Veel aanslagen op Amerikanen in Irak

Irak Bij zware aanslagen in Irak zijn meerdere Amerikaanse soldaten om het leven gekomen. Eerder op de dag was er al een aanslag op het rode-kruisgebouw gepleegd. De aanslagen staan in schril contrast met de uitspraken van de Amerikaanse onderminister van Defensie, Paul Wolfowitz. Die stelde dat de Amerikanen de sitiuatie steeds beter onder controle krijgen.

Bij een mortieraanval bij de Abu Ghraib-gevangenis in het westen van de hoofdstad kwam een Amerikaanse militair om het leven en raakten twee soldaten gewond.

Afgelopen nacht werden elders in Bagdad drie Amerikaanse militairen gedood toen zij tijdens een patrouilletocht werden getroffen door een bom die langs de kant van een weg tot ontploffing werd gebracht. Twee militairen raakten gewond.

Daarnaast zijn, volgens een Amerikaanse legerwoordvoerder, vanochtend zeker drie raketten afgevuurd op Amerikaanse instellingen en hotels in Bagdad. Doelwit waren een congrescentrum tegenover het hotel Rashid, het al-Mansur Melia Hotel en het Sheraton hotel.

Bij de aanslag op het Rashid-hotel, waar Paul Wolfowitz verbleef, vielen gisteravond al een dode en 15 gewonden. Wolfowitz bevond zich op dat moment in het gebouw, maar bleef ongedeerd.