Knokpartij tussen Russische politici

Sessy vertaalde voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Vladimir ZjirinovskiDe Leider van de Russische Communistische Partij Vladimir Zjirinovski heeft zich tijdens een live uitzending op televisie ernstig misdragen. Hij begon in het programma 'Vrijheid van Meningsuiting' te slaan. Zjirinovski had eerder gezegd dat hij blij was dat de zoon van medepoliticus Javlinski in Tsjetsjenië omgekomen was. Javlinski vond dat hij op dat soort sentimenten niet kon reageren, waarna Zjirinovski een antwoord eiste. Javlinski weigerde weer en Zjirinovski begon naar aanleiding daarvan te slaan.

Ondertussen liep een gast, Michail D., naar een microfoon toe en zei dat "Iedereen die dit gezien heeft zal zich beledigd voelen." Zjirinovski riep hem daarop toe dat Michail na het programma maar even moest blijven, omdat de politicus nog een appeltje te schillen had met hem. Na het programma heeft Zjirinovski met enkele vrienden ook echt Michail D. proberen te slaan. Hij deed dit volgens eigen zeggen in de veronderstelling dat Michail zou wegrennen. Michail deed dit echter niet.

Daarna ontstond er een grote vechtpartij tussen alle partijen. Om dit gevecht te kunnen stoppen moest zelfs de studio worden afgesloten zodat het voor andere mensen niet mogelijk werd om zich ermee te bemoeien. Boris Nemtsov, leider van een andere politieke partij liet later weten dat hij Zjirinovski zou hebben omgebracht als deze iets zou zeggen over zijn zoon.

Dit is niet de eerste keer dat de leider zich publiekelijk compromitteert. Eerder verscheen al een interview waar hij stomdronken en met onpasselijke woorden zijn politieke mening uitte.