Skispringen: Uitslag Oberstdorf (4-schansentoernee)

Bron: Skispringen.com De Noor Sigurd Pettersen heeft vandaag de eerste wedstrijd van de Vierschansentoernee gewonnen. In het Duitse Oberstdorf wist hij met 295,2 punten zijn tegenstanders ruim voor te blijven.

Pettersen stond met een sprong van 133 meter na de eerste ronde al op de eerste plaats en wist deze klassering na de tweede ronde vast te houden. Met een sprong van 143,5 meter verbrak hij bovendien het oude schansrecord van 133 meter, dat op naam stond van de Duitser Martin Schmitt. Tweede werd de 17-jarige Oostenrijker Thomas Morgenstern, die weer helemaal hersteld bleek te zijn van zijn val in het Finse Kuusamo. De derde plaats ging eveneens naar een Oostenrijker, te weten Martin Hoellwarth.

De aanvoerder van het Wereldbekerklassement de Noor Roar Ljoekelsoey, eindigde op de negende plaats, maar wist zijn eerste plaats in het klassement te behouden. Pettersen wist met deze overwinning echter op de tweede plaats binnen te komen en staat nu voor de Fin Janne Ahonen en de Pool Adam Malysz, twee grote favorieten.

De volgende wedstrijd binnen de Vierschansentoernee is het nieuwjaarsspringen in Garmisch-Partenkirchen. Daarna volgen nog Innsbruck (4 januari) en Bischofshofen (6 januari).