Nieuwe gadget kan voor chaos zorgen

w77 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in de VS is bezorgd over de chaos die kan ontstaan bij kruispunten vanwege een nieuw apparaat dat verkrijgbaar is. Het driehonderd dollar kostende apparaat kan door een druk op de knop het verkeerslicht op groen zetten. Dit schrijft The Detroit News in een artikel op 26 oktober.

De verkeerslicht controller, genaamd MIRT wat staat voor mobile infrared transmitter, stuurt bij een druk op de knop een infrarode straal naar de ontvanger op het kruispunt. Dit werkt tot op 457 meter. Omdat het apparaat met infrarood licht werkt, is het niet in strijd met de Federal Communications Commision, dus het is nog legaal.


The traffic light changer (Foto: Todd McInturf / The Detroit News)

Het apparaat is normaliter in brandweerwagens ingebouwd, en bij noodgevallen reageert het automatisch bij nadering van een kruispunt. Het nieuwe apparaat is op internet verkrijgbaar, en kan gewoon in de sigarettenaansteker geplugd worden. Bij een druk op de knop springt het verkeerslicht op groen. De politie vreest het ergste, en is op zoek naar een manier om het uitgezonden signaal te kunnen blokkeren.