''Moorden Kerkrade waren gepland''

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 37-jarige Paul S. uit Kerkrade wordt door justitie beschuldigd van viervoudige moord met voorbedachte rade op de familie Vromen. Volgens het OM heeft S. na kalm beraad gehandeld. ''Iemand die zich omgort met militaire outfit en dan eerst in een woning aan de Renierstraat drie mensen doodschiet, vervolgens naar de sportschool rijdt en daar weer iemand doodschiet, doet dat met voorbedachten rade. Dat is moord'', aldus persofficier W. Smits.

De advocaat van S. zegt dat er geen sprake is van voorbedachten rade omdat bij S. de ,,stoppen doorsloegen'' toen hij vrijdagmorgen zijn woning niet meer in kon, omdat daar de sloten vervangen zouden zijn.

Getuigen zeggen dat aan de moorden bedreigingen en mishandelingen vooraf gingen. Direct na de moorden belde een buurman de politie omdat hij S. in uniform én met een vuurwapen bij de familie Vromen had zien binnen gaan en daar vreemde ,,plop''-geluiden gehoord had. Daarna rende de verdachte weg, stapte in zijn rode Mercedes en reed met piepende banden weg. De politie reageerde echter niet op dat telefoontje, en vond de lijken pas uren later.

De broer van de verdachte, een 34-jarige man uit Landgraaf, zou de politie gewaarschuwd hebben dat S. iets ergs wilde gaan doen. Ook daar op zou door de politie niet zijn gereageerd.