Ontvoerder Lusanne vroeg 200.000 losgeld

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ontvoerder van Lusanne van der Gun heeft twee ton losgeld geëist bij de ouders van het 11-jarige meisje uit Oldeberkoop. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Het bedrag is niet betaald. Het echtpaar Van der Gun gaf dinsdagavond een interview in NOVA.

De ouders vertelden in het tv-programma dat zij al op 25 augustus, de eerste dag van de ontvoering, contact hadden met de ontvoerder. Hij belde rond 17.00 uur en vroeg in het Duits om het losgeld. Tot afspraken over betaling is het echter nooit gekomen.

Simon S. uit het Friese Ryptsjerk had zich eerder die dag tegenover Lusanne voorgedaan als een verkeersbrigadier. Hij keurde haar fiets af en dwong haar, na aanvankelijk verzet, mee te gaan in zijn auto.

De ontvoerder reed onder meer met haar naar het Limburgse Susteren, waar het meisje in een garagebox overnachtte. Twee dagen later dook zij ongeschonden op bij een hotel in Venlo.

Haar vrijlating kwam voor haar ouders als een totale verrassing. Wel hadden ze tijdens de ontvoering twee keer een telefonisch gesprek met hun dochter, waarin zij meldde dat het goed met haar ging.