'Dieven' van dagboek Utrechtse studentes vrijuit

NLBADB0Y had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De twee verdachten, die het dagboek van twee Utrechtse studenten zouden hebben gestolen, zullen niet worden vervolgd. Dit wegens een gebrek aan bewijs. Hierdoor wordt de zaak geseponeerd.

Ongeveer een jaar geleden speelde de zaak. Ineens was er een dagboek over twee Utrechtse studentes te vinden. In het dagboek beschrijven de twee studentes, in ongeveer 50 bladzijdes, al hun seksuele escapades waar onder andere de Morning-After pil en een SOA onderzoek deel van uitmaken. Ook staan, achter in het boekwerk, de namen van de jongens die zij ooit gehad hebben met daarachter een puntentelling. Onder de naam staat tevens een kleine herinnering over de jongen, zoals "geld, vriendelijk, rechten".

De twee verdachten zouden volgens de studentes het dagboek gestolen hebben en ingescand, om het vervolgens op internet te plaatsen. Al gauw was het dagboek op het hele internet te vinden en namen duizenden mensen er kennis van. Er ontpopte zich een klopjacht op de studentes, waardoor snel hun identiteit bekend werd.

Zelfs op Radio 538 werd er uit het dagboek voorgelezen. De massale hype leidde ertoe dat studentes en hun (ex-) vriendjes aan de lopende band werden gebeld. Het zou zelfs zo erg geweest zijn dat de studentes moesten onderduiken. De twee studentes namen een advocaat in de arm die er onder meer voor zorgde dat een groot aantal providers het dagboek van hun servers verwijderden.

Het is niet de bedoeling dat er hier (in)directe links naar het dagboek geplaatst gaan worden. Deze worden met -5 spam beoordeeld.