Game Review: FIFA 2004

FIFA SOCCER
FIFA is misschien wel het meest populaire voetbal spel tot nu toe. Of het ook de beste is, daar zijn de meningen nogal verschillend over.



FIFA had altijd het voordeel de licenties in handen te hebben. Maar dit jaar heeft EA ook het online gamen op de PS2 aangegrepen, om te proberen de concurrentie voor te blijven.

Off The Ball Besturing
Dit jaar zijn er, in het spel FIFA, toch aardig wat veranderingen aangebracht. En sommige waren toch behoorlijk ingrijpend heb ik gemerkt. Off The Ball Besturing is iets dat voor veel mensen zeer irritant werkt in het begin, maar na veel oefening zal dit een optie zijn die zeer veel voordelen op kan leveren.



Je kunt namelijk met deze optie zowel de man met de bal bewegen als een medespeler zonder bal. Zodra je deze techniek goed onder de knie hebt zal het overspelen, en daardoor scoren, veel makkelijker worden en dat heb je nodig ook. Het is namelijk zo dat in FIFA 2004 het aanvallen moeilijker/onmogelijk is geworden. Wat ik hiermee bedoel is dat, zodra je maar een beetje een tegenstander van formaat hebt, je geen man meer voorbij komt. Ik vraag me af of dit nou komt doordat verdedigen zo simpel is geworden of aanvallen gewoon moeilijk. Jammer is dit alles wel want het haalt de actie wel, voor een groot deel, uit het spel.