EJ: Ford heeft ons beetgenomen

Redactie FOK!frontpage
Volgens Eddie Jordan heeft Ford hun bij de neus genomen over de prijs van hun motoren.

Eddie Jordan heeft in het Britse blad "people" verteld dat Ford meer vroeg voor de levering van motoren dan eerst was overeengekomen.

EJ:"Ik haat het wat ze ons vertelden. Ze maakten ons wijs dat de motoren niet meer dan 11 miljoen euro zouden kosten. Het is frustrerend omdat we een getal konden overeenkomen, en dat veranderde toen de contracten getekend werden. Het bedroeg dus meer dan die 11 miljoen. Ford heeft onze naam misbruikt en ze wilden een logo op de wagen. Maar dat zal niet gratis meer zijn", aldus teambaas Eddie Jordan.

In de loop van het 2003 seizoen werd Jordan al in verband gebracht met Mercedes. Deze zouden motoren aanbieden voor 10 miljoen per seizoen. Ford stak hier een stokje voor en gaf aan dat Jordan hun contract van nog 2 jaar moet uitdienen.

[update]
Volgens de Britse pers heeft Jordan nog geen motorendeal voor het jaar 2004. Eerder werd er vanuit gegaan dat Eddie Jordan een nieuw contract had getekend met Ford, maar de motorendeal bleek duurder uit te vallen dan was afgesproken.