FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 1 oktober 2003

Uitslagen CL (01/10/03)

Hieronder vind je de uitslagen van de gespeelde wedstrijden in de Champions League van vanavond.

Uitslagen Champions League (01/10/03)

Groep E
Panathinaikos - Glasgow Rangers (1-1)
VfB Stuttgart - Manchester United (2-1)
Van Nistelrooij (pen)

Groep F
FC Porto - Real Madrid (1-3)
Olympique Marseille - Partizan Belgrado (3-0)

Groep G
Lazio Roma - Sparta Praag (2-2)
Chelsea - Besiktas (0-2)

Groep H
Ajax - Club Brugge (2-0)
Celta de Vigo - AC Milan (0-0)


Stand Groep E

1Glasgow Rangers 211043-2
2Manchester United210136-2
3VfB Stuttgart 210133-3
4Panathinaikos201111-6

Stand Groep F

1Real Madrid220067-3
2Olympique Marseille210135-4
3FC Porto201112-4
4Partizan Belgrado201111-4

Stand Groep G

1Lazio Roma 211044-2
2Besiktas210132-2
3Chelsea210131-2
4Sparta Praag201112-3

Stand Groep H

1AC Milan211041-0
2Ajax210132-1
3Celta de Vigo202021-1
4Club Brugge201111-3

Uitslag Ajax - Club Brugge

Ajax speelde vanavond de tweede poulewedstrijd in de Champions League tegen Club Brugge. Ajax won thuis bescheiden met 2-0.

Ajax - Club Brugge 2-0 (1-0)
11' Sonck 1-0
54' Sonck 2-0

Geel: Soetaers, Pasanen, Van der Vaart, De Jong (allen Ajax)

Ajax: Lobont, Trabelsi, Pasanen, Escudé, Maxwell, Pienaar (De Jong/60), Galásek, Van der Vaart (v.Damme/77), Ibrahimovic, Sonck, Soetaers (Sneijder/46)

Club Brugge: Butina, Cornelis, Clement, Rozehnal, Van der Heyden, De Cock, Simons, Gvozdenovic (Simic/79), Englebert (Ceh/64), Verheyen, Saeternes (Lange/87)

Tussenstand Groep H

1AC Milan211041-0
2Ajax210132-1
3Celta de Vigo202021-1
4Club Brugge201111-3

Uitslagen Champions League (01/10/03)

Vanavond werden de overige tweede poulewedstrijden in de Champions League afgewerkt. Ajax speelde vanavond thuis moeiteloos tegen Club Brugge, in de ArenA werd het 2-0 voor de Amsterdammers. Hieronder vind je de uitslagen en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Champions League (01/10/03)
Groep E
Panathinaikos - Glasgow Rangers (1-1)
VfB Stuttgart - Manchester United (2-1)
Van Nistelrooij (pen)

Groep F
FC Porto - Real Madrid (1-3)
Olympique Marseille - Partizan Belgrado (3-0)

Groep G
Lazio Roma - Sparta Praag (2-2)
Chelsea - Besiktas (0-2)

Groep H
Ajax - Club Brugge (2-0)
Celta de Vigo - AC Milan (0-0)

Tussenstanden Champions League (na 01/10/03)
Groep E
Pos.ClubAPV-T
1. Glasgow Rangers 243-2
2. Manchester United 236-2
3. VfB Stuttgart 233-3
4. Panathinaikos 211-6

Groep F
Pos.ClubAPV-T
1. Real Madrid 267-3
2. Olympique Marseille 235-4
3. FC Porto 212-4
4. Partizan Belgrado211-4

Groep G
Pos.ClubAPV-T
1. Lazio Roma 244-2
2. Besiktas 232-2
3. Chelsea 231-2
4.Sparta Praag212-3

Groep H
Pos.ClubAPV-T
1. AC Milan 241-0
2. Ajax 232-1
3. Celta de Vigo 221-1
4. Club Brugge 211-3


Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Competitiemanager!

Kabinet wil medicijnknaak schrappen

Het kabinet is bereid af te zien van de medicijnknaak, de eigen bijdrage van ongeveer 1,70 euro per recept. De vraag is nog wel op welke manier het schrappen van de medicijnknaak wordt betaald. Het kabinet komt begin volgende week met een voorstel, zo zei minister Zalm van Financiën tijdens de financiële beschouwingen in de Tweede Kamer.

Zowel het CDA als de oppositiepartijen willen van de medicijnknaak af, zo bleek gisteren al tijdens de eerste dag van de financiële beschouwingen. Dit debat in de Tweede Kamer is de laatste kans voor politieke partijen om financiële aanpassingen in de miljoenennota van het kabinet af te dwingen.

Gedacht wordt onder andere aan verdere inperking van de van de vergoeding van zelfzorgmiddelen en het CDA-plan om patiënten die zonder verwijzing naar de polikliniek gaan, meer te laten betalen.

Van Moorsel breekt werelduurrecord

Ambrosius en Beetle hadden ons via de newssubmit ingezonden:

Leontien Zijlaard-van Moorsel heeft het werelduurrecord van Jeannie Longo gebroken. De Brabantse fietste 46,349 kilometer, ruim een kilometer meer dan de Française, die in december 2000 tot 45,094 kwam. Van Moorsel moest door een valpartij bij het inrijden de start uitstellen, maar daarna verpulverde ze de oude afstand.

Leontien, die inmiddels al 33 jaar oud is, heeft nu ongeveer alles gewonnen, wat er maar te winnen valt. Zo won ze eerder al de Tour de France, Olympisch goud op diverse onderdelen en pakte ze diverse wereldtitels op de weg en de baan.

Fans Ajax en Club Brugge slaags in A


Het Leidseplein in Amsterdam is vanmiddag het toneel geweest van vechtpartijen tussen supporters van Ajax en het Belgische Club Brugge. De ongeregeldheden zouden door de Belgische fans zijn uitgelokt. Er is een onbekend aantal aanhoudingen verricht. Voor het plein en omgeving geldt een noodverordening, waarbij groepjes niet mogen samenscholen.

De Mobiele Eenheid is massaal aanwezig om verdere escalaties te voorkomen. Een groep van ongeveer 200 mensen had zich in een café verschanst en bekogelde de ME met stenen en andere voorwerpen. De supporters zijn meegenomen naar het politiebureau en zullen de wedstrijd van vanavond niet kunnen zien.

Onzekerheid rond Imola

De regering van San Marino heeft afgelopen weekend ingestemd met het verdrag van de Wereldgezondheidsorganisatie dat alle tabaksreclame verbiedt.

Imola had eenvoudig de uitzondering van Europa kunnen worden omdat het niet bij de EU zit. Nu tabaksreclame wel verboden wordt, wordt de toekomst van Imola erg onzeker. Door het verbod zullen veel inkomsten verloren gaan en dat kostte ook Canada al de kop.

Canada blijft echter volhoudend en probeert keer op keer om Bernie Ecclestone te overtuigen dat er wel een GP in Canada gereden zou moeten worden. Mocht de GP van San Marino inderdaad niet doorgaan, dan zou Canada een grote kans maken om alsnog een GP krijgen. Het circuit van Imola is namelijk niet erg geliefd bij de coureurs en Canada past wel erg goed op die plek omdat Imola voor 6 juni 2004 op de kalender staat en de GP van Indianapolis twee weken daarna.

Vredesmacht Liberia onder VN-vlag

De Verenigde Naties hebben het commando overgenomen van de Afrikaanse troepen in Liberia. De troepenmacht ziet toe op de handhaving van de orde in het door de burgeroorlog geteisterde land. In maart 2004 moet de troepenmacht uit 15.000 soldaten bestaan.

De Afrikaanse troepen kwamen in augustus naar Liberia om toe te zien op het staakt-het-vuren in de hoofdstad Monrovia. Toen stonden ze onder leiding van Nigeria. De VN neemt deze taak nu over.

In augustus ontzette de legermacht de belegerde hoofdstad. Volgens bevelhebber Tawiah is dat goed verlopen. "We hebben een opdracht gekregen en die hebben we goed uitgevoerd", aldus Tawiah. "Maar we zijn blij dat we nu deel uitmaken van de Verenigde Naties."

In de hoofdstad Monrovia zijn gevechten uitgebroken toen rebellenleider Conneh van de LURD probeerde de stad in te trekken. Zijn medestanders namen het op tegen het leger toen ze door een wijk trokken waar veel aanhangers van ex-president Taylor wonen. Conneh zou onderweg zijn naar interim-president Blah.

Prijs voor onderzoek naar homofiele necrofiele eend

Pitbulleke en Iluvatar hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

K. Moeliker, conservator van het Natuurmuseum in Rotterdam, neemt morgen de Ig-Nobelprijs voor 'het meest nutteloze onderzoek' in ontvangst. Hij krijgt deze 'prijs' voor een publicatie die hij deed in 2001 met de titel 'Het eerste geval van homoseksuele necrofilie bij de wilde eend'. Moeliker reisde speciaal af naar Amerika om de prijs in ontvangst te nemen. De onderscheiding wordt elk jaar uitgereikt door het Amerikaanse tijdschrift Improbable Research.

"Ik vind het een grote eer dat ik de prijs krijg. Het is inderdaad een wonderlijk gedrag van die eend. Ik heb het, zoals een bioloog betaamt, netjes geobserveerd en gerapporteerd." De publicatie is een opmerkelijk ooggetuigenverslag van Moeliker zelf dat niet alleen grappig is, "maar de mens ook aan het denken zet over de diversiteit in de natuur."

Een aantal jaar geleden vloog een wilde eend tegen de glazen gevel aan van het Natuurmuseum, de eend was op slag dood. Het bleek echter dat de eend achterna gezeten werd door een mannelijke soortgenoot, die naast de dode eend landde en die vervolgens vijf kwartier lang achter elkaar verkrachtte. Uit sectie bleek dat het eendenkadaver ook een mannetje was. De dode eend is opgenomen in de collectie van het museum.

Moeliker had enige tijd nodig om deze gebeurtenis te laten bezinken, waarop hij besloot het gebeuren op papier te zetten. Hij merkte drie opmerkelijke dingen op. De woerd vertoonde homoseksueel gedrag, necrofiel gedrag en de paring duurde opvallend lang. Dit artikel werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift van het museum en in het NRC Handelsblad.

Laatste slachtoffers gevonden in Amercentrale

Reddingswerkers hebben de laatste drie slachtoffers van het ongeluk in de Amercentrale in Geertruidenberg gelokaliseerd. Inmiddels is het lichaam van één van hen uit de ketel gehaald.

Bergers proberen nu nog twee mannen te bereiken. Dat kan lang gaan duren omdat de lichamen zich op 18 meter hoogte bevinden in een kluwen van verwrongen steigerdelen. Het is onwaarschijnlijk dat zij nog leven.

Drie van de medewerkers hebben het ongeval overleefd. Het gaat om twee Amerikanen en een Rotterdammer van Turkse afkomst. Zij werden zondag al gevonden en zijn naar een ziekenhuis gebracht

Tilburg begint met twee-op-één-cel

De Tilburgse gevangenis begint vandaag toch met het plaatsen van twee gevangenen op één cel. Tilburg heeft hiervoor 33 cellen geschikt gemaakt. Eerder was er sprake van dat dit uitgesteld zou worden. De andere zes Nederlandse gevangenissen voeren de meermanscellen de komende tijd in.

Met de invoering van meermanscellen moet ruimte gecreëerd worden voor 450 extra plaatsen in de gevangenissen. Een toetsingscommissie bekijkt nog of de inrichtingen klaar zijn voor meermanscellen. Groepsgebruik van cellen is in Tilburg al tien jaar geleden ingevoerd, maar alleen voor afgewezen asielzoekers die uit het land gezet moeten worden.

Opnieuw daling muziekverkoop

In de eerste helft van 2003 is wederom de verkoop van muziek sterk gedaald.

Uit cijfers van de internationale branchevereniging van de platenmaatschappijen IFPI is gebleken dat de verkoop van muziek met bijna elf procent is gedaald ten opzichte van de eerste zes maanden in 2002. De totale omzet de eerste zes maanden van dit jaar bedroeg 12,7 miljard dollar.

Reden voor de daling in de verkoopcijfers is volgens het IFPI voor een groot deel te wijten aan het illegaal kopiëren van muziek via internet en andere vormen van piraterij. Initiatieven van de muziekindustrie om zelf via het internet muziek te gaan verspreiden met behulp van abonnementen was niet in staat dat tegen te gaan.

De achteruitgang was het best te zien in Amerika, Japan, Duitsland en Frankrijk. In sommige landen zijn van muzieksterren meer illegale kopieën dan legale media aanwezig, aldus de IFPI.

De best verkochte albums zijn die van Christina Aguilera, 50 cent, Celine Dion, Evanescence, Norah Jones, Avril Lavinge, Linkin Park, t.A.T.u. en Coldplay evenals de muziek van de filmmusical Chicago. De muziekindustrie vestigt de hoop voor de tweede helft van 2003 op albums van Beyonce en Kylie Minogue.

De omzet van muziek-dvd's nam wereldwijd echter wel met 55% toe, en beslaat op dit moment meer dan vijf procent van de totale muziekverkoop.

Militair aangehouden vanwege verkrachting

nyrem en JuSt1cE hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Generaal Spoorkazerne in Ermelo is een militair aangehouden die ervan verdacht wordt een vrouwelijke soldaat te hebben verkracht. Dit bevestigde het OM in Arnhem vandaag. De vrouw had aangifte gedaan en naar aanleiding daarvan werd de man op 8 september gearresteerd. Over de rang van de verdachte wil Justitie niets kwijt. Of de man verder vervolgd wordt, zal worden beslist op basis van het proces-verbaal van de Koninklijke Marechaussee.

In 2001 werden onderofficieren en een officier uit dezelfde kazerne veroordeeld wegens ontucht met jonge vrouwelijke soldaten. Een woordvoerder van Justitie maakte duidelijk dat de nieuwe aanhouding niks met die zaken te maken heeft.

Donner verbiedt tv-programma Casino Kings

Levitation herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

Casino Kings, het nieuwe spelprogramma van RTL 4 is door minister Donner van Justitie verboden. Volgens de bewindsman is het gokprogramma is strijd met de Wet op de Kansspelen.

Deze wet regelt het aantal casino's dat Nederland mag tellen. Volgens de minister gelden deze regels ook voor een 'televisie-casino'. Voor het organiseren van gokactiviteiten is een vergunning nodig, maar deze vergunning heeft RTL 4 niet aangevraagd en de minister zegt deze ook onder geen beding te verstrekken.

Indien RTL 4 het programma toch uitzendt zal het Openbaar Ministerie ingrijpen. De producent Endemol is het niet eens met de minister en zegt zich keurig aan de wet te houden. De voorbereidingen voor het zaterdag uit te zenden programma gaan dan ook gewoon door.

In 'Casino Kings' gaan vijf bekende Nederlanders in het Holland Casino Scheveningen hun geluk beproeven. De televisiekijker kan met zijn favoriet meegokken door een bedrag op een speciaal rekeningnummer over te maken.

Ford schrapt 3000 banen in België

Ongeveer 3000 van de 9000 arbeidsplaatsen bij de Ford-verstiging in het Belgische Genk zullen verdwijnen. Dit liet de directie van Ford Europa weten. Op termijn dreigt zelfs de sluiting van de hele vestiging. Gisteren hadden werknemers al twee poorten geblokkeerd.

De vestiging maakt twee modellen, de Mondeo en de Transit. De productie van de laatste verdwijnt binnenkort naar Turkije. Volgens de bonden wil Ford bekijken of de productie van de Mondeo na 2006 nog in Genk moet blijven. Als dat niet doorgaat kan de fabriek de poorten sluiten. De directie maakte bekend dat de productie van de Mondeo al wordt teruggeschroefd.

Het bedrijf is inmiddels bezet door vakbondsleden. Na de constatering dat de laatste dagen versneld onderdelen werden weggehaald uit de fabriek, ontstond er onrust onder de werknemers. Volgens hen duidt het weghalen van onderdelen op slecht nieuws. Dit vermoeden werd vandaag bevestigd door de mededeling van de Ford directie.

Telefoonnummer meenemen moet makkelijker

kyoko8483 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het moet in het vervolg altijd mogelijk zijn om je mobiele telefoonnummer 'mee te nemen' van de ene provider naar de andere. Bovendien mag het omzetten maximaal tien werkdagen duren, ook als er nog een lopend contract is.

Deze regels heeft de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) vandaag bekendgemaakt. De regels, die meteen van kracht zijn, moeten het makkelijker maken om van aanbieder te veranderen.

Het was al langer mogelijk om een telefoonnummer 'mee te nemen', maar het leverde nogal eens problemen op. Bij de OPTA kwamen meerdere klachten binnen van mensen die hun nummer niet konden meenemen naar hun nieuwe provider. Verder constateerde de OPTA dat het in sommige gevallen te lang duurde om een nummer over te zetten.

Fans Ajax en Club Brugge slaags in A'dam

TraZeR, giel en konniekipke hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Leidseplein in Amsterdam is vanmiddag het toneel geweest van vechtpartijen tussen supporters van Ajax en het Belgische Club Brugge. De ongeregeldheden zouden door de Belgische fans zijn uitgelokt. Er is een onbekend aantal aanhoudingen verricht. Voor het plein en omgeving geldt een noodverordening, waarbij groepjes niet mogen samenscholen.

De Mobiele Eenheid is massaal aanwezig om verdere escalaties te voorkomen. Een groep van ongeveer 200 mensen had zich in een café verschanst en bekogelde de ME met stenen en andere voorwerpen. De supporters zijn meegenomen naar het politiebureau en zullen de wedstrijd van vanavond niet kunnen zien.

Kinderopvang wordt weer duurder

Wie_Ben_Jij_Dan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kinderopvang wordt het volgende jaar tussen de 3,5 en 8,5 procent duurder. De brancheorganisatie Maatschappelijk Ondernemers Groep (MO-Groep) heeft dat gemeld. Er is woedend gereageerd op de prijsstijging. Ouderorganisatie Boink (Belangenvereniging van Ouders In de Kinderopvang) noemt de verhoging "onzin en flauwekul".

Kinderopvang is de laatste jaren fors in prijs gestegen. Vorig jaar moesten ouders gemiddeld ruim tien procent extra neertellen voor een opvangplek. Nu kost een volledige crècheplaats in ons land 13.500 euro per jaar. Sommige crèches rekenen zelfs 15.000 euro.

Volgens voorzitter Jellesma van Boink lopen de prijsstijgingen de spuigaten uit. Hij wil daarom ook dat er een onafhankelijke instantie komt die toetst of de stijging wel in verhouding staat tot de kwaliteit. "Wij zijn heel boos."

Eis: 18 jaar voor schieten bij disco

Voor de rechtbank in Arnhem is achttien jaar cel geëist tegen een 30-jarige man die verdacht wordt van moord en poging tot moord. De man schoot op 3 november vorig jaar op twee portiers van discotheek The Matrixx in Nijmegen.

Bij de schietpartij kwam een 37-jarige portier uit Schaijk om het leven en raakte zijn collega zwaargewond. Volgens de officier van justitie heeft de verdachte uit wraak gehandeld, omdat hij eerder uit de discotheek werd gezet.

De portiers hadden de man uit de discotheek gezet omdat hij problemen zocht. Onder invloed van cocaïne en alcohol belde hij daarop zijn vriendin en vroeg haar of zij het pistool van een vriendin kon ophalen. Met dat wapen kwam hij later terug bij de discotheek en schoot vervolgens op de portiers.

FNV-actiekaravaan trekt door land

De FNV is vandaag begonnen met estafette-acties tegen de bezuinigingen van het kabinet. De acties zijn begonnen in Groningen, waar in onder meer ziekenhuizen, scholen, metaalbedrijven en bouwplaatsen poortacties en werkonderbrekingen worden gehouden.

De FNV zal in de meeste grote steden actie voeren, waarbij het openbaar vervoer in Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Nijmegen en Maastricht hinder ondervinden. Mensen die het werk tijdens de acties neerleggen en daarvoor gekort worden op hun salaris, krijgen loon uit de stakingskas die de FNV heeft opengesteld.

Zaterdag 11 oktober wil de FNV met een landelijke staking het openbaar vervoer tijdelijk platleggen. De acties lopen tot en met 14 oktober, de dag waarop het najaarsoverleg tussen kabinet en de sociale partners begint. De FNV protesteert met name tegen de ontkoppeling en de ingrepen in het prepensioen, de WW en de WAO.

Donner genomineerd voor Big Brother award

ViMh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Piet Hein Donner, de minister van Justitie, is twee keer genomineerd voor de Big Brother Award. Dit is een prijs die wordt toegekend aan de persoon die zich inzet voor de schending van de privacy en het controleren van de burger.

De jury nomineerde de minster twee keer, vanwege: "de uitzonderlijke hoeveelheid privacy-schendende wetgeving en ideeën van minister Donner".

Ook het ministerie van Justitie, KPN en de IND maken kans op de Award. De internationale stichting Bits of Freedom voor de bescherming van privacy in de informatiemaatschappij reikt de prijs op 11 oktober uit in Amsterdam.

Israël gaat tweede stuk muur bouwen

Het Israëlische kabinet heeft ingestemd met voortzetting van de bouw van de veiligheidsmuur langs de grens met de Palestijnse gebieden. Het gaat om een tweede stuk, met een lengte van 45 kilometer, die ongeveer van Kalkylia naar Ofer bij Ramallah loopt.

Het kabinet heeft besloten de muur niet om de joodse kolonie Ariël te laten lopen. Dat zou een te grote hap uit Palestijns gebied betekenen. Ariël, met 18.000 inwoners de grootste Israëlische nederzetting in Palestijns gebied, komt achter een eigen muur te liggen. Die wordt echter wel verbonden met de 150 kilometer lange hoofdmuur. Bovendien krijgt Ariël daar een eigen doorgang in.

De Verenigde Naties en de Verenigde Staten hebben veel kritiek op de Israëlische muur, die op Palestijns grondgebied staat en het vredesproces zou belemmeren. Israël wil met de muur het terrorisme verminderen. Om de Amerikaanse steun veilig te stellen, heeft de Israelische regering besloten de twee stukken muur voorlopig niet met elkaar te verbinden.

Politie pakte Feyenoord supporters te hard aan

Loek-B had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Amsterdam heeft vorig jaar in maart na de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord (1-1) onnodig veel geweld gebruikt tegen de supporters van Feyenoord. Tot deze conclusie kwam de klachtencommissie van het korps Amsterdam-Amstelland.

Tientallen Feyenoord supporters zijn gewond geraakt doordat ze door de ME werden geslagen. Een aantal van hen moest zich onder doktersbehandeling stellen. In totaal dienden vijftig Feyenoorders een klacht in tegen de politie.

De commissie oordeelde dat de betrokken commandant van de politie op het matje moet komen bij de burgemeester van Amsterdam en zijn excuses aan de supporters moet aanbieden.

[update] FOK!Radio

UPDATE 01 oktober

De mp3's met de opnames van de uitzending staan online:
deel 1 (29MB)
deel 2 (30MB)

Originele bericht

Het is alweer dinsdag en dat betekent de derde uitzending van Fok! Radio. Het programma zal vanavond om 20:00 uur beginnen op het internet radiostation Protune Live Radio. Wil je meteen intunen? Klik dan op een van deze servers:

Server 1 (via Jenthosting.com)
Server 2 (50 luisteraars via Sikkie)
Server 3 (500 luisteraars vanaf via Netmastering.nl)
Server 4 (100 luisteraars)
Server 5 (100 luisteraars vanaf 19:45 uur via Fluxxnet.nl)
Server 6 (200 luisteraars vanaf 19:30 uur via Sytes.net)

In de uitzending van vanavond is alles te horen over Notorious_Roy. hij is moderator van het Games&Consoles forum. Meer forumnieuws hoor je uiteraard van Lord Dreamer. De meest opvallende, liefste, ontroerendste en bizarre zaken op het forum neemt hij met je door.

Deze week is ook Sunchaser er weer met zijn column 'SunChaser gaat offtopic'. En deze keer heeft hij zijn oog laten vallen op de FrontPage. Ook komt er weer een user aan het woord. Deze week is dat Jane. Zij kwam bij Fok! door Big Brother en vormde met -jawel- SunChaser een van de eerste stelletjes op Fok!. Hoe is hun relatie dan nu? Je hoort het vanavond. Wil je overigens ook je vijf minuten aan eeuwige roem op de radio? Mail dan ff je naam, usernaam en telefoonnummer (liefst van een vaste telefoon in verband met de kwaliteit) naar nolius@fok.nl.

Verder zijn er deze week twee nieuwe onderdelen de horen. Namelijk Limburgse Harry met een column en het laatste popnieuws. Hoe en wat krijg je vanavond te horen!

Natuurlijk gaan we ook muziek draaien. En wel de muziek die door jullie zelf is uitgezocht via dit topic op het forum. Maar ook via de mail (nolius@fok.nl) en via ons telefoonnummer 06 - 458 66646 (normaal tarief). En vooral plaatjes die via de voicemail op dit nummer worden ingesproken, hebben voorrang. Want wat is nou leuker om een plaat te draaien die door iemand via de voicemail wordt aangekondigd? Op deze voicemail kun je trouwens ook klachten, vragen en huwelijksaanzoeken kwijt. En duur is het niet, want als je belt kost dat gewoon het normale tarief. Vanavond hoor je ook wat er afgelopen week op deze voicemail werd ingesproken.

En dan valt er tot slot ook nog eens wat te winnen. Je maakt deze week kans op 'Javamania 1'. Dat zijn 15 coole en polulaire Java Games voor je mobiele telefoon. Beschikbaar gesteld door Denda Multimedia. We gaan je kennis over Fok! vanavond testen in deze prijsvraag.

Hoe kan ik luisteren?
Dankzij hulp van allerlei mensen kunnen we veel luisteraars tegelijk laten luisteren. Sommige servers doen het nu meteen al, sommige worden vanavond tijdens de uitzending aangezet. Om te luisteren moet je Winamp, Real Player of Windows Media Player hebben. Voor die twee laatste moet je even op Protune.nl kijken. Heb je Winamp? Dan kun je meteen luisteren door hier te klikken. Lukt dat niet? Klik dan op een van deze servers:
Nu al online:
Server 1 (via Jenthosting.com)
Server 2 (50 luisteraars via Sikkie)
Server 3 (500 luisteraars vanaf via Netmastering)
Later online:
Server 4 (200 luisteraars vanaf 18:00 uur via Sytes.net)
Server 5 (100 luisteraars vanaf 19:45 uur via Fluxxnet.nl)
De stream is op 128 kb/s kwaliteit. Kom je niet op een van deze servers? Dan zitten deze helaas vol. Toch kun je de uitzending nog horen want deze komt achteraf in MP3 op de frontpage te staan.

Heb je overigens nog een server beschikbaar waarmee je de uitzending kunt doorgeven? Dan zijn wij daar altijd blij mee!! Mail het dan naar nolius@fok.nl!!

Overigens kun je nu al inschakelen op de server, want Protune Live Radio zendt de hele dag non-stop muziek uit met 's avonds gepresenteerde programma's!

Reageren?
Wil je reageren op de uitzending? Dan kan dat via een speciaal topic op het forum. Daarnaast kun je een speciaal bericht op onze voicemail achterlaten via nummer 06 - 458 66646 (normaal tarief) of een mail sturen naar nolius@fok.nl als het om Fok! Radio gaat of info@protune.nl als je wilt reageren op het radiostation Protune Live Radio.

Overigens is er volgende week geen Fok! Radio. Dit omdat uw presentator, Nolius, op vakantie gaat naar het mooie Oostenrijk. Dinsdag 14 oktober is er dan weer een splinternieuwe uitzending.

Veel luisterplezier!!

Win kaarten voor Mylène d'Anjou!

Mylène d'Anjou is een diva zonder pardon.

Met haar grandioze stem als onvermoeibaar wapen neemt zij u mee op strooptocht. Zij heeft haar rijbewijs voor het leven weten te behalen en eindelijk besloten volwassen te worden.

Met de tieten vooruit en de hakken in 't zand is zij niet meer uit 't veld te slaan en zal zij zijn wie zij is: een Star. Vol moed, troost, humor en muziek geeft zij haar publiek de mogelijkheid om ook een ster te worden. 'Ster' van hun eigen leven. Want wie niet naar de sterren reikt, raakt ze ook nooit aan. (Toch?)


Op 11 Oktober aanstaande gaat Mylène d'Anjou in première in de Meervaart in Amsterdam. Namens Harry Kies Theaterprodukties mogen wij voor deze voorstelling maar liefst twaalf vrijkaarten weggeven. Zes winnaars maken dus kans op twee kaarten voor de voorstelling van 11 oktober.

Wil je kans maken op deze kaarten?
Stuur dan een mailtje naar prijsvragen@fok.nl en vertel ons waarom wij twee kaarten aan jou zouden moeten geven. Je kan ons mailen tot 3 oktober a.s. Vergeet niet je username, naam en adres mee te sturen!

Ralf: Team is de schuldige

Volgens Ralf Schumacher is zijn team, Williams, schuldig aan zijn uitval.

Volgens Ralf was er grote chaos op de radio waardoor hij twee rondes rond reed zonder te weten wat het team dacht over de weerverwachting. "Iedereen zat maar wat te kletsen tegen elkaar." Hierdoor reed hij lang door op droogweer banden met als gevolg dat hij van de baan spinde. Hij kreeg vlak voor zijn spin wel een oproep om de pits in te gaan, maar toen was hij net voorbij de ingang. Een fout die volgens Ralf door het team voorkomen had kunnen worden.

Mario Theissen, motorsport director van BMW, kaatst de kritiek echter net zo hard weer terug. "Het zat andersom," zegt hij, "Wij waren aan het wachten op een antwoord van Ralf, maar er kwam er geen. Hij bleef nog een ronde buiten en spinde op zichzelf van de baan."

Door het uitvallen van Ralf verzuimde Williams om de leiding in het constructeurskampioenschap over te nemen. Williams staat momenteel nog 3 punten achter op Ferrari.

Nieuwe bazen voor Minardi?

De Italiaanse krant Gazzetta dello Sport meldt dat Minardi misschien een andere eigenaar gaat krijgen.

Spookstah wist ons vandaag het volgende te melden:

Volgens de Gazzetta is er een groep van Noord-Italiaanse zakenmannen die het team van de huidige Minardi-baas Paul Stoddart en F1-baas Bernie Ecclestone zou willen overnemen. Volgens de krant is de deal bijna rond. Giancarlo Minardi was niet op Indianapolis, maar bleef in Italië om de laatste details te bespreken, zo wordt gezegd.

Ook zoude er onderhandelingen zijn met Toyota over het leveren van motoren aan het Italiaanse team voor komend seizoen.

Simák terug maar kan druk niet aan

Jan Simák, speler van Hannover 96, is terug nadat hij een week spoorloos is geweest.

De speler heeft maandagavond een gesprek gehad met bestuurders van Hannover 96 en Bayer Leverkussen, waarvan hij gehuurd is, over zijn gezondheid en sportieve toekomst.

Simák keerde maandag terug nadat hij vorige week dinsdag vertrokken was naar Tsjechië. Hij had voor die dag een vrije dag gekregen omdat hij naar een notaris in Praag moest, eenmaal in Tsjechië was hij niet meer te vinden. Hierna meldde zijn zaakwaarnemer Christoph Leutrum dat de speler met depressieve buien kampt.

Zondag wist Leutrum de speler op te sporen en mee te krijgen naar Duitsland. 'S avonds was er meteen een gesprek met enkele vertegenwoordigers van beide betrokken clubs en het bureau dat Simák's zaken vertegenwoordigd, hierin gaf de speler aan dat hij zich geestelijk en lichamelijk niet in staat voelt om professioneel voetbal vol te kunnen blijven houden.

Dit werd bevestigd door de internist van Bayer Leverkussen, Karl-Heindrich Dittmar, hij zei dat de speler kampt met een "vermoeidheidssyndroom" en voorlopig niet kan spelen. Wanneer hij wel weer in actie kan komen is niet bekend, de clubs laten hem pas weer spelen als hij eraan toe is.

Simák staat sinds vorig seizoen onder contract bij Leverkussen dat hem dit seizoen verhuurde aan Hannover. Hij heeft Leverkussen 6,5 miljoen euro gekost.

1000 euro voor geboorte in Italië

Pitbulleke herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank! Ook Scubby wist ons het te melden.

Wilde het met het orgasme van de Italiaanse vrouw al niet zo vlotten; het krijgen van kinderen mag in Italië nu ook op serieuze belangstelling rekenen. Door elk tweede kind te belonen met een bonus van 1000 euro hoopt de Italiaanse regering de bevolking flink te laten groeien. Het land zit namelijk bij de landen met het laagste bevolkingscijfer.

De nieuwe maatregel gaat per vandaag in en duurt ten minste tot eind augustus 2005.

Uitslag WK bloedworst gooien

Nick Connor uit het Engelse Ramsbottom is wereldkampioen 'Black pudding' (bloedworst) gooien geworden. In een thuiswedstrijd in de Royal Oak pub wist hij met zijn drie worpen liefst zes 'Yorkshire puddings' van een op zes meter hoog hangende plank af te gooien.

Aan de wedstrijd deden in totaal ruim 200 deelnemers mee. De nummer twee Stuart Law, tevens de eigenaar van de kroeg, kreeg vier stuks van de plank af. Het was de eerste keer dat zijn kroeg het Wereldkampioenschap huisvestte. Hij hoopt dat het niet eenmalig zal zijn. "Het was een compleet succes."

-
De regels van het bloedworst gooien zijn eenvoudig, de sport is echter moeilijk onder de knie te krijgen. De sport stamt van 1862 en wordt sinds enige jaren ook door niet-Engelsen fanatiek beoefend. Deelnemers van 8 jaar en ouder worden toegelaten. Puddings van bijna vier kilo, bestaande uit varkensbloed en vet, worden in een nylon kous gestopt. Vervolgens dient de kous omhoog gegooid te worden om zoveel mogelijk 'Yorkshire puddings' naar beneden te halen. Het wereldrecord stamt uit 1938 toen Ralph Heggingbothom met één schot veertien puddings naar beneden smeet.

Zie hier een korte impressie!

ChristenUnie boos over Penisshow

Neftizz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie heeft felle kritiek op een theatershow waarin twee mannen kunstjes met hun geslachtsdeel vertonen. De ChristenUnie noemt de show 'smakeloos'. Volgens de partij hebben mensen hun geslachtsdeel niet gekregen om kunstjes mee te vertonen. De partij stuurt niet direct aan op een verbod, maar wil wel een gesprek met de directie van het Lucent theater, waar de penisshow wordt opgevoerd.

De show waar de ChristenUnie zo boos over is, is de 'Puppetry of the Penis' van twee Australiërs. Wereldwijd trekken ze daarmee al vijf jaar volle zalen. De show trekt deze maand door Nederland. In drie weken geven de artiesten 18 shows. De première in Nederland vond dinsdag plaats in het Rotterdamse Oude Luxortheater. Donderdag spelen de mannen in de Leidse Schouwburg en maandag in het Haagse Lucent Danstheater.

Het Haagse Lucent theater zegt in een reactie de show gewoon toe te laten: ''het is gewoon een voorstelling, en heeft niets met porno te maken'', aldus een woordvoerder.

-
De website van de bijbehorende show.

[Vooruitblik] Ajax - Club Brugge

Vanavond staat er weer Champions League voetbal op het programma. Ajax treedt in eigen huis aan tegen Club Brugge.

Na de nederlaag tegen AC Milan zal Ajax vanavond tegen Club Brugge proberen de aansluiting in de poule te vinden. De huidige stand in Poule H:

ClubGespWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
AC Milan110031-0
Celta de Vigo101011-1
Club Brugge101011-1
AFC Ajax100100-1

Ajax had een goede generale door in eigen huis met maar liefst 6-0 van Willem II te winnen. De doelpunten kwamen op naam van Sonck, Ibrahimovic, Sneijder, Sikora, Soetaers en Pienaar. Club Brugge won in eigen huis met 3-0 van Beveren. Verheyen, Mendoze en Demets (e.d) zorgden voor de doelpunten.

Mendoza zal er vanwege een schorsing echter niet bij zijn tegen Ajax. Ook Sandy Martens is geschorst voor het duel in Amsterdam. Alin Stoica is wegens een blessure in België achter gebleven en het optreden van Olivier De Cock (hamstring) en David Rozehnal (oogkas) is niet zeker. Als Rozehnal zal spelen zal dat met een gezichtsmasker zijn. Hij zegt alleen bij het koppen nog last te ondervinden. Bij Ajax John O'Brien, Zdenek Grygera en Jari Litmanen zullen allen vanwege blessures ook niet van de partij zijn. Trainer Ronald Koeman haalde echter wel Nicolae Mitea bij de selectie.

Brugge is blij met alle punten die ze meenemen vanuit Amsterdam. Ze worden gezien als de underdog, maar volgens trainer Trond Sollied is alleen AC Milan een klasse te hoog. Ajax verwacht wel te kunnen winnen, al zal Brugge waarschijnlijk alles op de verdediging zetten.

De wedstrijd zal onder leiding staan van Graham Barber.

Uitzending op NED 2:
20:25 Champions League voorbeschouwing: Ajax - Club Brugge
20:40 Champions League: Ajax - Club Brugge - Rechtstreeks verslag
22:40 Champions League nabeschouwing: Ajax - Club Brugge
22:55 Champions League samenvatting overige wedstrijden

Uitzending Canvas:
20:30 Voetbal: Champions League - Rechtstreeks verslag van Ajax - Club Brugge

Bronnen: OmroepGids, UEFA, VI.nl, Voetbal.nl

Barber fluit Ajax-Club Brugge

De UEFA heeft Graham Barber naar de ArenA afgevaardigd voor de wedstrijd van Ajax tegen Club Brugge.

Barber (45) is een grote bekende van Nederlandse clubs Europees gezien, maar de Amsterdammers kwam hij nooit tegen. De Engelsman afkomstig uit Hertfordshire (zuid-west Engeland) floot wel Feyenoord, PSV, Roda JC en Willem II. Barber floot in augustus de wedstrijd om de Europese Super Cup tussen AC Milan en FC Porto. Sinds 1998 fluit hij internationaal.

Het Europese treffen van Feyenoord en PSV (1-1) in de kwartfinale van de UEFA Cup van twee jaar geleden is daarna voor velen wellicht het meest bekend. In die wedstrijd scoorden Van Bommel en Van Hooijdonk, waarna via de penalties Feyenoord de weg naar de UEFA Cup winst kon voltooien. In de wedstrijd gaf Barber geel aan Kalou van Feyenoord en Faber, Bogelund, Heintze, Bruggink en Van Bommel van PSV. In de extra tijd kon van Bommel bovendien na zijn tweede geel vertrekken.

Barber floot voor de Champions League Valencia-PSV (1-0) in 1999, waarin vier gele kaarten (drie voor PSV). Voorts in hetzelfde jaar Girondins Bordeaux tegen Willem II (3-2), wederom een nederlaag voor de Nederlanders. In de UEFA Cup floot hij nog Roda JC tegen AC Milan (0-1). Waarmee zij allen met het fluiten van de Engelsman kennis maakten.

Voor Ajax is te hopen dat de kennismaking uitermate plezierig is. De vorige wedstrijd van Club Brugge was niet zonder stoot.

Tottenham wil Moens

Oscar Moens staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur.

Na een geschil met zijn vorige werkgever AZ mag Moens nu transfervrij vertrekken. Tottenham presteerde niet goed dit seizoen en staat na zeven duels op de 17e plek in de Premiership. Coach Gleen Hoddle moest het veld al ruimen wegens deze wanprestatie en nu is de Londense club op zoek naar versterking. Ze hopen daarom Moens snel te kunnen contracteren.

Oscar Moense speelde eerder bij Excelsior, Go Ahead Eagles, RBC Roosendaal en AZ, waar hij in totaal 324 wedstrijden onder de lat stond. Ook speelde hij twee maal in Oranje.

AZ wil Jaliens halen

AZ wil zich komende winter nog eens versterken. De op de derde positie bivakerende club heeft interesse in rechtsback Kew Jaliens (26) van Willem II.

Hoewel AZ goed bezig is, heeft coach Adriaanse wel degelijk enige positionele problemen. Op de rechtsbackpostitie heeft hij onvoldoende keus. Normaal zou de Fin Juha Reini daar spelen, maar hij is geblesseerd. Qua vervangers schiet het dan niet over. Peter Wijker verhuizen uit het centrum van de verdediging of Jan Kromkamp een linie laten zakken.

Adriaanse wil derhalve Kew Jaliens, die hij al eerder trainde als coach van Willem II, naar de Alkmaarder Hout halen. Willem II zou niet onwelwillend staan tegenover een transfer daar Jaliens zijn contract de komende zomer afloopt. Nu kan het nog een transfersom ontvangen. Willem II heeft voorts een jeugdige aanwas, waarmee het elftal er niet al te zeer onder lijdt.

Chelseaspelers willen Rivaldo niet

De spelers van Chelsea zien niets in een eventuele komst van Rivaldo.

Rivaldo verbrak zijn contract met AC Milan en volgens eigen zeggen was het rijke Chelsea nu geïntresseerd in hem. De spelers van de Engelse club deelden deze mening echter niet en hingen een bordje met 'Sorry, we're full' op de deur van hun kleedkamer om zo op ludieke wijze hun mening kenbaar te maken.

Chelsea heeft ondertussen 47 spelers onder contract staan waarvan er zeven zijn verhuurd. De vermogende Rus Roman Abramovitsj, die de club overnam, kocht dit seizoen maar liefst negen topspelers aan. De komst van Rivaldo zal er dus alleen maar toe leidden dat de bank op Stamford Bridge nog voller komt te zitten met kwaliteitsvoetballers.

Damien Hertog geblesseerd

RBC Roosendaal moet het de komende weken stellen zonder middenvelder Damien Hertog. Hertog raakte maandag geblesseerd op de training en zal minstens drie weken uitgeschakeld zijn.

Hertog (28) scheurde bij een actie een spier nabij de lies. Pas donderdag kan hij de ernst van zijn blessure laten vaststellen.

Hertog had zich bij RBC Roosendaal juist weer in de kijker gespeeld. Hertog kwam begin dit seizoen over van De Graafschap, nadat hij al eerder bij RBC en bij Excelsior actief was.

Spelers Celta de Vigo boos

De spelers van Celta de Vigo hebben gister boos het hotel verlaten, alwaar zij verbleven in voorbereiding op het treffen met AC Milan van vanavond. Zij doen dit uit onvrede over het uitblijven van een akkoord over de uitbetaling van de Champions League premies.

De spelers hebben ook nog altijd niet hun deel van de toetredingspremie tot de Champions League ontvangen. Dit speelt mee in de radicale stap van de spelersgroep. Door het opstappen hoopt de selectie de druk op het bestuur van Celta tot het uiterste op te voeren. De spelersraad hoopt nog voor de thuiswedstrijd tegen AC Milan de problemen te hebben opgelost.

Celta de Vigo zit in de poule van Ajax.

Eerwraak veel groter probleem dan gedacht

DropDead had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eerwraak komt in Nederland veel vaker voor dan wordt gedacht. Volgens eerwraakonderzoeker Sezai Aydogan worden moorden uit eerwraak in Nederland namelijk vaak niet als zodanig herkend en gemeld. De onderzoeker bepleitte in juli van dit jaar al meer onderzoek naar het fenomeen eerwraak.

Eerwraak komt voort uit een schaamtecultuur. De Turkse organisaties hebben de eer- en schaamtecultuur recentelijk laten onderzoeken onder Turken in Duitsland, Nederland en Turkije. Uit dat onderzoek, uitgevoerd door Erdan Gezik onder supervisie van het Pompe Instituut, blijkt dat er weinig verschil in opvattingen is tussen de verschillende Turkse gemeenschappen. Bovendien hebben veel jongeren, ook tweede- en derde generatie, dezelfde opvattingen als hun ouders.

Zeki Arslan, directeur van de Turkse Samenwerkende Organisaties te Overijssel (STO) : ''We hebben een grote inschattingsfout gemaakt door aan te nemen dat de verblijfsduur van Turken in Europa een cultuuromslag teweeg zou brengen, dat op een andere manier zou worden geoordeeld over eer. Helaas, het traditionele denken is nog springlevend''.

Turkse jongeren in Nederland en Duitsland gaan uit, hebben seksuele avontuurtjes en liegen daarover tegen hun ouders. Dat doen hun generatiegenoten in Turkije ook, vooral in de steden. Wie openlijk over de schreef gaat en daarmee de namus (eer van de familie) aantast, moet worden gestraft. Regelmatig mondt de straf uit in moord, maar vaak ook in mishandelingen.

In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, wordt eerwraak in Turkije ook niet zwaar bestraft. Onderzoeker C. van Eck, die twee jaar geleden promoveerde op eerwraak onder Turken, zegt dat in Turkije mannen die uit eerwraak een vrouwelijk familielid vermoorden, vaak slechts twee jaar cel krijgen. Daders kunnen zich beroepen op artikel 51, een wetsartikel dat 'hevige droefheid of provocatie' als verzachtende omstandigheid aanvoert. En in Turkije hoeven veroordeelden maar de helft van hun straf uit te zitten.

Arslan noemt het ook onbegrijpelijk dat de Nederlandse (en Europese) politiek nog zo weinig aan de schaamtecultuur en bijbehorende eerwraak heeft gedaan ''De wereld protesteert als in Nigeria een overspelige vrouw dreigt te worden gestenigd. Tientallen overspelige Turkse vrouwen worden vermoord, daar hoor je bijna niemand over''.

Arslan hoopt dat minister Verdonk voor Vreemdelingenzaken en Integratie eerwraak definitief op de politieke agenda gaat zetten. ''De overheid kan toch niet toestaan dat in Nederland vrouwen eerloos worden afgeslacht door hun mannen, vaders of broers''.

Minister Verdonk kondigde eerder deze week in de Kamer al aan eerwraak onacceptabel te vinden.

VVD wil moskeeën kunnen sluiten

De VVD heeft gisteren aangekondigd met een wetsvoorstel te willen komen, dat sluiting van moskeeën die de rechtsorde in gevaar brengen mogelijk maakt. Volgens VVD-Kamerlid Geert Wilders gaat het om het soort moskeeën zoals die recentelijk in opspraak zijn geraakt; bijvoorbeeld de Al Fourgaan moskee in Eindhoven en de Arrahmane en El Tawheed moskeeën in Amsterdam.

Wanneer in een moskee wordt opgeroepen tot haat tegen de westerse samenleving, er jongeren voor de de jihad worden geworven en anti-democratische uitingen worden gedaan, dan ondermijnen deze gebedshuizen de rechtsorde en moeten ze gesloten kunnen worden, aldus Wilders.

Het sluiten van moskeeën kan volgens de VVD mogelijk worden door een eind te maken aan de uitzonderingspositie die kerkgenootschappen in de wet hebben. Instellingen en organisaties die de rechtsorde bedreigen kunnen volgens die wet verboden worden, maar Kerkgenootschappen worden daar nu van uitgezonderd. Door die uitzondering op te heffen kunnen Kerkgenootschappen (dus ook moskeeën) in de toekomst wél verboden en/of gesloten worden. Volgens Wilders is die wet ook nooit bedoeld geweest voor moskeeën, want die waren er niet in Nederland toen zij gemaakt werd.

De VVD kreeg steun in de Kamer van de LPF en van GroenLinks. Het CDA wil zich eerst nader beramen. Binnenkort zal de VVD met een initiatief-wetsvoorstel komen.

Minister Donner van Justitie zegt dat hij nu niets kan ondernemen tegen moskeeën, zolang er geen strafbare feiten zijn gepleegd. Donner zei gisteren reeds na te denken over mogelijkheid in een eerder stadium tegen moskeeën op te treden. Maar zo zei Donner, er is onderscheid tussen dreiging van terrorisme en extremistische uitingen. ,,Tegen extremisme is weinig te ondernemen, preventief optreden kan alleen bij dreiging van terrorisme. Extremistische uitingen vallen binnen de huidige wetgeving onder de vrijheid van meningsuiting. Zonder aantoonbare strafbare feiten zijn er weinig aanknopingspunten om hiertegen te kunnen optreden''.

Radicale joden wegens terrorisme de cel in

In Israël zijn drie radicale joodse kolonisten veroordeeld wegens het beramen van een aanslag op een Arabische meisjesschool in Jeruzalem. De drie kregen lange straffen tot 15 jaar cel.

De drie hadden een auto geparkeerd, die met explosieven geladen was, bij de ingang van een meisjesschool in de Arabische wijk A-Tur in Oost-Jeruzalem. Doordat patrouillerende agenten de twee mannen verdacht vonden en na een inspectie de explosieven voorzien van een tijdmechanisme vonden, werd de aanslag voorkomen.

Het trio wordt gerekend tot een groeiende groep van radicale Israëliërs die aanslagen willen plegen op Palestijnse doelen, als vergelding voor terreurdaden van de zijde van radicale Palestijnse organisaties.

Wijzigingen in de FP-crew (september)

Iedere maand geven we jullie een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew. Afgelopen maand waren deze als volgt:

Afscheid
We hebben de afgelopen maand afscheid genomen van de nieuwsposters TimTheToolman en The_5th_horseman. We willen hen beiden hartelijk danken voor hun werk en inzet voor FOK! en het ga jullie goed!

Verwelkomingen
Gelukkig zijn er ook weer wat nieuwe versterkingen van het FP-team. Wij mogen snoep.doc verwelkomen als cd-reviewer en de columns die door SunChaser worden geschreven voor de uitzendingen van FOK!Radio staan vanaf deze maand op de frontpage. Veel succes beiden!

Stukjes "Ons Team"
Op onsteam.fok stelt de FP-crew zich aan jullie voor. Afgelopen maand heeft
Dr.E (reviewer) zijn stukje hieraan toegevoegd.

Nazi's vermoordden 200.000 gehandicapten

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de nazi's zo'n 200.000 geestelijk en lichamelijk gehandicapte patiënten omgebracht. De patiënten werden in ziekenhuizen en instellingen vermoord. Deze cijfers blijken uit nieuw onderzoek door het Duits Federaal Archief. Geestelijk en lichamelijk gehandicapte mensen werden door de nazi's beschouwd als waardeloze maatschappelijke miskleunen.

De patiënten werden gedood in honderden ziekenhuizen en klinieken in Duitsland, Oostenrijk, Polen en Tsjechië. Meestal werden ze omgebracht door middel van medicijnen, maar ook door vergassing of door verhongering.

De Duitse minister van cultuur Christina Weiss zegt dat het nieuwe onderzoek bedoeld is om historisch onderzoek te stimuleren en om de slachtoffers enigszins in ere te herstellen: ''We weten dat deze misdaden geheim werden gehouden. De families van de slachtoffers kregen vervalste condoleancebrieven. De dokters werkten onder een valse naam''.


-
Link naar het onderzoek (in het Duits).

Vijf jaar cel voor 14-jarige Marokkaanse tweeling

Little_Gohan en Wie_Ben_Jij_Dan hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Marokko zijn twee 14-jarige meisjes tot 5 jaar celstraf veroordeeld wegens het beramen van een terroristische aanslag. De meisjes, een tweeling, waren van plan om de alcoholische drankenafdeling van een supermarkt in Rabat op te blazen. Het duo vertelde wat ze van plan waren aan een islamitische geestelijke, in de hoop diens zegen te krijgen. De imam gaf de twee echter aan bij justitie.

De rechter veroordeelde de twee, Imane en Sanae , wegens ''poging tot moord en poging tot sabotage met betrekking tot een terroristische onderneming''. Hun advocate vond het vonnis nog meevallen, gezien de aanklacht. Volgens de moeder van de tweeling zijn haar dochters gehersenspoeld.

Marokko treedt keihard op tegen islamitische extremisten sinds de zelfmoordaanslagen van afgelopen mei in Casablanca. Na die aanslagen zijn meer dan 900 verdachten opgepakt. Een aantal van hen zijn al ter dood veroordeeld, anderen kregen lange celstraffen tot levenslang aan toe.

'Adriaan' toch nog niet genezen van kanker

hinse en Konniekipke hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aad van Toor, beter bekend als Adriaan van het duo Bassie en Adriaan, schrijft in een brief aan zijn fans dat hij nog niet helemaal genezen is van zijn speekselklierkanker. Dit slechte nieuws kwam onverwacht. Twee weken geleden schreef Adriaan namelijk nog aan zijn fans dat het gezwel waarschijnlijk helemaal uit zijn mond verwijderd was en dat het een stuk beter met hem ging.

Helaas blijkt nu dat het toch niet zeker is dat het gezwel helemaal weg is. Daarom zal Adriaan de komende tijd bestraald worden in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Door de nadelige gevolgen van die behandeling, zullen de afscheidsvoorstellingen van het duo in januari niet doorgaan.


Bassie en Adriaan tijdens een optreden.


Masturberen grootste taboe

Arno en Raptor hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De meeste Nederlanders blijken masturberen een groter taboe te vinden dan geslachtsziekten, of het bespreken van incontinentie en seks. Dit geldt ook voor mensen op oudere leeftijd: seks is dan nog altijd een minder beladen onderwerp dan zelfbevrediging. Tegelijkertijd vinden Nederlanders dat masturberen geen taboe meer zou moeten zijn.

Deze uikomsten blijken een onderzoek door het farmaceutische bedrijf Pfizer. Ter ere van het vijfjarig bestaan van de potentiepil Viagra liet het bedrijf het onderzoek uitvoeren. Dit werd gedaan door TNS NIPO. De onderzoekers hebben voor de enquête 1120 mensen ondervraagd.

Veertig procent van de ondervraagden gaf aan dat masturbatie zijn of haar grootste persoonlijke taboe is. Bij zestig procent van de ondervraagden staat het in zijn of haar top drie.

Op de tweede plaats komen erectieproblemen, die door veertien procent wordt betiteld als het grootste persoonlijke taboe. Bijna de helft van de mensen, 45 procent, vindt het moeilijk om erover te praten. Eerder onderzoek wees al uit dat slechts één op de tien mannen met erectieproblemen medische hulp zoekt. Vrouwen hebben overigens minder moeite met het bespreken van erectieproblemen dan mannen.

Geslachtsziektes staan op de derde plaats, gevolgd door incontinentie en seks op de vierde plaats. Geen zin hebben in seks, homo- en biseksualiteit staan op de vijfde en zesde plaats van beladen onderwerpen.

Het gebruik van voorbehoedmiddelen blijkt volgens de ondervraagden nog nauwelijks een seksueel taboe te zijn in Nederland. Slechts 4 procent van de bevolking vindt het een beladen onderwerp. Niemand ervaart het als zijn of haar persoonlijke taboe.

Ook werd er geconcludeerd dat de leeftijd ook een rol speelt. Zo vinden 40- tot 60-jarigen erectieproblemen en 'geen zin in seks' ingewikkelder en hebben 60-plussers meer moeite om te praten over seks op oudere leeftijd dan jongeren.

Ondernemers optimistisch over economie

Steeds meer ondernemers van middelgrote bedrijven kijken weer positief naar de economie. Dat blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door bureau Motivaction. Het halfjaarlijkse onderzoek werd gehouden onder 400 directeuren.

De ondernemers verwachten pas over enkele maanden een verbetering. In de bouwsector houden directeuren nog rekening met tot september volgend jaar minder orders.

Met name berichten over economisch herstel in de Verenigde Staten geven de ondernemer een optimistische houding. Ondernemers verwachten dat een verbetering in de wereldhandel ook de economie hier vlot zal trekken.

Over de werkgelegenheid blijven de ondernemers somberder gestemd. De directeuren denken dat hun vaste personeelsbestand de komende twaalf maanden met één procent zal slinken. In maart van dit jaar verwachtten ze nog op een zeer kleine groei. Ook zullen er zes procent minder tijdelijke krachten nodig zijn, voorspellen ze.

Gezondheidstoestand Paus zorgwekkend

Paus Johannes Paulus II heeft zijn naaste medewerkers toevertrouwd dat hij geen buitenlandse reizen meer zal maken. Dat schrijft het Italiaanse dagblad La Republica.

"De reis naar Slowakije was de laatste", zo wordt de 83-jarige kerkvader geciteerd. De paus bracht twee weken geleden een bezoek aan Slowakije. Het was zijn 102de buitenlandse reis. Na het vierdaagse bezoek rees er volgens enkele persagentschappen twijfel of zijn gezondheid hem nog wel toelaat, buitenlandse reizen te ondernemen.

De paus kampt al geruime tijd met de ziekte van Parkinson en lijdt ook aan artritis. Voor volgend jaar heeft de Heilige Vader evenwel al verscheidene buitenlandse uitnodigingen ontvangen, onder meer uit Oostenrijk en Zwitserland. Dit jaar zijn er alvast geen buitenlandse reizen meer gepland. De paus zal desalniettemin niet stilzitten, want in oktober viert hij de 25ste verjaardag van zijn pontificaat en hij gaat ook nog naar Pompeii om het Jaar van de Rozenkrans af te sluiten.

Kardinaal Joseph Ratzinger, het hoofd van de Pauselijke Congregatie voor Geloofsleer, heeft toegegeven dat de gezondheidstoestand van de paus kritiek is. "Het gaat hem zeer slecht en wij moeten voor hem bidden."'

Volgens Ratzinger heeft de paus te veel van zijn krachten gevergd, maar lukt het zijn naaste medewerkers niet om hem over te halen minder te werken. Onlangs benoemde hij, eerder dan gepland, 31 kardinalen.

TNO: UMTS is schadelijk voor gezondheid

Uit een onderzoek van TNO blijkt dat antennes van UMTS-masten kunnen leiden tot gezondheidsklachten bij omwonenden. De mensen, die in de buurt wonen van een dergelijke antenne, hebben vaker te kampen met hoofdpijn, duizelingen en tintelingen.

Het is de eerste keer dat er een relatie tussen UMTS-straling en schade aan de volksgezondheid wordt aangetoond. TNO zegt wel dat het nog te vroeg is om verregaande conclusies over UMTS te trekken. Het is namelijk nog niet bekend of de straling tot blijvende gezondheidsschade leidt.

UMTS-masten worden gebruikt om signalen uit te zenden die snel internet via de mobiele telefoon mogelijk maken. Telecombedrijf Vodafone heeft al twintig procent van Nederland uitgerust met speciale UMTS-masten. KPN zal tegen het eind dit jaar met een proef in de Randstad beginnen.

Krakers verlaten de Blauwe Aanslag

Gisteren zijn de laatste acht bewoners van het Haagse krakersbolwerk de Blauwe Aanslag weggegaan en hebben de sleutels ingeleverd bij wethouder Bruins van Verkeer. De krakers zijn verhuisd naar een nieuwe locatie, waardoor Den Haag het pand nu probleemloos kan slopen.

De Blauwe Aanslag, dat ooit het kantoor van de Belastingdienst was, werd al sinds 1980 bewoond door krakers. Die hebben acht jaar lang juridisch gestreden tegen de sloopplannen. De rechter bepaalde dat ze voor 1 oktober moesten vertrekken, op straffe van een boete van 750.000 euro.

Het pand moet wijken voor een ringweg rond het centrum.De krakers krijgen een nieuw onderkomen in een oude school.

'Dierenactivisten straffen als terroristen'

Extreme dierenactivisten moeten net zo hard worden aangepakt als terroristen. Dat vindt een meerderheid in de Tweede Kamer.

Politieke partijen CDA, VVD en LPF zijn van plan om de dierenactivisten harder aan te gaan pakken. Door de dierenactivisten als terroristen te betitelen, kunnen ze voortaan makkelijker worden gearresteerd en krijgen ze zwaardere straffen.

Het CDA en de VVD stellen vandaag in een Kamerdebat voor om de dierenactivisten onder de terrorismewetgeving te laten vallen.

De afgelopen jaren zijn de acties van dierenactivisten veel gewelddadiger geworden. Zo worden er steeds vaker politici bedreigd door de activisten. Verder werd er afgelopen maand nog een nertsenfokkerij in Putten door 120 actievoerders kort en klein geslagen. Op dat moment waren de vijf kinderen van de eigenaar ook thuis. De VVD bestempelt dat als 'puur terrorisme'.

Ontvoerder Lusanne vroeg 200.000 losgeld

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ontvoerder van Lusanne van der Gun heeft twee ton losgeld geëist bij de ouders van het 11-jarige meisje uit Oldeberkoop. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Het bedrag is niet betaald. Het echtpaar Van der Gun gaf dinsdagavond een interview in NOVA.

De ouders vertelden in het tv-programma dat zij al op 25 augustus, de eerste dag van de ontvoering, contact hadden met de ontvoerder. Hij belde rond 17.00 uur en vroeg in het Duits om het losgeld. Tot afspraken over betaling is het echter nooit gekomen.

Simon S. uit het Friese Ryptsjerk had zich eerder die dag tegenover Lusanne voorgedaan als een verkeersbrigadier. Hij keurde haar fiets af en dwong haar, na aanvankelijk verzet, mee te gaan in zijn auto.

De ontvoerder reed onder meer met haar naar het Limburgse Susteren, waar het meisje in een garagebox overnachtte. Twee dagen later dook zij ongeschonden op bij een hotel in Venlo.

Haar vrijlating kwam voor haar ouders als een totale verrassing. Wel hadden ze tijdens de ontvoering twee keer een telefonisch gesprek met hun dochter, waarin zij meldde dat het goed met haar ging.

Israëlische leger schiet vaak met scherp

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens confrontaties met stenengooiende Palestijnse jongeren en bij andere acties in de Palestijnse gebieden schiet het Israëlische leger vaak met scherp. De reden hiervan is, is dat de soldaten niet beschikken over rubberen kogels, traangas of andere niet-dodelijke wapens. Dit kan geconcludeerd worden uit een onderzoek naar het gebruik van geweld door het Israëlische leger en de materiële toerusting van soldaten.

"Wanneer de soldaten standaard de beschikking zouden hebben over rubberkogels en traangas zouden er aan Palestijnse zijde minder slachtoffers en ernstige gewonden vallen bij confrontaties met het Israëlische leger." Dat zegt thesaurier Eliezer Goldberg.

Momenteel kunnen soldaten, die in het nauw zitten, vaak enkel gebruik maken van scherpe munitie, terwijl de situatie soms vraagt om de inzet van minder extreme middelen, aldus Goldberg. Hij concludeert dat er bij de legertop sprake is van mismanagement, onder meer vanwege de slechte bevoorrading van soldaten. Daarnaast zou er volgens Goldberg onvoldoende onderzoek gedaan worden naar het gebruik van minder gewelddadige geweldsmiddelen.

Gisteren verscheen zijn 108 pagina's dikke en uiterst kritische rapport over het leger. Verder schrijft Goldberg ook dat de gasmaskers die soldaten en een deel van de burgerbevolking uitgereikt hebben gekregen niet goed functioneren. Ze zouden onvoldoende bescherming bieden bij een grootschalige aanval met gifgas.

Vijfde slachtoffer in stoomketel geborgen

Het lichaam dat dinsdag in de Amercentrale werd gevonden, is gisterenavond om 22.00 uur geborgen. Zijn identiteit is nog niet vastgesteld. Het lichaam van de man bevond zich op een hoogte van zo'n 17 meter in de 85 hoge stoomketel.

Na de ontdekking van het lichaam duurde het 15 uur om erbij te komen door de instabiele kluwen van stalen pijpen en planken waarin de man lag. Al die tijd was het onzeker of de man nog leefde.

De vondst was onverwacht. Aangenomen werd dat de vier nog niet gevonden slachtoffers helemaal onderin de ketel zouden liggen.Inmiddels zijn twee doden en drie levenden uit de ketel gehaald.

4 jaar FOK!

Vandaag vieren we een feestje. Het is namelijk 4 jaar geleden dat FOK! officiëel werd geopend. Sinds 1 oktober 1999 is er veel gebeurd en bereikt. En nog steeds wordt er hard gewerkt aan verbeteringen. Ook voor volgend jaar staan er al weer een aantal dingen op stapel.

In de afgelopen vier jaar zijn er diverse onderdelen bijgekomen. Het begon met de Frontpage en het forum, maar inmiddels is er de weblog, een fotoboek en verschillende managers (momenteel lopen de F1manager en de Voetbalmanager). En met de tijd zijn er ook veel mensen op FOK! afgekomen. Inmiddels hebben we bijna 70.000 geregisteerde gebruikers die samen goed zijn voor meer dan 39 miljoen pageviews per maand. Vorig jaar om deze tijd waren dat er nog bijna 22 miljoen.

Nog even wat cijfers: Totaal werden er afgelopen maand 39.473.865 pagina's opgehaald. Daarvan haalde de Frontpage 13.706.028 views binnen, het forum was goed voor 24.249.546 views. De overige onderdelen pakten er samen 1.518.291. In totaal werden er per seconde 15.23 pagina's opgevraagd.

Dankzij jullie, de users, en de enorme inzet en betrokkenheid van alle crewleden heeft FOK! zo groot kunnen worden. En voor een stel vrijwilligers (inmiddels ruim 120!) mogen we best wel enorm trots zijn op het feit dat we één van de grootste online-gemeenschappen van Nederland zijn...

*Proost* en op naar de vijf!

Groningen troost WHC

FC Groningen vond het zo vervelend dat het Amstel Cup-avontuur van HWC tot een verbod kwam, dat de club nu een tegenprestatie gaat leveren.

Groningen ging zonder te spelen door naar de volgende ronde omdat burgemeester Zielhuis van Oldebroek het duel omdat er gevreesd werd voor rellen in Wezep. Groningen stelde daarop voor om het duel dan in het Oosterpark Stadion te spelen, maar daarmee ging de KNVB niet akkoord en dus werd er niet gespeeld.

Voor WHC betekende dit dat ze van hun sportieve hoogtepunt van het seizoen verhouden zouden worden. Beide clubs balen hier van, zeker omdat er de laatste tijd goed is samengewerkt om de wedstrijd vlekkeloos te laten verlopen. FC Groningen komt nu met een goedmakertje:. Het gehele elftal van WHC, de begeleiding en het bestuur zijn uitgenodigd om in het Oosterpark als speciale gasten een wedstrijd van de Groningers bij te wonen.

Adriaanse stopt over twee jaar

Over twee jaar zal Adriaanse zijn carrière beëindigen. Zijn contract met AZ loopt dan af.

1 Juli 2005 is het 'einde carrière' volgens Adriaanse. Hij heeft volgens eigen zeggen zoveel uit mensen gehaald en moet daarom niet te lang blijven. "Op een gegeven moment kunnen [de spelers en de organisatie] dat niet meer volhouden." "Je moet dan zorgen dat je op tijd weg bent."

In een comeback ziet Adriaanse niks. "Ik weet hoe het werkt. Ik krijg die kans niet meer." Hij weit dit aan zijn onbekendheid in het buitenland en noemt zichzelf 'kansloos' in Nederland.

Gezocht: Nieuwsposters

Heb jij altijd al eens willen helpen met de nieuwsvoorziening op de Voetbalmanager en lijkt je het gewoon hartstikke leuk? Dan is dit je kans.

We zijn namelijk op zoek naar enthousiaste nieuwsposters die graag hun steentje bij willen dragen aan Fok!.
Er wordt wel van je verwacht dat je interesse hebt in sport uiteraard. Puur voetbal, maar ook een algemenere/bredere interesse is van harte welkom. Denk jij dat je wel 20 berichten in de maand kan produceren en dat je een goede bijdrage kan leveren aan de crew, stuur ons dan een sollicitatiemailtje.

Sollicitaties zijn tot en met dinsdag 7 oktober welkom op dagobert@fok.nl. Vermeld in je mailtje sowieso je nick, je verwachte online-tijden, in wat voor sport je geïnteresseerd bent en verder een beetje over wie je bent. We zijn voornamelijk op zoek naar mensen die overdag tijd hebben om nieuws te posten.

Mocht je tot de (gelukkige) nieuwe nieuwsposters behoren, dan krijg je daarvoor in ruil een Fok! e-mailadres en een status-tag achter je naam op het forum als je bewezen hebt dat je het kan. Verder levert het een leuke vrijtijdsbesteding op, een stukje waardering vanuit de medeusers, een leuke ervaring, een hoop lol, etc op. Lijkt het je wat? Mail dan even.

Groeten,

De Managercrew

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.