wel een GP Frankrijk in 2005

Redactie FOK!frontpage
De Grand Prix van Frankrijk word dit jaar niet gereden op Magny Cours, maar in 2005 moet het circuit weer thuisbasis zijn voor de Grand Prix van Frankrijk

Roland Hodel, directeur van het circuit Magny Cours heeft bekend gemaakt dat het circuit maar 1 jaar geen Grand Prix zullen organiseren en dat ze in 2005 gewoon weer op de kalender staan. De directie van het circuit en de Bernie Ecclestone, hebben een samen overeenkomst getekend waarin staat dat het circuit van Magny Cours de GP van Frankrijk vanaf 2005 weer mag organiseren.

"Je zou het kunnen zien alsof we in 2004 een soort rustpauze nemen", verklaarde Roland Hodel tegenover het radioprogramma Radio RMC-Info. "Na een aantal besprekingen met Bernie Ecclestone hebben wij tot een contract kunnen komen die ervoor zorgt dat we van 2005 tot en met 2009 de Franse GP mogen organiseren. Daar zich ook nog een keuze bij om het contract met vijf jaar te verlengen".

De Franse minister van Sport heeft al laten weten dat men had besloten aankomend seizoen de GP van Frankrijk, die gepland stond voor 11 juli, niet door te laten gaan. Gisteren is verklaard dat vooral de financiën ervoor zorgde dat men binnen het ministerie tot deze conclusie moest komen.

"De financiële status van het investeringsbedrijf zorgt ervoor dat het niet in staat is om de garantie te geven aan Bernie Eccelstone dat ze de race van 2004 kunnen financieren" verklaarde Marcel Charmant, president van het regionale bestuur in Nievre, tegen de Franse krant Journal du Centre.