Uitslag WK bloedworst gooien

Nick Connor uit het Engelse Ramsbottom is wereldkampioen 'Black pudding' (bloedworst) gooien geworden. In een thuiswedstrijd in de Royal Oak pub wist hij met zijn drie worpen liefst zes 'Yorkshire puddings' van een op zes meter hoog hangende plank af te gooien.

Aan de wedstrijd deden in totaal ruim 200 deelnemers mee. De nummer twee Stuart Law, tevens de eigenaar van de kroeg, kreeg vier stuks van de plank af. Het was de eerste keer dat zijn kroeg het Wereldkampioenschap huisvestte. Hij hoopt dat het niet eenmalig zal zijn. "Het was een compleet succes."

-
De regels van het bloedworst gooien zijn eenvoudig, de sport is echter moeilijk onder de knie te krijgen. De sport stamt van 1862 en wordt sinds enige jaren ook door niet-Engelsen fanatiek beoefend. Deelnemers van 8 jaar en ouder worden toegelaten. Puddings van bijna vier kilo, bestaande uit varkensbloed en vet, worden in een nylon kous gestopt. Vervolgens dient de kous omhoog gegooid te worden om zoveel mogelijk 'Yorkshire puddings' naar beneden te halen. Het wereldrecord stamt uit 1938 toen Ralph Heggingbothom met één schot veertien puddings naar beneden smeet.

Zie hier een korte impressie!