2004 begint met flinke sneeuwval in NL

Honderd procent zeker is het nog niet, maar het nieuwe jaar begint hoogstwaarschijnlijk met een behoorlijke laag sneeuw. Zojuist zei Erwin Kroll op de televisie dat er een dik pak mogelijk is. Dit is momenteel ook op NOS teletekst te lezen.

Steeds meer weermodellen wijzen erop dat een actieve depressie, met daarin veel koude lucht, exact met nieuwjaar over ons land zal razen. Dit gaat gepaard met veel neerslag. Steeds meer modellen laten zien dat deze neerslag winters van aard zal zijn, in de vorm van sneeuw. Dit is ook te lezen op de site van meteoplaza. Erwin Kroll voorspelde dat het woensdagavond vanuit het zuiden gaat sneeuwen. Donderdag zou het de gehele dag doorsneeuwen.

Het KNMI geeft nog geen concrete voorspelling over flinke sneeuwval. Wel valt er in de meerdaagse te lezen dat er redelijk wat neerslag zal gaan vallen.

Daarnaast zijn er diverse berekeningen die voor volgende week flink wat kou voorzien, met zowel overdag als 's nachts vrieskou. Of dit zal gebeuren is nog zeer onzeker. Er zijn ook modellen die een warmere variant aantonen.

_
Relevante links:
Weerforum
Luchtstromen 16 daagse
Alle weerlinks op een rijtje.
Weeranalyses