Arrestatie na sabotage studentenraadverkiezingen

Studentenraadverkiezingen: in Nederland is er op de universiteiten en hogescholen al jaren amper animo voor. Er wordt nauwelijks aandacht aan besteed. Dit in tegenstelling tot de Universiteit van Californië. Daar hebben de verkiezingen een nare bijsmaak gekregen. Zo is de 21-jarige informaticastudent Shawn N. gearresteerd. Hij wordt beschuldigd van het hacken van computergegevens over de verkiezingen.

Het voorval is begonnen in april van dit jaar. Shawn N. zou via het internet een niet-bestaande kandidaat met de naam 'American Ninja' de studentenverkiezingen hebben binnengesmokkeld. Vervolgens zorgde hij er voor dat deze nep-kandidaat met achthonderd nepstemmen een raadszetel in de wacht sleepte. De actie maakte van de uitslag zo'n zooitje, dat de universiteit zich gedwongen zag de verkiezingen over te doen.

Tegen de politie verklaarde de student dat hij de kwetsbaarheid van het universiteitsnetwerk had willen aantonen. Omdat Shawn N. ook beschuldigd wordt van het bezit van narcotica, hangt hem een gevangenisstraf van maximaal drie jaar en een boete van tienduizend dollar boven het hoofd.