Dodental aardbeving Iran inmiddels 22.000

App3l had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De aardbeving in Iran, heeft inmiddels al aan zeker 22.000 mensen het leven gekost. Vermoedelijk zal dit nog verder oplopen tot 30.000. Volgens de autoriteiten zijn inmiddels 15.000 slachtoffers van de beving begraven. Een gouverneur van de provincie Kerman, waar de aardbeving plaatsvond, liet weten dat sinds vrijdagochtend zo'n 2000 mensen aan hun verwondingen zijn bezweken.

Reddingswerkers zijn nog altijd op zoek naar overlevenden tussen het puin. Afgelopen dagen werden zo'n 1000 mensen gered. De kans dat er nog meer overlevenden gevonden worden, wordt met de dag kleiner. Een bewindsman liet echter weten dat de zoekacties pas gestaakt worden als de reddingsteams er zeker van zijn dat zij niemand meer levend zullen aantreffen.

Vanuit de hele wereld wordt steun geboden. Nederland stelde speurhonden, voedsel, medicijnen en 500.000 euro ter beschikking. De Europese Unie heeft 2,3 miljoen euro voor noodhulp vrijgemaakt. Spanje heeft een bedrag van 20 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de slachtoffers.

Even buiten Bam stortte een Iraanse helikopter na het afleveren van hulpgoederen neer. De drie inzittenden kwamen daarbij om het leven.