Extreemrechts bedreigt maker Spamvrij.nl

Zjoekov had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De maker van de site Spamvrij, Rejo Zenger, wordt bedreigd door extreem-rechtse lieden, zo meldt Webwereld. De bedreigingen volgen op een e-mailbericht dat in extreemrechtse kring werd verspreid.

In het e-mailbericht staan de telefoonnummers en het adres van Zenger. "Beste Strijders voor het behoud van het blanke ras! Deze persoon in kwestie denkt dat hij 'god' op het internet is. Hij geeft kameraden aan die lopen te spammen, wat in Nederland nog steeds niet verboden is. Misschien moeten wij hem eens eraan herinneren dat hij gewoon een enorme .......... is." De inhoud van de mail werd ook gedeeltelijk gepubliceerd op het forum van Stormfront, een extreemrechtse site.

Zenger zelf kreeg het mailtje van spammer Patrick de Bruin. Volgens Zenger kreeg Patrick de Bruin het op zijn beurt vermoedelijk van Constant Kusters, een vooraanstaand persoon binnen extreemrechts Nederland. Hij was in het verleden lid van de Centrum Democraten van Hans Janmaat en van de inmiddels verboden partij CP'86. Tegenwoordig zwaait Kusters de scepter bij de Nederlandse Volksunie (NVU).

Aanleiding van de bedreigingen is waarschijnlijk de commotie omtrent de spam van extreemrechts.com. Achter die spam zat hoogstwaarschijnlijk Patrick de Bruin.