven werd. De begrafenisondernemer had vergeten de mobiel uit de kleding van de overledene te halen. In Noorwegen kreeg een baby van twee maanden oud een brief waarin hem werd verteld dat hij tijdens 'de daad' een condoom moet gebruiken. Ook vermeldde de brief dat het resultaat van de test op geslachtsziektes bij de jong geborene negatief was. In Schotland schreef een 13-jarig meisje tot ontzetting van haar leraar een opstel in SMS-taal. De leraar kon uit ''My smmr hols wr CWOT. B4, we usd 2go2 NY 2C my bro, his GF & thr 3 :- kds FTF. ILNY, it's a gr8 plc'' niet echt wijs worden.

Uit Oostenrijk bereikte ons dit jaar het bericht dat een 35-jarige man een smakelijke maaltijd aan zijn tenen had gehad. Nadat hij high geworden was van butaangas, sneed hij zijn tenen er af, frituurde ze, en at ze op tussen twee sneetjes brood. In Maleisië daarentegen at een man onder invloed van drugs niet zijn tenen, maar zijn eigen penis op. Stemmetjes hadden hem daartoe aangezet. Nog bonter maakte een Duitse knaap van 18 jaar het. Hij zette bij wijze van een drugsexperiment thee van een Zuid-Amerikaanse sierplant. Na het drinken van de thee liep hij even de tuin in. Toen hij na een paar minuten weer binnenkwam bloedde hij hevig uit zijn mond en tussen zijn benen. Hij bleek met een heggenschaar zijn tong en penis afgeknipt te hebben. Volgens artsen waren de lichaamsdelen niet meer te redden.

In Zuid-Afrika ontsnapte een veroordeelde gevangene zonder benen uit een ziekenhuis. De gevangene, die tot 10 jaar was veroordeeld wegens fraude, is nog steeds niet teruggevonden. In Brazilië meldde zich een man met oorpijn bij een ziekenhuis. Toen hij bijkwam na een operatie bleek hij gesteriliseerd te zijn. In Tsjechië hoopte een familie op een plekje in het Guinness Book of Records voor hun konijn: het beestje werd namelijk geboren met maar liefst drie penissen.

De smeekbede van een dominee in een kerk in de Amerikaanse staat Ohio, om een "teken van God" werd gelijk verhoord: Onmiddellijk werd de kerk namelijk getroffen door de bliksem waardoor de geluidsinstallatie werd opgeblazen. Het Leids Universitair Medisch Centrum tenslotte deed onderzoek naar wat mensen zoal in hun anus proppen. Van flessen tot complete stofzuigerslangen blijken in het achterste van vooral mannen te verdwijnen en komen daar soms zo onwrikbaar vast te zitten, dat de EHBO bezocht moet worden. De meest gevonden voorwerpen in de mannenanus zijn: fruit, groente, flessen, biljartballen, gloeilampen, presse-papiers en schroevendraaiers.

Dit is slechts een selectie van de meest maffe berichten die je het afgelopen jaar op Fok! kon vinden. Meest macabere bericht is waarschijnlijk wel het verhaal van de Duitse kannibaal, die in 2001 via internet een gewillig slachtoffer wist te vinden die het prima vond dat hij gedood en opgegeten werd. Maar omdat dit eigenlijk een oude gebeurtenis is telt die niet mee in onze verkiezing van het meest maffe bericht van 2003:

Poll: Meest maffe 2003 Fok! bericht.

Verdachte explosie islamitische slagerij opgepakt

Bre3nzz en Meki hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Tilburg heeft de politie afgelopen weekend een 27-jarige man aangehouden die in verband wordt gebracht met de ontploffing van een islamitische slagerij in Den Bosch aan het Rivierenplein. In de nacht van eerste op tweede kerstdag explodeerde de slagerij; de voor- en achterpui werden daarbij weggeblazen.

Een half uur na de explosie werd de man bloedend aangetroffen in Tilburg-Noord. De politie gaat ervan uit dat de man door een mededader uit de auto is gezet. De versufte man zat onder het bloed en wist alleen te melden dat zijn verwondingen te maken hadden met een explosie. Hij is overgebracht naar het gevangenisziekenhuis in Scheveningen.

Bij de explosie vielen verder geen gewonden. De twee Marokkaanse broers die de slagerij runnen, wonen in Leerdam. Het appartement boven de winkel, dat uitbrandde, was tijdelijk onbewoond. In oktober werd bij de slagerij ook al een vuurwerkbom naar binnen gegooid.

''A'damse beurs zal stijgen in 2004''

In 2004 zullen de koersen op de Amsterdamse beurs verder stijgen, zo verwachten beursanalisten. Volgens Het Financieele Dagblad is ABN Amro het meest optimistisch en de Rabobank het voorzichtigst in de voorspelling.

De meeste analisten verwachten dat er in de zomer een einde zal komen aan de stijging. In de tweede helft van 2004 houdt men rekening met een tegenvallend herstel van de Amerikaanse economie.

Wat de stand van de AEX betreft (die vandaag op 334 staat) verwachten ABN Amro en de effectenbanken Stroeve en Oyens & Van Eeghen eind 2004 een stand van 375 punten. Rabo Securities denkt 340.

''Grootste slang ter wereld in Indonesië''

TheChameleon had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het Indonesische eiland Java hebben dorpelingen een 450 kilo zware python van bijna 15 meter lang gevangen. Mocht de vangst van de slang worden bevestigd, dan is het de grootste python die ooit is aangetroffen.

De python werd gevangen in de buurt van het dorp Curugsewu. In een primitieve dierentuin aldaar zit de reuzenslang nu opgesloten. De redactie van het dagblad Republika was er zo van onder de indruk dat zij twee grote foto's van het beest op de achterpagina van haar krant plaatste.

Volgens het Guinness Book of World Records is de langste ooit gevangen slang 9,75 meter lang. De zwaarste is een ruim 182 kilo zware Birmese python, die zich bevindt in een terrarium in het Amerikaanse Gurnee.

De 15-meter lange python zou overigens vorig jaar al gevangen zijn, maar wordt pas sinds kort tentoongesteld aan het publiek. Het beest zou drie tot vier honden per maand verslinden.

'Good Bye, Lenin' grootste culthit van 2003

De Duitse film 'Good Bye, Lenin!' is een grote hit. Aanstaande maandag wordt de 100.000-ste bezoeker verwacht in Filmtheater LUX in Nijmegen. Voor cultfilms is dat een record in 2003. De bezoeker wordt maandag na afloop van de film in een Trabant, de vermaarde hoekige auto van de DDR, rondgereden.

De film van regisseur Wolfgang Becker draait sinds 13 november en gaat over de val van het communisme in Duitsland. Een vrouw uit Berlijn, die groot aanhangster is van het communisme, krijgt vlak voor de val van de muur een hartaanval en ligt vervolgens acht maanden in coma. In die tijd vinden er grote veranderingen plaats in de maatschappij.

Nadat ze ontwaakt doet haar zoon er alles aan om de val van de muur geheim te houden. Moeder en zoon blijven in hun flat leven, alsof de communistische DDR nog bestaat. Dit omdat de vrouw bij de minste schok weer een hartaanval kan krijgen.

De film heeft al een groot aantal prijzen gewonnen. Duitsland zendt de film in voor de Oscar-uitreiking. Ook is de speelfilm genomineerd voor de Golden Globe voor de beste niet-Engelstalige film.

''Olievogels'' spoelen aan op de Wadden

App3l had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het vogelopvangcentrum Fûgelpits in Anjum meldt dat er de afgelopen dagen 70 met olieresten besmeurde vogels zijn aangespoeld op Vlieland en Terschelling. Dit gebeurde nadat eerder al 100 vogels waren aangespoeld. Waar de olie vandaan komt blijft een raadsel.

Verwacht wordt dat de meeste vogels het overleven: ''Ze zitten van top tot teen onder de olie, maar verkeren in goede conditie'', zegt een woordvoerder van het vogelopvangcentrum.

Keane wil Ferguson opvolgen

Roy Keane heeft in een interview met de Engelse krant News of the World aangegeven erg graag Ferguson te willen opvolgen als manager van Manchester United.

De 32-jarige middenvelder is op dit moment bezig de benodigde diploma's te behalen en ziet een trainerscarrière wel zitten. De Ier hoopt dat Ferguson nog een paar jaar manager van Manchester United blijft. En daarna zou hij zomaar klaar kunnen staan als opvolger.

Aanklacht wegens stelen van een hoofd

App3l had ons via de newssubmit het volgende vertaalde bericht te melden:

In Amerika heeft de familie van een in 1990 overleden man, wiens lichaam was afgestaan aan de medische wetenschap, een ziekenhuis aangeklaagd. Dit doen ze, omdat een voormalige autopsie-assistent deze zomer is opgepakt en wordt beschuldigd van het stelen van 150 pond 'menselijke resten' uit het centrum over de afgelopen 11 jaar.

Zo lag het hoofd van de overleden man de afgelopen 11 jaar bij de assistent in zijn schuurtje.

'Israël vreest mega-aanslag rond oud en nieuw'

App3l (herschreven), nuongirl, Meki, TheChameleon hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Israëlische krant Maariv schrijft dat veiligheidsfunctionarissen van de overheid een "mega-aanslag" vrezen. Deze zou plaatsvinden rond de jaarwisseling, aldus het dagblad. Zij schrijft verder dat de politie zich op een aantal rampscenario's voorbereidt, maar een woordvoerder van de politie kon dit niet bevestigen.

De geheime dienst Shin Beth liet vandaag weten dat het waarschijnlijk wel zal meevallen: "Palestijnen plannen dagelijks wel vijftig aanslagen tegen Israël, maar tot uitvoering komt het maar zelden".

'Illegalenformulier' A'dam leidt tot klachten

syl68 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amsterdam hebben veel mensen bij de politie geklaagd over een formulier, dat op 200.000 adressen is bezorgd, waarin wordt opgeroepen om aangifte van illegalen te doen.

In een officieel aandoend schrijven op een roze kaartje in een envelop staat de tekst: Belangrijke Informatie: afkomstig van de organisatie 'Regoned', Registratie Orgaan Nederland. Op het bijgaande formulier staat te lezen: Regoned is bezig met een inventarisatie van illegalen in Nederland. ,,Ook als u niet illegaal bent, wijzen wij u erop dat u dit formulier dient te retourneren''. De vragen gaan onder meer over het aantal illegalen die men kent in de omgeving. Ook kunnen mensen melden dat zij vermoeden dat iemand in de buurt illegaal is.

Het hele schrijven is een kunstproject, dat wordt gesteund door het Amsterdamse Fonds voor de Kunst. Met het enqueteformulier willen de kunstenaars het vraagstuk van de illegalen nadrukkelijker op de agenda zetten. Volgende maand presenteren de kunstenaars de resultaten in een debat over illegale vluchtelingen in cultureel centrum De Balie.

Balkenende en Bos slechtste politici

App3l had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De lezers van het Algemeen Dagblad hebben Jan Peter Balkenende tot slechtste politicus van 2003 gekozen. Nummer twee is PvdA-voorman Wouter Bos. Ruim 3000 mensen deden mee aan de stemming. Opvallend is dat Bos ook op nummer 1 staat in de lijst van meest populaire politici. Ook Balkenende scoort daar goed. Hij staat op plaats drie.

Het is niet het eerste onderzoek naar de populairiteit en kwaliteit van politici. Uit een peiling van onderzoeksbureau Multiscope omder bijna 10.000 mensen bleek ook al dat de premier niet goed scoort. Ook de politieke verslaggevers hebben geen hoge pet van hem op.

Marslander nog steeds niet te bereiken

App3l herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Ook de zevende poging om de Europese marslander Beagle 2 te bereiken is mislukt. De lander, die donderdag op Mars aankwam, heeft de moeizame landing waarschijnlijk niet overleefd.

De Britse Lovell-radiotelescoop en de satelliet Mars Odyssey van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA hebben tot nu toe geen signaal van de lander kunnen ontvangen. Vanaf 4 januari kan worden geprobeerd via de Europese marssatelliet Mars Express contact op te nemen met de marslander.

-
Het Nederlandse bedrijf Capcave verzorgt een 'webcast' in samenwerking met het Europese Space Agency (ESA) en het bedrijf Speedera.

"Vitesse rond met Rink"

Volgens het dagblad De Gelderlander heeft Vitesse een akkoord bereikt over een contract van 2 jaar met Paulo Roberto Rink.

De 30 jarige spits moet het nog wel eens worden met zijn huidige club Olympiakos Nicosia over een direct vertrek naar de club in het Gelredome.

De in Brazilië geboren Duitser speelde dertien interlands en was in Brazilië actief voor o.a Atlético Mineiro, en Santos FC, en speelde in Duitsland voor onder andere Bayer Leverkusen en 1. FC Nürnberg.

Overvaller met getekende snor in VS

De FBI zit achter een bankovervaller aan die tot nu toe acht banken heeft overvallen met als enige vermomming: een getekende snor. De overvaller sloeg zijn laatste slag in de Amerikaanse staat Minnesota. Daar overviel hij een bank in Saint Paul, die hij twee maanden daarvoor ook al had overvallen.

Getuigen melden dat het een slanke blanke man van rond de 40 jaar betreft, met een getekend snorretje. De FBI is bang dat de man, die tot nog toe geweldloos en zonder wapens werkt, binnenkort geweld gaat gebruiken.

Schumacher 'Europees Topsporter van het Jaar'

App3l had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Michael Schumacher is gekozen tot 'Europees Topsporter van het Jaar'. De verkiezing werd georganiseerd door het Poolse persbureau PAP. De Europese nationale persbureaus brachten hun stem uit. Schumacher werd dit jaar voor de zesde keer wereldkampioen in de Formule 1.

Pieter van den Hoogenband werd gedeeld negentiende met 11 punten, waarmee hij de beste Nederlander in de verkiezing was. Hieronder vind je de top 10:

1 Michael Schumacher (Dui)autosport142 punten
2 Justine Henin-Hardenne (Bel)tennis74   punten
3 Zinedine Zidane (Fra)voetbal 52   punten
4 Paula Radcliffe (GBr)atletiek49   punten
5 Jonny Wilkinson (GBr)rugby43   punten
6 Adam Malysz (Pol) schansspringen 
7 Janica Kostelic (Kro) alpineski37   punten
8 Carolina Klüft (Zwe) atletiek34   punten
 Robert Korzeniowski (Pol) atletiek 
10 Roger Federer (Zwi) tennis33   punten


Voor meer sportnieuws kun je terecht op de FOK! F1 Manager en FOK! Voetbalmanager. Ook kun je discussiëren in het FOK! Sportforum en FOK! Voetbalforum!

Dodental aardbeving Iran inmiddels 22.000

App3l had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De aardbeving in Iran, heeft inmiddels al aan zeker 22.000 mensen het leven gekost. Vermoedelijk zal dit nog verder oplopen tot 30.000. Volgens de autoriteiten zijn inmiddels 15.000 slachtoffers van de beving begraven. Een gouverneur van de provincie Kerman, waar de aardbeving plaatsvond, liet weten dat sinds vrijdagochtend zo'n 2000 mensen aan hun verwondingen zijn bezweken.

Reddingswerkers zijn nog altijd op zoek naar overlevenden tussen het puin. Afgelopen dagen werden zo'n 1000 mensen gered. De kans dat er nog meer overlevenden gevonden worden, wordt met de dag kleiner. Een bewindsman liet echter weten dat de zoekacties pas gestaakt worden als de reddingsteams er zeker van zijn dat zij niemand meer levend zullen aantreffen.

Vanuit de hele wereld wordt steun geboden. Nederland stelde speurhonden, voedsel, medicijnen en 500.000 euro ter beschikking. De Europese Unie heeft 2,3 miljoen euro voor noodhulp vrijgemaakt. Spanje heeft een bedrag van 20 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de slachtoffers.

Even buiten Bam stortte een Iraanse helikopter na het afleveren van hulpgoederen neer. De drie inzittenden kwamen daarbij om het leven.

Anna Lindh gekozen tot 'Zweed van het jaar'

Anna LindhAnna Lindh is door Zweedse radioluisteraars gekozen tot 'Zweed van het jaar'. In totaal brachten 11.000 mensen hun stem uit, waarvan bijna 5500 voor Lindh kozen. Lindh werd in september van dit jaar vermoord. Zij was minister van Buitenlandse Zaken en werd getipt als kandidaat voor het premierschap van Zweden.

Lindh werd op tien september van dit jaar in een warenhuis in Stockholm neergestoken door een man. Op 11 september bezweek zij aan haar verwondingen. De vermoedelijke dader van de moord zit nog altijd vast.

Nederlander opgepakt met 30 kilo cocaïne

Op het vliegveld van Sao Paulo (Brazilië) is een Nederlander gearresteerd, omdat hij samen met een Zuid-Afrikaan en drie Brazilianen probeerde 30 kilo cocaïne naar Nederland te smokkelen.

De vijf hadden de drugs verstopt in hun bagage en op hun lichamen geplakt. Ze wilden een vliegtuig nemen naar Amsterdam. In Brazilië staat op internationale drugshandel een straf van maximaal vijftien jaar cel.

Agenten bedreigd na wildplassen vader

In Bergeijk (in de buurt van Eindhoven) heeft de politie afgelopen weekend een 41-jarige man en zijn 19-jarige zoon aangehouden en voor verder onderzoek in de cel gezet, nadat zij door het lint gingen toen de 41-jarige man werd bekeurd wegens wildplassen.

De 19-jarige zoon gaf één van de agenten een kopstoot. Even daarvoor had hij de agent al met de dood bedreigd. De vader zelf besloot vervolgens zijn zoon te helpen en sloeg één van de agenten tegen het hoofd. Toen de twee klaar waren met de agenten zelf, vernielde de jongen nog het portier van de politiewagen door er tegenaan te schoppen.

Radicale Partij wint verkiezingen in Servië

De Radicale Partij van Vojislav Seselj, die zelf in Den Haag vastzit voor berechting door het Joegoslavië-Tribunaal, lijkt de parlementsverkiezingen in Servië te winnen. De partij bepleit Servische expansie ten koste van de buurlanden en ziet (of zag) in Saddam Hussein een bondgenoot.

Volgens de eerste prognoses heeft de Radicale Partij 27,5% van de stemmen behaald. De opkomst was "ongebruikelijk hoog" met 57%. Volgens de prognose hebben de drie grootste democratische partijen samen 41,5% van de stemmen behaald. De drie partijen hebben ruzie met elkaar, maar als zij hun meningsverschillen overbruggen kunnen ze een coalitie vormen en zo Seselj opzij zetten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.